Inlägg från: Queequeg |Visa alla inlägg
  • Queequeg

    Vit marsipan?

    Glasyr blir ju gärna lite hårt efter ett tag och nog inte så gott att täcka en tårta med. Annars finns det vitpasta färg som man kan färga in i marsipanen för att få den riktigt vit(finns både vit och något som heter extra vit).
    Finns bla på.
    www.kakburken.se
    www.dekoreramera.se

    Du skulle kunna göra en SMBC( marängsmörkräm) att täcka tårta med, den är jättegod

    Vit marängkräm:
    4 st äggvitor
    3 dl strösocker
    Saft av 1 citron
    350 g mjukt smör

    Blanda äggvitor, strösocker och citronsaft i en bunke ( som är helt ren äggvita är känslig).
    Vispa marängen kraftigt över kokande vattenbad tills den uppnår cirka 65 grader. Marängen ska tjockna och sockerkristallerna ska ha smält.
    Tag av marängen från värmen och vispa i maskin ( el med vanlig elvisp) på hög hastighet tills den svalnat.
    Tillsätt smöret i omgångar under långsam omrörning.
    Låt marängkrämen stelna till i kylskåp.

Svar på tråden Vit marsipan?