Inlägg från: narie24 |Visa alla inlägg
  • narie24

    Första barnet, bf mars 09

    Hej hej

    Vågar också kika in här. Är bara i vecka 7-8 så det känns så tidigt och osäkert än så länge. Det har varit svårt att ta in allt med senaste veckan har illamåendet verkligen fått mig att fatta att nåt händer i kroppen. Förmiddagarna är verkligen kämpiga med illamående och yrsel. Hoppas för allt i världen att det går över framåt v 12 som många säger.
    Börjar nytt jobb om två veckor och har ingen aning om hur jag ska klara det om jag mår såhär.

    Något som testat åksjuketabletter eller har nåt annat tips?
    För mig hjälper det lite att äta ofta, dricka vatten, ta det lugnt och äta saltlakrits ;).

  • narie24

    Aha det kanske blir nåt att ta till, speciellt på nya jobbet.
    Kan man äta det under en längre period?

  • narie24

    0309 (eller 0903 hihi), jag ringde när jag var i vecka 6. Fick först en grupptid efter två veckor och sen en individuell tid ungefär i v 9-10.
    Ring redan nu, kan ju vara skönt att ha det bokat.

  • narie24
    0309 skrev 2008-07-30 11:25:07 följande:
    Heej! Ja jag skulle ringa i går men så klart har dom stängt i 3 veckor.. Bara vänta och se.. Berättade för Farmor och Faster igår.. Ojojoj.. Så glada..:) Har ni berättat för några? jag kan inte hålla mig fast jag vet man ska vänta.. Så glad.. Men ja.. Mina bröstvårtor är ömma..Inget annat så.. Känner en komstig mensvärk i magen.. Skumt. Men det är de enda..Tar ni det extra lugnt o så eller håller igång som vanligt?
    Jag kör på som vanligt. Förra veckan var det dock väldigt kämpigt på jobbet men nu har nästan alla symptom försvunnit. Det gör mig bara orolig, tänk om det stannat av eller nåt?
    Väntar med att berätta nåra veckor till. Har berättat för mina närmsta vänner då jag behövt deras stöd och råd. Vi pratar om allt så där är det självklart att berätta.
  • narie24

    Man får inte lyssna på hjärtat förrän runt v 17-20, fast det verkar vara olika. Sen om man har haft blödningar, smärtor. många missfall eller går privat och betalar en slant kan man få gå tidigare. Det är en evighet dit ju!! Kommer inte fatta helt förrän jag hör hjärtat...

    Ska ha i mitten av mars, inte säker :). Du då?

  • narie24

    Jag tror det är ökad risk då för att det är så mycket som händer den veckan och så var det någonting med att embryot då får sin näring på ett annat sätt. Hmm....dålig koll

  • narie24

    hej ni andra!

    Enligt Fl är jag så samma dag som er två andra, 7+4. Vilken slump! (sen har jag fått lite annorlunda på andra sidor).

    Ja ni, det där med humöret känner jag igen. Ena stunden är jag glad och uppåt och sen känns allt tungt, grått och jag är osäker och vilsen inför allting. Allt med graviditeten och förhoppningsvis kommande barn känns ibland jättestort och läskigt. Sen blir det ju extra tungt när man mår illa, är supertrött osv.

    Någon annan som har ont i svanskotan/ländryggen? Kan det ha med graviditeten att göra?

  • narie24

    Någon som vet varför det skiljer flera dagar mellan FL´s graviditetsuträkning och andra (t.ex. Alltförföräldrar).

  • narie24

    Precis Septembergirl. De andra sidorna stämmer även med BM´s utträkning. Vill verkligen hellre lita till det ;). Men men det är ju bara några dagar..

  • narie24

    Hej hej.

    Jag mår oroväckande bra, bara trött men det kan ha att göra med att jag börjat nytt jobb. Nån mer som blir orolig när man inte känner sina gamla symptom?

    Har bara berättat för mina närmsta vänner o för föräldrarna än, väntar nån vecka till....

  • narie24

    Ja det där med byxor är svårt. Är så svullen (tarmarna antar jag) att inga byxor går att knäppa. Kör med en hårsnodd i knapphålet. Funkar okej men det är fortfarande tajt längre ner. Som någon skrev så känns det för tidigt för mammabyxor. Men vet inte om jag pallar så mycket mer ;).

  • narie24

    Septembergirl, jag känner igen mig. Jag vill verkligen inte att de ska veta än. Har bara ett vick som jag ganska nyligen börjat på. Hade också tänkt vänta till v 20 men tror inte att det går. Flera kollegor har spanat in magen. En förälder (jobbar inom barnomsorgen) har t.o.m frågat. Får nog ta det efter UL då det känns mer säkert.
    Är trött på att ha vida blusar och tunikor snart...

  • narie24

    Måste bara dela med mig! Var på mitt första UL idag och fick se den lill*. Den kändes helt otroligt att se rackaren ligga där inne och vifta på armarna och benen. Så svårt att verkligen fatta att den är där inne på mig. Är nästan lite i chock här ha ha. Som om det var nu jag plussat positivt ;)

  • narie24

    Studsidojan, tack så mycket ;). Jag är i vecka 15 och väntar spänt på att känna den röra sig. Precis som du skriver känns det skumt att den rör sig så mycket och man märker ingenting.

Svar på tråden Första barnet, bf mars 09