• mexisis

    Fikabröd att frysa in, tips?

    moccarutor

    tar bara max 10 minuter att röra ihop, förmodligen 5, sen gräddas de i 10 minuter så då kan du vila. att smeta på glasyren tar inte lång tid sen.

    225 gr smält smör
    3 ägg
    3 dl socker
    1 1/2 dl mjölk
    4 1/2 dl vetemjöl
    3 tsk bakpulver
    3 tsk vaniljsocker
    1 1/2 kakao

    glasyr:
    3 dl florsocker
    2 msk kakao
    2 tsk vaniljsocker
    4 msk smält smör
    5 msk kaffe

    kokosflingor

    Vispa ägg och socker pösigt, blanda de torra ingredienserna i en egen bunke. Rör ner det och resten av ingredienserna i ägg/sockersmeten. Grädda i bakplåtspappersklädd långpanna i mitten av ugnen i ca 10 minuter, 225 grader.
    Blanda glasyren och bred på den när kakan kallnat och strö över kokos. Skär i rutor.


    världens vigaste man kröp in i arslet och försvann
  • mexisis
    lillcatta,
    såna där chokomuffins blev jag sugen på att testa, har en fråga bara (är ingen som bakar ofta och när jag gör det blir det oftast totalt misslyckat). det står att man ska ta ut muffinsarna och låta dem svalna och sen hälla smeten i "groparna" som blir i muffinsen. förstår inte riktigt vilka gropar du menar, mina brukar vara rundade uppåt. är det dom massa små pyttehålen man kan se du menar (sorry, trög )
    världens vigaste man kröp in i arslet och försvann
  • mexisis
    LillCatta skrev 2008-05-27 21:39:47 följande:
    Svar på #15:D Det blir som kladdkakemuffins.. Som sjunker ihop och bildar som gropar.. :)
    låter ju hur gott som helst
    ska försöka få till såna idag och hoppas på att jag lyckas
    världens vigaste man kröp in i arslet och försvann
Svar på tråden Fikabröd att frysa in, tips?