Inlägg från: evaoregon |Visa alla inlägg
  • evaoregon

    För alla som vill flytta till USA

    rasajj skrev 2011-04-19 05:15:14 följande:
    Na, du har helt ratt. du behover inte greencard. Men utan greencard (eller annat virum under din vistelse i USA ) sa far du inte bo i USA heller forstas...
    I alla fall inte lagligt, och varför skulle man strunta i att ansöka om green card om man kan?  Det finns ju inga fördelar med att bo här olagligt.
  • evaoregon
    Greksmurfen skrev 2011-04-19 21:52:21 följande:
    hejhej!!
    vår lilla famil´j funderar på att testa att åka till USA å jobba i 6mån på lite skoj sådär=) ngn som vet hur man skall gå till väga?!
    han jobbar som it tekniker på universitet i sverige å får ledigt därifrån 6mån, jag e snart färdig specialöist barnoch ungdoms sjuksköterska.....
    hur ser det ut på jbbfronten inom dessa? ngn som vet hur lönerna ser ut etc...... har ju två småttar med en som nu är 9mån å en som är 2,5 så då måste man väll ha dagis med va?
    Enklast är det om man jobbar för en arbetsgivare som har filial i USA så att man kan flyttas över till kontoret i USA ett tag.  Man kan sponsras av en amerikansk aretsgivare, men det är dyrt för arbetsgivaren så det gäller bara personer med specialkompetens och huvudsakligen någon anställd som kommer att stanna under lång tid (6 månader är för kort tid).  Green card lotteriet finns, men känns inte lönt att delta i för en så kort period som ett halvår. 

    Om ni bara är intresserade att komma över för 6 månader så skulle jag nog rekommendera en längre semester (som turist kan man komma hit under 90 dagar) istället.  Kanske åka hit ett tag under föräldraledigheten?  Studier kanske också kan vara ett alternativ? 

    Tidigare var det brist på sjuksköterskor här, men då passade många på att utbilda sig till just det så just nu verkar det inte vara brist på sjuksköterskor längre.  Arbetslösheten för hela USA ligger just nu på cirka 9 %, men det verkar ljusna lite.  Hur arbetsmarknaden ser ut för IT-tekniker vet jag inte.

    Om båda jobbar så måste man ju ha någon form av barnomsorg.  Dagis är superdyrt och man brukar få köa i några månader för att få en plats.  6 månader känns som för kort tid för att skola in barnen på dagis.
  • evaoregon
    Greksmurfen skrev 2011-04-19 21:52:21 följande:
    hejhej!!
    vår lilla famil´j funderar på att testa att åka till USA å jobba i 6mån på lite skoj sådär=) ngn som vet hur man skall gå till väga?!
    han jobbar som it tekniker på universitet i sverige å får ledigt därifrån 6mån, 
    Har din man kontakter via jobbet så att han kan jobba på ett universitet här  i USA ett tag?  Det är nog inte helt omöjligt i så fall.
  • evaoregon
    Greksmurfen skrev 2011-04-20 07:58:38 följande:
    hmm nää tro inte han har det =/....fas t det tåls att kolla upp om det finns utbyte mellan universiteten =)..kanske kan ordnas ngt =)....
    tack =)
    Jag tror i så fall att det vore det enklaste alternativet.
  • evaoregon

    Jag känner många som vunnit green card lotteriet och som fått green card på så vis.  Det är viktigt att tänka på att man drar fler "vinnare" än de 50 000 green cards som delas ut.  En del väljer ju att inte fullfölja det hela och andra uppfyller inte kraven så darför drar man fler vinnare än de som verkligen kommer att få green card.  Det är en bra ide att ha allt på gång så att man snabbt kan få allt ordnat om man vinner.  Även personer som bor i USA på andra visum kan vara med i green card lotteriet och då tävlar man ju om man bor i Sverige emot de som redan har både bostad och försörjning ordnad. 

    en.wikipedia.org/wiki/Diversity_Immigrant_Visa

  • evaoregon

    Glömde skriva att man delar ut 50 000 green card tills kvoten är full och sedan blir de resterande som "vunnit" men inte hunnit få sina utan.  Rynkar på näsan

  • evaoregon
    Peak skrev 2011-05-01 14:06:03 följande:
    Åh vilken bra tråd (tror jag ;) jag har alltid haft en längtar till USA men aldrig ens varit där! Jag vill bo i ett land där man kan få ha det varmt nästan året om och är urbota less på Sverige och kyla!

    Men jag är varken högutbildad eller miljonär så chansen att kunna flytta till USA är väl inte så stor.
    Har dessutom en svensk man så jag kan inte gifta mig in i landet heller Flört (ironisk)

    Ska läsa igenom tråden lite och se om jag kan få några tips...
    Green card lotteriet kanske är något för dig.  Man behöver inte vara högutbildad eller miljonär för att bo i USA, men det är viktigt att man kan försörja sig här.  Har man barn så är det dyrt att bo här eftersom förskolorna inte är subventionerade via skattepengar som i Sverige.

    Vill du bo i ett land där det är varmt året om så finns det flera i Europa att välja på och det är mycket enklare att flytta inom EU än till USA. 
  • evaoregon
    Peak skrev 2011-05-02 18:00:02 följande:
    Ja men det är något speciellt med USA för mig...kanske borde åka dit först för att se om det stämmer innan jag försöker flytta Flört
    Menade att det verkade så svårt att få green card och det är väl många som varit med i 10-tals år som inte vunnit. Jag skulle vilja "passa på" innan min son börjar skolan och få chansen att bo i ett annat land ett år eller så...(eller för evigt!?)
    Såg att USAs ambassad är i min stad på torsdag och man kunde få gå dit och prata med dem, men det verkar som att de enskilda bokningsbara tiderna är slut!
    Jag är otålig som person och vill gärna att saker ska hända på en gång, att vänta på ngt är inte min starka sida Glad
    Jag skulle absolut rekommendera dig att åka hit på semester innan du börjar fundera på att flytta hit.  Kanske gillar du inte alls landet när du väl kommer hit.

    Det är ganska hyfsade chanser att vinna lotteriet.  Jag känner flera stycken som har kommit hit via lotteriet.  En del har tur och vinner direkt och för andra går år efter år utan att vinna.  Dock måste man ju visa på att man kan försörja sig här även om man vinner lotteriet så det är bra om man har utbildning/arbetslivserfarenhet inom något område där det inte är så svårt att få jobb.  Bostad brukar det inte vara så svårt att hitta när man väl har jobb.
  • evaoregon
    Wagram skrev 2011-06-18 16:33:26 följande:
    Andra sätt finns ju, men det kan vara svårt (se tidigare i tråden). Om ni inte gifter er hamnar du i samma kategori som alla andra som vill flytta till USA utan anknytning dit (såvida ni inte förlovar er, men då måste ni gifta er inom sex månader). Att du har barn med en amerikan hjälper alltså inte på något sätt så länge ni inte är gifta. Inte heller att barnet är amerikan. Kanske han kan flytta till Sverige istället?
    Jo, precis.  Sverige kan kanske vara ett alternativ.  När jag bodde i Sverige med min amerikanske man så räckte det att vi var sambo. 

    Annars funkar det ju att den ene är på besök som turist i den andres land.  Det får man vara under 90 dagar. 
  • evaoregon
    rasajj skrev 2011-07-04 04:45:47 följande:
    Vi behovde inte visa nagra foton alls pa var intervju, var aldsta dotter var fodd da och satt med pa intervjun. Vi visade bankstatements som visade att vi hade gemensamt bankkonto och sa hade vi vart hyreskontrakt som visadeatt vi bada bodde tillsammans, samt dotterns fodelsebevis med bada vara namn pa. Nu var ju det en massa ar sedan (15) sa det kan ju ha andrats ocksa, sarskillt om de anser att ert aktenskap hande lite hastigt och lustigt.. men att ni har gemensamt bankkonto och att du vantar barn borde ju visa att ni ar relativt seriosa.. men som sagt, kontakta immigrationen direkt sa far du sakert ett battre svar om hur ni maste gora.
    Ja, det vara samma när vi var på intervju, men det var också länge sedan och kan ha ändrats.  Fast jag tror att det är relativt vanligt med mindre bröllop där inte hela släkten är med, speciellt om man kommer ifrån olika världsdelar. 
Svar på tråden För alla som vill flytta till USA