Vit marsipan?
Hej!
Sugarpaste är nåt liknande marsipan, men utan mandel... jag har ett recept som jag hittat på nätet...(som jag aldrig har provat, känns lite krångligt)
Man kan köpa det i "tårtbutiker" eller beställa på nätet från sidor som: www.am-tartan.com , www.tartdecor.se m.fl. och finns där i andra färger oxå om så önskas...
Här kommer receptet:
Sugar paste
½ msk gelatin
2 msk kallt vatten
0,625 dl (= 4 msk+½ tsk) glucos (går att ersättas med vit sirap)
½ msk glycerol (glycerin)
1 msk vegetabiliskt fett (blir vitast med cocosfett)
ca 10 dl floursocker (skiktat) (10 dl=600 g)
1-2 droppar smak och färg, om man så önskar
Maizenamjöl och extra floursocker att pudra arbetsytan med.
Blanda gelatinet och det kalla vattnet. Låt stå tills tjocknat.
Placera blandningen i vattenbad och hetta upp tills allt lösts upp. Tillsätt glukosen och glycerinet; blanda väl.
Rör i det vegetabiliska fettet och just innan det smält helt, dra bort från värmen, och tillsätt smak och ev färg.
Låt blandningen svalna tills den är finger varm.
Häll nu 5 dl floursocker i en annan bunke och forma till en brunn. Häll den fingervarma blandningen i brunnen och rör med en träslev, blanda succsesivt i resterande fluorsocker tills kladdigheten försvinner. Fortsätt knåda tills sugarpasten är len följsam och inte fastnar på dina händer.
Om sugarpasten är för mjuk, tillsätt mera fluorsocker; för hård, mer vatten (en droppe i taget).
Använd sugarpasten direkt eller förvara den i en lufttät bytta i svalen. När du ska använda den igen så ta fram den och knåda den mjuk igen.