• DaJoDe

    DM 1.3

    Hej hej!

    Har inga bra förslag jag heller. Skulle ju kunna slå upp portarna här, men det är ju kanske inte riktigt samma som att ses inne i Göteborg...
    Men hur "tråkig" är Botaniskas lekplats då? Har nollkoll på den... Vi får väl hitta nån innergård att invadera .

    Tja, som ni märker, kan inte komma på nåt bra jag heller.

    Enligt smhi så ska det ju inte regna förrän på kvällen, men å andra sidan så skulle det ju vara solsken idag så prognoserna känns ju inte helt tillförlitliga...

    Haha Åsa, kan förstå att du är helt slut! Här har vi haft Katja (en dag yngre än Naimi) på besök och det blev lite slagsmål inne i Pippihuset så Naimi fick sig en spark. När jag tog upp henne hade hon samlat luft till ett sånt där illvrål och det fick jag rakt i örat. Det tjuter fortfarande i det.... MY GOD vilka höga toner det går att uppnå...

    Ser med spänning fram emot en lösning på morgondagens mötesplats

    Kram

  • DaJoDe

    Ja, tack tack för idag, det var kul att det blev ett gäng, synd bara på vädret!

    Johanna, vart tog du vägen?! Hoppas allt är bra!

    Zara och Jenny, krya på er!!!

    Nu sover barnen (eller tja, ligger ner och är tysta i alla fall) så man får väl passa på att plocka lite. Imorgon kommer papsen och ska vara här i 10 dar! Ska bli mysigt!

    Kram på er!

  • DaJoDe

    Härligt Jenny med bara en dag kvar!!! Passa verkligen på att vila nu när du får chansen, det är ju guld värt! Tja, det ilade och hade sig för mig med, men jag kommer inte ihåg när det började, men visst kände man av en promenad rätt snabbt... Nä, fötterna p åsoffan och en ask praliner vilandes på magen, så ska sista månaden avnjutas .

    Ja, det är verkligen härligt att få ha papsen här. Han var så fin när han kom, han hade vit skjorta, ljusa linnébyxor och stråhatt! Som hämtad ur en skärgårdsfilm. Visst är det fruktansvärt sorgligt att all ens nära och kära inte får vara med att uppleva ens barn... Förlorade ju min styvfar för 12 år sen och han stod mig väldigt nära... Ja ja, nog om det...

    Naimi blev i alla fall överlycklig över att morfar kom och var med honom non-stop fram tills det var dags att gå och sova. Jag satt och sjöng för henne som jag brukar när jag nattar och helt plötsligt säger hon "sluta mamma, gå nu". VA?! Jaha, så det var ju bara att lomma iväg, men givetvis fanns det en anledning till varför hon gjorde som hon gjorde. Halvvägs ner för trappen kom jag bara när hon började ropa efter morfar! Totalratad blev man med andra ord .

    Lustigt det där med pappa/mamma-perioder. Naimi har nog aldrig gjort nån direkt skillnad på oss, men nu märker man att hon börjar utnyttja "linda-pappa-kring-sitt-lillfinger-metoden" för om jag säger nej om något så går hon snabbt till pappa och frågar samma sak och blinkar lite sött med sina ögon. Eller om vi är själva hemma och hon blir arg på mig så gråter hon efter pappa, som om han hade varit en räddare i nöden om han hade kommit. Men lite sött är det ju .

    Nähä, oj vad klockan har rusat iväg då! Ska ta med mig lillsparven upp och nana. Nu när morfar är här så kommer vi ju få sovmorgon . Men Naimi har varit väldigt bra det senaste, kommit in till oss, legat och gosat och sen tittat på barnprogram så vi har fått ligga kvar till 8 i alla fall. Mysigt mysigt! Sparven vaknar ju vid 5 varje morgon för att få sig en slurk, men sen somnar han snabbt om som tur är!

    Så, kram och nattinatti söta mamas!

    Och krya på dig Sara, inte alls kul med halsfluss ju...

  • DaJoDe
    GråterGråter - tja, finns inte tillräckligt med arga känslor för sånt där... Jag blir så fruktansvärt förbannad och arg och ledsen - fattar inte hur man kan ge sig på oskyldiga små barn så där... Är själv ett "offer" men kanske mer av den lindrigare graden (har aldrig blivit våldtagen) för det där hemska. Svär över hur den jävla gubben fick gå lös för det var först efter hans död som jag vågade berätta för min mamma. Mannen i fråga ingick i min mammas bekantskapskrets och hans fru var världens gullligaste. Hon var lite som min extramormor och de passade mig rätt ofta och det var då det hände.... GRRRRRRRR jag blir bara SÅ FÖRBANNAD!!! Stackars tjej!!! Hoppas han får kulorna omvridna och åker dit så det smäller om det! Gaaahhhhhh vad arg jag blir!!! Och hoppas verkligen att hon får den hjälp hon behöver!

    Men, vad kul att få läsa om Sixtens framsteg, ja visst är det häftigt att det är lika spännande igen! Det märker man ju här, Ian kan snart lyfta upp huvudet helt när han ligger på mage och tja, man blir ju sådär löjligt stolt bara över det .

    Och till Sarorna i tråden önskar jag ett stort namnsdagsgrattis!

    Nä, nu ska jag ta och duscha av mig all ilska så att den här dagen blir bra i alla fall.

    Kram
  • DaJoDe

    Åååhhh Åsa vilken lyx, blev riktigt avis av att läsa ditt inlägg. Men, du var verkligen värd varenda lyxminut du! Vilket heldygn!!! Hoppas energiförråden fylldes på efter det!

    Mitt energiförråd dränerades igår efter en dag på Liseberg. My God det var ingen höjdare - SÅÅÅ mycket folk. När vi var där sist var ju i slutet av maj och då kunde man ju hänga kvar på karusellen i några omgångar utan att behöva köa emellan men det var ju bara att glömma nu. Men Naimi var duktig i alla fall på att vänta på sin tur, men man ställde sig ju inte gärna i samma kö fler gånger.

    Nåt annat som dränerar är att lillskiten har fått för sig att det är gott att käka om nätterna igen... Jag som hade vant mig vid lyxen över att inte behöva nattamma... Men men, jag får väl hoppas att det där vänder tillbaka snart igen. Finner inga som helst rutiner med honom som jag hade med Naimi (henne kunde man ju klocka med amning var tredje timme). Idag har det varit amning typ varannan timme men nu så somnade han vid 18 och sover än... Hmmm.... Ja ja, upp över öronen kär är jag i alla fall i min lille sparv som nu har börjat "prata". Han gurglar och pruttar och aoar fram en massa ljud och det är ju såååå sött!!!

    Nä, nu ska jag nog ta och väcka sparven och ge honom ett kvällsmål och gå upp och läsa lite.

    Ha det så bra och njut av solen som nu äntligen kommit!

    Kram

  • DaJoDe

    ja, här var det rätt dött - men det är väl ett gott tecken i och för sig... Alla njuter av solen!

    Ska bara beklaga mig lite vad gäller just getingar... Fick ett stick idag på insidan av låret. SVIDER SOM FAAAAAAAAAAAAAAAN!!! Men men, hellre att de sticker mig än barnen. Och D brände sig på en manet idag, men samma sak där, hellre han än barnen . Har avnjutit två dagar på vår strand i Flakenberg - såååå underbart (om man bortser från getingarna och brännmaneterna då förståss)...

    Jenny, jag säger bara en sak - LYD ÅSAS RÅD!!!

    Tja, det var alles det - kram å gonatt!

  • DaJoDe

    Jag älskar också de där getingdödarna som gör så att det knäpper om dem när de kolar *skrattar lika mordiskt som Åsa*.
    Vi köpte en sån för snart 10 år sen uppe i Finland och då fanns de inte varken här eller i Kanada och vi hade då idén på att börja importera såna och sälja, men som ni alla vet - tummen sitter fast rätt hårt ibland... Så, efter några år så fanns de på marknaden även här nere och i Kanada... Måste smörja de där tummarna, för man hade ju lätt tjänat en hacka på dem...

    Ja ja, nu ska jag svida om från morgonrock, det går inte snabbt här idag.... Naimi vaknade vid 1.20 och somnade inte om färräns vid 4!!! Hon låg iofs tyst mellan oss, men hon bökade, sparkade och hade sig och ibland kom frågan "vad är det mamma?" när jag suckade hopplöst... GAHHHH - det är natt och du ska SOVA.... Nåväl, när hon somnade så vaknade ju givetvis lilleman och ville käka så jag somnade väl vid 5-snåret.  Fick i alla fall sova vidare till 11.30 så jag ska väl inte direkt klaga, men drygt känns det ju.

    Bla bla bla, får väl ta vara på resten av denna stekheta dag - sjön är ju bara på gångavstånd så det får väl bli den .

    Flakenberg - har du aldrig hört talas om det stället????

  • DaJoDe

    Sara - Ja usch och fy för att vara febriga i den här hettan! Hoppas verkligen ni kryar på er snabbt!

    Nä, här ska man aldrig skriva nåt om god nattsömn för då ändras ju allt .

    Nu är huset tomt på gäster. I tisdags åkte lille papsen hem men några timmar innan det så kom en vän från Stockholm och hälsade på och hon åkte hem idag. Det har blivit mycket badande nere i Falkenberg så nu känns det som att halva stranden är här i huset. Hur mycket man än dammsuger och har sig så är det ändå en massa kvar. Men men, det är ju ett gott tecken på bra väder . Åh, det var så mysigt att ha min vän här, vi har suttit på altanen och druckit rosé och igår blev det rödvin och genomgång av en massa skolkataloger och andra gamla minnen. Vi tog "a walk on the mamory lane" och det var skoj! Givetvis fick då Ian för sig att vakna flera gånger inatt, till skillnad från max en gång. Så imorse kände jag mig extra trött och fick då en välbehövlig sovmorgon med lilleman snusandes bredvid mig. Det hjälper mycket att vakna till glada pruttljud och megaleenden . *kär*

    Imorgon blir för övrigt "sparven" hela 3 månader!!! Känns helfel att kalla honom sparv för bara på några dar nu så har hans lår verkligen lagt på sig och han har nu en mamma som glatt klämmer på dem *ännu mera kär*. På måndag ska han få spruta samt vägas och mätas. Ska bli spännande! Och nu börjar han även försöka greppa saker! Idag höll han på att kämpa med en prasselblomma och han tog i så att tårna krökte sig! Så sött och vi skrattade gott åt hans kamp!

    Åååhhh, på tisdag kommer Ds pratglada moster på besök och ska stanna här i 8 dar... Och D måste jobba hela tiden eftersom det är full rulle på jobbet nu... Men, hon har ju ett hjärta av guld så man får väl nicka och hmma lite titt som tätt när hon drar igång med sitt prat. Och så ska hon köpa med sig kläder till barnen och det har ju bara varit riktigt fina kläder hittills så det ska bli skoj .

    Nä mamas, har svårt att koncentrera mig så jag avrundar nu!

    Kramisar

  • DaJoDe

    Äh, måste bara dela med mig av en bra länk om ni letar efter silvernamnsmycken. Bra mycket billigare också än de flesta andra man ser på nätet! Jag måste ju skaffa mig en bricka till nu http://www.solx.se/index.html

    Nä, over and out igen! Kram

  • DaJoDe

    HJÄÄÄÄLP!!! Lägg av!!! Blir Sixten redan 1 år!!! MY GOD!!! Jisses vad tiden flyger fram!!!


    Nu har jag åkt på nåt så jag har feber, men den är på väg ner. Igår var den uppe i 39 och inatt låg jag och frös och svettades om vartannat, fy bubblan vad man blir ynklig... Hoppas bara så att resten av familjen klarar sig. Halsen ömmar också så det blir en massa honing och gurglande i saltvatten....


    Hmm, jag känner som du Sara att jag skulle vilja köpa typ allt så jag vet inte hur jag ska göra med Ian. Föll så för stavarna med två namn så kanske blir det en sån samt en bricka så kan man ju alternera. Min vän som var här har det där "snea" hjärtat och det var väldigt fräckt, men så har hon tre barn så namnen fyllde ut perfekt. Vi får väl se om det blir nåt sånt sen när vi är klara med barntillverkningen .

    Vad läskigt Sara att L låter så illa när han är sjuk... Som om man inte oroar sig ändå liksom!

    Nä, nu ska jag ta och göra mig iordning och sen ta och lägga mig. Imorgon börjar dagis (thank God ) och om jag mår bättre ska jag till BVC då Ian ska få sin spruta .

    Kram å hej

Svar på tråden DM 1.3