• DaJoDe

    Ähhh, försökte klippa in en söt bild på Ian, men det funkade visst inte... Har lagt in den i galleriet istället under Ian-mappen .

  • DaJoDe

    Hej hej

    Ja, ring Östra och kolla eftersom det har gått mer än tre dagar, alltid värt att dubbelkolla.

    Japp, här är det Pippi och Teletubbies för hela slanten, mest Pippi just nu. Idag skulle Naimi visa hur strak hon var genom att bryta arm med mig... Och igår stod hon i fönstret och såg Ebba och då sa hon "god jul Ebba"... Ja, det är mycket Pippi hos min lilla fialotta och Pippitröjan ska hon ha på sig typ dygnet runt! Både gott och ont det där med Pippi för det är ju mycket olydigt Pippi har för sig också . Men än så länge har vi ingen som försöker leka "inte nudda mark" eller dansa på bordet, men det är väl bara en tidsfråga .

    Avundas inte Herman och hans simlektioner. Brrrrr... Men vad härligt med framstegen där hemma! Måste ha varit väldigt jobbigt för både Elly och farfar! Skönt att det släppt!

    Ooohh, idag hörde jag ett duns mot köksfönstret och när jag tittade ut låg det en fågel och kved där ute på gräset. Ont i hjärtat gjorde det för den såg verkligen ut att lida. Jag la Naimi och när hon somnat tittade jag ut igen och då låg fågeln med stängda ögon men jag såg hur den andades. Gick då över till farbror Ivar och frågade hur blödig han var utifall att fågeln var så pass skadad att vi var tvungna att ha ihjäl den. Han sa att han inte tyckte om sånt, han var rätt blödig han med, men måste man så måste man. När vi gick runt husknuten såg vi att fågeln nu stod upp och dte var ju ett gott tecken. Efter ett tag när jag tittade ut så var den borta så puh, vi behövde inte göra något med den som tur var! Men aj aj vad ont det gjorde i hela mig, höll tillbaka tårarna när jag gick till till Ivar liksom!

    Nu till en skum grej som hände. Eller skum och skum, men lite häftigt då. Jag har i några veckor nu tänkt att jag ska maila min gamla barndomsvän Madde och berätta att vi fått tillökning (ja ja, tummen sitter där den sitter). Vi är såna som hör av oss per mail en gång per år vid jul eller om vi fått barn. Så imorse när jag öppnade mailen så fanns där ett mail från henne där det stod att hon precis fått en liten Linus, som gått 10 dagar över tiden! Så vi har alltså varit gravida samtidigt utan att vetat om det och nu har vi varsin son också! Hon har två tjejer sen tidigare. Tyckte i alla fall att det var ett häftigt sammanträffande och samtidigt lite "kusligt". Ja, ni fattar vad jag menar.

    Nä, nu ska vi väl ta och lägga lillsnurpan, allt har bllivit lite förskjutet idag. Var och handlade med båda barnen och tja, det tog ju lite längre tid än vad jag hade tänkt mig så vi kom hem först vid 17.10 och då hade jag inte ens tänkt ut vad vi skulle äta! Så nu blir det tight mellan middag och välling, men men, hon dricker väl det hon orkar. Hör även hur lilleman börjar knorra där ute så han vill väl också ha lite att käka.

    Kram på er!

  • DaJoDe

    Gaaahhh, att det är ett gäng söta barn i den här tråden, det är då ett som är säkert!!! Måste bara hålla med Åsa och att Lukas är fantastiskt söt i sommarhatten!

    Häftigt Åsa det där med din mamma och moster och sen att det verkar gå i arv .

    Nu ska jag ta och göra mig lite iordning, tänkte åka och handla lite midsommarkläder till Ian samt försöka hitta några byxor till mig också. Hoppas det finns en massa byxor med resår i utbudet . Ner går jag ju, men magen, tja den dallrar vidare i samma omfång .

    Ja, vart är Johanna?? Jobba för guds skull inte ihjäl dig! Kom in och säg ett snabbt hej bara så vi vet att du är kvar med oss .

    Hmmm, kanske ska Bumboleta lite innan jag börjar göra mig iordning...

    Ha en bra dag!

  • DaJoDe
    DaJoDe skrev 2008-06-17 08:30:11 följande:
    Måste bara hålla med Åsa och att Lukas är fantastiskt söt i sommarhatten!
    Det ska givetvis stå ett OM istf och...
  • DaJoDe

    Det var ett jäkla tjat här inne... Hinner ju inte läsa igenom alla inlägg....

  • DaJoDe

    Min lillskrutte har fått sin första förkylning . Stackars stackars så det låter, det verkligen bubblar i hela honom. Men han är ändå vid gott mod och blir rätt nöjd när jag suger snor... Men jag tycker verkligen synd om lillkraken...

    Och är det nån som har tips om hur vi ska få snurptjejen att sluta upp med sina nakenfismetoder om kvällarna. Det har hållt på varje kväll nu sen jag berättade om det! En kväll var hon dock för trött, men sen har det fortsatt! Rätt jobbigt att behöva springa upp och ner och hon är ju egentligen för trött för detta också. Det m'rkte vi igår, för efter att ha varit uppe en gång och klätt på henne så blev det tyst rätt snart. Senhörde vi ett "mamma" med nakenfistonläget (det är ett sånt där busigt "mammaaa"), men vi avvaktade och sen somnade hon för hon ropade inget mer. Sen när vi gick upp och la oss och kollade in hos henne så låg hon utan pyjamasöverdel, men med byxorna på fast utan blöja! Lilltjejen! Ja ja, är det nån som har tips så välkomnas detta. Har funderat på att sitta hos henne tills hon somnar, men hon går så lätt upp i varv om man sitter hos henne för länge...

    Och är det nån som vet vart jag kan få tag på en skjorta i strl 62??? Var nere här i Kållered på Lindex, KappAhl och Coop, men inte då! Utbudet för fina midsommarkläder till små killar är minst sagt knapert!!! Det fanns en skjorta på Lindex och en på KappAhl, men inte i 62. 68 var den minsta de hade inne men så snabbt hinner jag nog inte göda lillkraken till på fredag... Men fattar ni, EN skjorta mot typ tio olika fina klänningar!!! Så pissigt rent ut sagt!

    Hade tänkt åka till 421 idag och kollat där, men vill inte gärna ta med skrutten ut på äventyr när han är så snorig. Och jag känner mig sådär halvfjösig så jag vet inte om det är nåt på G här också. Ska preparera mig rejält nu med allt möjligt lagligt. Får väl kolla med Maria om hon har några skjortor från Gustaf eller Olof.

    Nä, nu ska jag sluta monga mig, nu får banne mig nån annan ta över tjatet!

  • DaJoDe

    Tack för tipset Åsa! Fick även ett från Maria (grannen) om att sätta på ett par trosor ovanpå blöjan, ett par som sitter åt lite som hon inte kan få av. Men jag tror dessvärre att hon skulle lyckas med det efter lite arga skrik så .

    Eller, så gör man som idag, hämtar en Naims från dagis där det visar sig att hon inte sovit en blund, går sen på kalas hos grannen och äter tårta, blir sockerhög och springer runt och tjoar och tjimmar för att sen somna vid matbordet... Ja, alla sätt är väl bra förutom de dåliga . Sötnosen satt och rullade med ögonen vid matbordet och sen när jag bytte blöja på henne så somnade hon på skötbordet med orden "Avla fångade en groda". Ja, en kul dag fick hon ju i alla fall .

    Nu har D varit och midsommarhandlat med halva Kållered/Lindome och jag har bakat kakor till morgonens midsommarfirande på dagis. På midsommar ska vi vara hemma och det kommer tåv par över med varsitt barn. Dessvärre ringde min ena kompis (ena paret) och förvarnade om att hon började känna sig sjuk... Hoppas verkligen inte att hon blir det! Vid 15 så kör bonden runt och hämtar upp alla barnen så att de får åka lite hölass och efter det är det firande uppe vid sjön! Får se om Naims känns tillräckligt stor för att åka med eller inte. Men visst låter det mysigt? Hoppas verkligen att det är uppehåll då... Men lugnt blir det väl här med, kanske att jagtar mig ett glas vin. Lustigt, när jag var gravid toklängtade jag efter ett glas rött, men nu inte alls... Ja ja...

    Bagav mig till 421 idag i alla fall och hittade ett gäng skjortor på H&M! Köpte två, en i strl 62 och en i 68, den senare för framtida bruk, men den var så himlans söt! Sen hittade jag även ett par jeans i 62 på rean. När jag kom hem så testade jag kläderna och tja, kunde inte låta bli att skratta. Ur kläderna stack Ians lilla huvud upp och såg inte alls ut att höra ihop med outfiten. Sötisen! Liten sparv i alla fall! Vi får väl se om han får se lite tokrolig ut i alla fall eller inte .

    Åååhhh, vet ni! På tisdag startar ALLSÅNG PÅ SKANSEN!!! Tjiiiihooooo!!! DÅ ska jag i alla fall lyxa till med ett litet glas likör! En sån tradition går ju liksom inte att bryta! "Stockholm i miiiiiiiiitt hjääääärtaaaaa" *sjunger falskt som faaaan*

    När är det för övrigt man bör dricka om man nu ska göra det, direkt före eller efter amning? För seg i kolan för att tänka logiskt här känner jag...

    Nä, nu tjatade jag visst en massa igen... Kul i alla fall Johanna att du kikade in! Nu får Jaana göra detsamma. Eller nä, då får man väl en dregelattack när hon berättar om alla smarrigheter som de ska äta på midsommar . På tal om smarrigheter så tipsade jag Maria (grannen igen) om att de skulle gå till Manana och käka middag ikväll på deras bröllopsdag. Började dregla bara jag tänkte på menyn....

    Tjat tjat, nu ska jag betala min räkning jag fått för att ha legat på ett rum utan luft med en gråtandes bebis i min famn en hel natt... Japp, patientavgift på 80 pix på BB...

    Bla blaaa blaaa hej!

  • DaJoDe

    MASSOR med styrkekramar till Åsa och Joanna! Hoppas verkligen att era nattbekymmer löser sig snart!

    Murphy's law är det här... Vi fick ju en remiss för att undersöka Naimis hosta och när vi sökte remiss så hostade hon ju hela tiden. Sen nu har det varit ett längre uppehåll så i måndags när vi var hos läkaren så kunde han ju inte höra hostan live utanfick gå på vad vi berättade. Så, vad började igår vid 22-snåret om inte Naimis hosta... Suck... Ja ja, vi behöver bara ringa in så får vi en sån där inhalator att testa för att se om det hjälper eller inte. Tror dock inte att det är förkylningsastma hon har, men när den här hostan sätter igång är jag villig att prova allt. Joanna, vad var det ni fick till Charlie nu igen?

    Nä, 80 pix är ju inte mycket, men det känns ju så onödigt... Vad kostade det dem att skicka ut fakturan. Men ja ja, ska absolut inte klaga.

    Självklart blir vi släkt, för visst blir det bortgifte oavsett de vill eller inte . Så sööt han är Filip!

    Hmmm, har dåsat på soffan med en lillkille i babysitterna som slumrat till och från. Nu var det dags för käk enligt klockan och mina bröst, men ja, då valde han att somna på riktigt. Så jag får väl pumpa ut lite så länge.

    Kram kram till er alla och som sagt, speciellt till Åsa och Joanna. Ni är, som Sara säger, tappra kvinnor!

  • DaJoDe

    Ja Joanna, jag har också tänkt på Lantzboken en hel del när du berättat om C. Be dem kolla upp det också! Kram kram

Svar på tråden DM 1.3