Chipslasange
Hittade detta på Tasteline. Aldrig hört talas om chipslasagne förut, låter ju supersmaskigt!
Chipslasagne
1 påse chips
300-400 g köttfärs
5 dl mjölk
Ketchup eller chilisås
2 msk vetemjöl
1-2 dl riven ost
Salt eller peppar
Malen spiskummin eller örtkrydda
Stek köttfärsen och krydda med salt, peppar och spiskummin eller annan örtkrydda. Häll på ketchup eller chilisåsoch ställ åt sidan.
Häl mjölk i kastrull och tillsät mjölet. Vispa ihop och sätt kastullen på plattan. Koka upp under vispning till ganska tjock sås.
Lägg ett lager av den vita såsen på botten av ugnssäker form. Fortsätt med ett lager chips, följt av köttfärsröran. Varva sedan detta och avsluta med det sista av den vita såsen. Strö över osten och gratinera i ugnen i ca 225* tills osten fått fin färg.