• Sockerråttan

    Första barnet, bf mars 09

    Det finns ju ett par grupper redan för mars 09, men det skulle vara kul att få dela tankar och känslor med andra som väntar barn för första gången. Om uträknignen stämmer har jag bf den 9 mars Sååå overkligt!!

    Hur känns det? Både fysiskt och emotionellt? När tänker ni berätta/har berättat för familj/släkt/vänner/jobbet? Hur är pappan? Får ni mycket stöd och hjälp redan nu? Osv. osv...

    ALLT får man diskutera här!

  • Svar på tråden Första barnet, bf mars 09
  • Jordgubbstjejen

    Jag plussade tidigt imorse, vaknade kl 5 och fick en känsla av att jag bara måste ta ett graviditetstest, och där var det ett fint plus, några dagar innan BIM.

    Har BF omkring 080324. Det tog sig på 3:e försöket, vi ville ju helst inte ha en decemberbebis så jag slutade med p-pillerna först i mitten av april.

    Jag berättade för sambon tidigt imorse, det gick ju inte att hålla det hemligt och försöka överraska med ett litet paket med små strumpor i. Till slut var jag tvungen att viska det i hans öra :o) Han blev jätteglad, nu längtar vi bara till dess att vi berättar för våra föräldrar, men tippar på att det blir först om ca 2 månader, om vi kan hålla oss. För mina föräldrar blir det första barnbarnet (de har bara en dotter), så det blir väldigt speciellt eftersom det hänger på mig att släkten lever vidare (jisses vilken uppgift). För övriga personer vet jag inte när jag vill berätta, dom kanske får märka det själv när magen växer :o)

    Det är så tidigt ännu, bara vecka 4 så jag känner väl inget direkt. Men hade ont i halsen och blanka ögon för några dagar sedan, men det kanske berodde på något annat, mår annars alldeles prima och är lyckligare än någonsin. Hoppas att man får må bra länge.

    Grattis till ditt plus förresten!

  • AnnannannA

    Hej. har precist plussat oxå. Är vårt första barn och går allt som det ska BF 16 mars. Känns helt underbart och overkligt.Känns som det redan syns på en ( fast det inte gör det ) och man vill bara säga det till allt och alla. Känns jätte svårt att hålla det hemligt för jobbarkompisar och vänner. har ni berättat för ngn ännu?

    Grattis till alla föresten.

  • Carooline85

    Har berätta för min mamma idag och gissa om hon vart glad. Hon satt och kallade sig för mormor hela tiden! hehe

  • AnnannannA

    Oj va kul. Vi tänkte berättat det i helgen men fick inget bra tilfälle så vi väntar ett tag till. har ni varit hos BM på hälsosamtal eller inskrivning ännu?

  • Carooline85

    Nej, ja kom hem ifrån Turkiet i fredags har inte hunnit ringa än, men ska ringa och boka tid imorn. Ja hann bara säga till min mamma att ja hade slutat röka och då förtod hon på en gång varför vi hade med tårta haha.

  • AnnannannA

    Ok kul att hon förstod direkt. Jag ska till BM på hälsosamtal den 22 juli sedan bokar de inskrivning då fattade jag det som. Visste du om att du var gravid när du var i Turkiet eller testade du hemma? Har du ngr grav symtom ännu? jag känner av brösten de är jätte ömma men inte mkt mer.

  • Carooline85

    När ja hade varit där i ca en vecka, var min mens sen. Gubben min fick gå till apoteket och leka charader för engelska förstod dom inte. Dom testen visa svagt, men nu när ja kom hem så köpte ja ett cl digital där det stod det så fint Gravid :D

  • AnnannannA

    åh va kul, kan riktigt se det framför mig när din kille leker charader hihi. Måste ha varit spännade att vänta på få att komma hem och testa då? Jag fick ett svagt streck i måndags och ett GRAVID med cb digital i tisdags, Trodde inte vi lyckats denna gång så hade beställt men massor av gravtest så har faktiskt testat typ varje dag nu och strecket blir bara starkare och starkare

  • Carooline85

    Jo det var jätte jobbigt att vänta. Trodde inte heller att det skulle ta sig denna månad för oss, vart lite i chock tillstånd hehe. Har ni försökt länge?

Svar på tråden Första barnet, bf mars 09