Bellsam skrev 2008-07-16 18:50:57 följande:
Kan både bli komplikationer och sen så kan du ju inte äta "riktigt" mat på väldigt länge efteråt. Då kan du ju lika gärna prova på att ändra din kost utan en operation.
Hur kort tid tycker du är väldigt länge eg?
På något sjukhus börjar man med riktig mat från dag 1
På andra sjukhus 2 veckor flytande och 2 veckor puré sen riktig mat
några ställen har 4 veckor flytande och 2 veckor puré sen riktig mat
Jag tycker inte det är speciellt länge.
Risken för komplikationer är inte så stor.
Den vanligaste komplikationen är att inte ta upp vitaminer och sådant så man behöver kolla upp sig lite extra.
Självklart kan man dö vilket risken är lika stor som om man tar bort gallblåsan 0.5%
Jag är ändå en som fått komplikationer efter op även om jag tror risken för min komplikation är mindre än att bli träffad av blixten nedanför ett berg.
Men man behöver inte överdriva riskerna.