• La Lola

    cognacsmedwurst?

    Frys den i 3 dagar då?
    Då är du ju helgarderad när du nu inte vet hur den är tillverkad.


    //Var dig själv, det finns redan så många andra.
  • La Lola
    Mrs Anna skrev 2008-06-30 12:16:59 följande:
    Nja det finns väl nåt om att man inte ska äta charvaror om de är vacumpackade och mot slutet av hållbarhetstiden? Annars ska det väl vara ok?
    Kallrökt och lufttorkat ska man undvika.
    //Var dig själv, det finns redan så många andra.
  • La Lola
    Mrs Anna skrev 2008-06-30 13:03:09 följande:
    Kallrökt och lufttorkat ska man undvika. - jodå det har jag full koll på Saknar min parmaskinka...Detta står dock på livsmedelsverkets hemsida och det var det jag syftade på: "Undvik skivat smörgåspålägg och kall färdigmat mot slutet av hållbarhetstiden."
    Jo, men om Ts skinka skulle vara kallrökt så ska hon ju undvika den.
    Pga toxolasma.
    Det man vill varna för när det gäller det du skriver om är listeria.

    Om hon nu inte fryser den i 3 dagar. Då är det ju ok.
    O det kan du göra med din parmaskinka oxå.
    //Var dig själv, det finns redan så många andra.
  • La Lola

    toxoplasma tom


    //Var dig själv, det finns redan så många andra.
  • La Lola
    TjEjEnGbG skrev 2008-06-30 13:30:18 följande:
    Det är en väldig skillnad på rökt o kokt korv. Cognacsmedwurst brukar oftast vara kallrökt o skall därför undvikas, även salami o parmaskinka.. Det går bra att äta dessa korvar upphettade..
    Och om de varit frysta 3 dygn.
    //Var dig själv, det finns redan så många andra.
  • La Lola
    TjEjEnGbG skrev 2008-06-30 13:33:10 följande:
    La Lola skrev 2008-06-30 13:31:32 följande: ja precis, det stog redan därför skrev jag inte det..
    Jag poängterade bara igen eftersom det ibland missas att läsa alla inlägg.
    //Var dig själv, det finns redan så många andra.
Svar på tråden cognacsmedwurst?