Inlägg från: ElsaEbbesMamma |Visa alla inlägg
  • ElsaEbbesMamma

    Fikabröd att frysa in, tips?

    Morotskaka


    Ugn 175 grader


    Smet:


    4 ägg


    4 dl socker


    4 dl vetemjöl


    2 dl olja


    2 tsk bikarbonat


    2 tsk vaniljsocker


    2 tsk bakpulver


    2 tsk kanel


    6 dl rivna morötter


     Glasyr:


    120 g margarin


    200 g mjukost


    6 dl florsocker


    4 tsk vaniljsocker


    Vispa ägg o socker pösigt. Tillsätt alla andra ingredienser. Lägg ugnsplåtspapper i en långpanna o smörj kanter på långpannan.


    Grädda i 30-40min.


    Låt den kallna innan man brer på glasyren.


    Smält margarinet till glasyren i en kastrull, sedan tillsätter du det andra.. Smeta sedan ut det på kakan o strö lite kanel över.


  • ElsaEbbesMamma

    Chokladkaka


    200grader ca 20-30min


     


    Smet:


    6 dl Filmjölk


    6 dl Strösocker


    8 dl vetemjöl


    6 msk Kakao


    2 msk vaniljsocker


    2 tsk salt


    3 tsk bikarbonat


    150g smält margarin


     


     


    Smält margarinet i en liten kastrull, låt svalnaBlanda alla ingredienser i en stor bunke, tillsätt margarinetsmörj o bröa en långpanna. Häll sedan i smeten.sätt in långpannan nederst i ugnen.Låt kakan vara i ugnen ca 20-30 min. ta ut kakan o låt den svalna. När kakan svalnat gör då i ordning glasyren till kakan.

     


    Glasyr:


    100-150g smält margarin, svalnat.


    2 msk Kakao


    2 msk kaffe


    Blanda sedan i florsocker tills det tjocknar.


     


    Bred ut på kakan.


     


    Strö ev på strössel/kokosflingor/nötter efter smak. (behövs inte om man inte vill)
  • ElsaEbbesMamma

    Chokomuffins


     


    2 ägg


    3 dl socker


    2 tsk vaniljsocker


    1 krm salt


    4 msk kakao


    1½ dl vetemjöl


    100g smält smör eller margarin


     


    Vispa ägg o socker poröst. Tillsätt de övriga ingredienserna.


    Grädda i 160grader i 15-20min


     


    Ta ut muffinsen o låt dom svalna.


    Gör i ordning smeten att hälla i de ”gropar” som blivit på muffinsen.


     


    Smet:


    100g smält smör eller margarin


    4 msk socker


    2 tsk mjöl


    2 dl grädde (ev lite mjölk)


    2,5 tsk kakao


    (ev lite sirap)


     


    Kokas tills det tjocknar


  • ElsaEbbesMamma

    och något som är enormt gott o superenkelt att göra är de här muffinsen:
    (har både gjort med blåbär, hallon och jordgubbar! Alla lika goda!)

    Blåbärsmuffins (enkla och goda)

    2 ägg
    2 dl socker
    1 dl kaffegrädde
    2 3/4 dl mjöl
    50g smält smör
    1 1/2 tsk bakpulver

    Lagom mycket blåbär i varje form efter man hällt i smeten

    Mixa ägg och socker först, därefter tillsätt resten.
    Grädda i ugn ca 10 min 225 grader
    Blir ca 12 muffins i Amerikanska muffinsformar


  • ElsaEbbesMamma
    Svar på #23
    va bara noga med gräddsmeten! Så att den inte blir bränd! Jag gillar att den blir lite liiite bränd.. Då blir den som kola aktig... Men, ha en tjock bottnad kastrull så blir det inte lika fort bränt!
    Det går nog bra för dig!
    Nu är ju jag också sugen på sånna! :P
  • ElsaEbbesMamma
    Svar på #28
    Hej! kolla mitt recept för blåbärsmuffinsen!
    Det är ett bra grund recept! Jag brukar ha vaniljsocker i smeten också.. :)
    Supergoda är dom! Och du kan blanda i vad du vill i smeten, jag har provat med blåbär, hallon och jordgubbar..
Svar på tråden Fikabröd att frysa in, tips?