Inlägg från: evaoregon |Visa alla inlägg
  • evaoregon

    För alla som vill flytta till USA

    Rhino skrev 2011-03-10 04:24:33 följande:
    Visst är det mycket detaljer att fylla i, men det är ju inte direkt "brain surgery" heller. Det är helt klart en stor skillnad i pris mellan att göra det själv och att anlita advokat. Den som påstår annat töjer definitivt på sanningen (eller försöker ragga klienter). Vi har fyllt i ansökningarna själva två gånger (en gång för 9/11, en gång efter), eftersom vi rent ekonomiskt inte hade råd med en advokat. Det är dyrt som det är!
    Precis, det är dyrt nog utan advokat!
  • evaoregon
    rasajj skrev 2011-03-10 13:41:59 följande:
    Tror det mest ar en myt fran amerikanska filmer att manga har en egen advokat. Har man inte eget foretag med foretagsadvokat anknyten till det foretaget eller ar kriminell sa finns det val ingen anledning att ha en advokat pa speed dial direkt? Eller har jag missat nat? Det ar val just under tiden man ar inne i ett sarskillt mal isafall, men det ar ju oftast tidsbegransat.
    Ja, personligen så har vi bara använt advokat för att skriva testamente och det gör man ju inte så ofta.  Man kan ju behöva advokat vid t ex skilsmässsa, men det är ju inte heller något som man brukar behöva så ofta att man har "husadvokat".
  • evaoregon
    Tow2Mater skrev 2011-03-10 13:49:54 följande:
    Du har så rätt. Vi lät makens advokat som hanterat hans childsupportärenden skriva upp våra testamenten; och jag fick rätta dem tre ggr innan de fick till det. Det var inte hans specialitet; men han var kanon när det kom till childsupportärendena. Och maken har spelat golf med honom några ggr. :) Kanske vi kan kalla honom "vår advokat", då?
    Bäst att hålla sig till det som man kan bra.  Flört

    Ja, när maken jobbade på advokatbyrå så skrev vi testamente via hans jobb, men då var det en kompis till honom som jobbade med enbart typ testamente och liknande där som skrev det hela.  Expert på området alltså. 

    Vi har väl ett helt gäng husadvokater eftersom maken känner väldigt många.  Flört Han har en annan kompis som är immigrationsadvokat, men han jobbar mest med riktigt kluriga fall, t ex ett där den amerikanske maken dog i en olycka innan hans fru varit här tillräckligt lång tid för att få stanna permanent eller norskan som skulle utvisas för att hon odlat några marijuanaplantor för 20 år sedan (hon blev benådad av guvenören och ansökte direkt om amerikanskt medborgarskap för har man det så kan man inte utvisas av sådana anledningar). 
  • evaoregon
    Mealla skrev 2011-03-11 01:41:19 följande:
    Man behover en advokat nar man koper hus (i alla fall i NY state) och som sagt da man skriver testamente/living will. Men inte annars om man inte har ett foretag. Jag kan tanka mig att lakare har en "egen advokat" tex.
    Här i Oregon behöver man inte heller en advokat för att köpa hus.  Vi har köpt två hus och sålt två.  Ingen av gångerna har vi använt oss av advokat.
  • evaoregon
    evaoregon skrev 2011-03-11 04:12:55 följande:
    Här i Oregon behöver man inte heller en advokat för att köpa hus.  Vi har köpt två hus och sålt två.  Ingen av gångerna har vi använt oss av advokat.
    Sålt ett ska det stå...
  • evaoregon
    rasajj skrev 2011-03-11 05:03:19 följande:
    I colorado behovs heller ingen advokat for att kopa hus. Inte ens realtor om man ar modig nog..
    Ja, mäklare kan man ju också klara sig utan, men jag tyckte det var smidigt att ha en.
  • evaoregon
    Mealla skrev 2011-03-11 01:41:19 följande:
    Man behover en advokat nar man koper hus (i alla fall i NY state) och som sagt da man skriver testamente/living will.
    Vad gör advokaten vid husköpet i NY? 
  • evaoregon
    jlhm skrev 2011-03-11 14:09:13 följande:
    Jag bor i NJ och vad jag vet så måste man inte ha en advokat men det flesta/alla långivare/försäkringsbolag kräver det. Så om man kan köpa ett hus kontant och man har kunskapen så ska inte en advokat behövas, dvs. det finns ingen lag som kräver det.
    Det finns dock en lag som säger att en mäklaren måste i kontraktet ha en klausul som säger att man har en 3 dagars period där man har rätt att en advokat går igenom kontraktet och man under den tiden har rätt att häva köpet om man vill.
    AHöst skrev 2011-03-11 12:09:04 följande:
    Samma i NJ, man maste ha advokat. De ar med vid the closing och gar over kontraktet etc bade under forhandlingarna och vid the closing. "Var" advokat var verkligen super hjalpsam nar vi kopte vart hus och vi tjanade manga pengar pa honom. Fast det hjalpte forstass inte saljaren att hon tog med sig the contractor som inte hade fatt listan pa allt saljaren lovat gora som da kunde intyga att det inte var gjort. Vilket forstass var uppenbart! Saljarens advokat var verkligen valdigt bakvand sa det kan absolut lona sig att anvanda nagon som ar bra!
    Är det vad som i länken nedan kallas real estate lawyer?  Vi hade bara en mäklare (real estate agent).

    www.ehow.com/how_4959_hire-real-estate.html
  • evaoregon
    Mealla skrev 2011-03-11 19:27:33 följande:
    Vi lade bud pa ett hus som blev accepterat (innan huset vi har nu) och skulle ga in for the closing, var advokat sa att han inte tyckte om att saljaren (som var en pensionerad real estate lawyer) hade andrat om massa i ett standard kontrakt (orimliga saker enligt var advokat) och han sa att han kande igen typen och att han var up to no good. Han radde oss att backa ur dealen. Vi ar sa tacksamma for strax efter hittade vi vart hus, som dels ar enormt mycket battre, och dels sa slapp vi halla pa att deala med ett a-hole. "Var" advokat gjorde sitt jobb
    Här skötte vår real estate agent (mäklare) allt det där.  Vi har använt oss av samma tre ggr.  Glad
  • evaoregon
    Trycksvärta skrev 2011-03-13 20:32:56 följande:
    Vi har köpt och sålt hus i Illinois, Massachusetts, Nebraska, Iowa och köpt senast i Ohio. Endast i MA var det tvunget att ha advokat med vid inköp och fsg. Undrar om det är en New England/ East Coast grej?
    Det kanske det är för här har jag aldrig hört talas om det alternativet ens.
Svar på tråden För alla som vill flytta till USA