Kall sås till grillad lax?
Jag vill ha ett tips på god kall sås som vi kan göra till grillad lax. Nån som har ett bra recept?
Jag vill ha ett tips på god kall sås som vi kan göra till grillad lax. Nån som har ett bra recept?
Blanda gräddfil med majonäs,lite röd kaviar.Krydda med dill,salt,citronpeppar.Enkelt och gott.
1:
Creme fraiche
Rödlök
Dill
Rom
Citronpeppar
Flingsalt
(gärna lite hackade kräftstjärtar)
2:
Majonäs
Pamesan
Vitlök
Flingsalt
"Bara" aioli?
Vi har en kall sås som är super till lax.
Min sambo tyckte inte om lax, förrän jag gjorde denna sås till.
2 dl cremefraiche alt gräddfil
1 ganska stor vitlöksklyfta
klippt gräslök
salt & citronpeppar.
Blanda allt, ställ kallt ca 30 min(inte nödvändigt, men ger mer smak)
Vi har denna sås även till grillat kött, är supergott o enkelt
3:
Avokado
Pressad citron
Flingsalt
Svartpeppar
4:
0,5 dl majonnäs
2 dl creme fraiche
3 msk mjölk
4 msk finhackad dill
Flingsaltalt
dekorera med rivet skal från ½ citron
5:
1 dl majonnäs
3 dl gräddfil
2 dl krossad ananas
2 finhackade äpplen
2 msk Bostongurka
4 msk finhackad dill
salt och svartpeppar
6:
0,5 dl majonnäs
2 dl creme fraiche
3 msk mjölk
0,5 paket saffran
salt
7:
1,5 dl gräddfil
0,5 matsked Dijon senap
2 stycken avocados
1 pressad vitlöksklyfta
8:
Sedan kan Du ju alltid slänga ihop en Sauce Verte.
Ingredienser:
1 äggula
1/5 tsk dijonsenap
2 tsk rödvinsvinäger
1 krm salt
1/2 krm vitpeppar
2 dl matolja (ej oliv)
2-3 msk hackad spenat
ca 1 dl frysta örter (dill, gräslök, persilja i en lagom blandning)
Rör ihop äggula, senap, vinäger, salt och peppar. Vispa ner (med handvisp) oljan droppvis i äggblandningen. Var försiktig, om du vispar för lite alt. häller i oljan för snabbt så kommer röran att skära sig. Men tar du det bara lugnt så är det lätt att ge majonnäsen rätt konsistens.
Tina spenaten och låt den svalna. Blanda ner den i majonnäsen tillsammans med de frysta örterna. OBS: Örterna behöver ej tinas. Anledningen till att använda frysta ist.f. färska örter är att de frysta ger en mer intensiv smak. Men visst kan man använda färska istället om man vill.
Mängden spenat och kryddor är egentligen helt enligt tycke och smak. Tänk bara på följande: Har du i mycket så kan det vara värt att smaka av med ytterligare salt. Och såsen bör även få stå några timmar i kylskåp. Då blir smaken mer sammansatt.
Heavenlyfaith:
OJ, vad många goda recept du kom med:)
Och alla andra åxå, jättegott. Nu får jag ta och fundera lite vilket jag ska använda:)
Blanda turkisk yoghurt och thai sweet chili sås.
Var försiktg bara så du inte tar för mycke chilisås den blir starkare ju längre den står.
Kramizzzzzzzzzzzzzz Petra
Turkisk yoghurt och lime, både rivet skal och saften. Smaka av lite då och då så det inte blir för mycket lime.
turkisk yoghurt, sesamfrön, smulad fetaost och pressad vitlök.
mosade avocados, smulad fetaost, lite salt o peppar, vitlök, pressad lime och lite creme fraiche = Mumma till lax!!!
mmmm köp färdig ;)
Enklaste å godaste såsen jag gjort till lax (å vi äter det mycke)
2 dl creme fraigh
1/2 hackad röd lök
1/2 burk röd rom
blanda å servera!
Kanon god!!
creme fraiche
riven citron
citronpeppar & salt
Inte den nyttigaste men helt outstanding den godaste.
Grädde (lättvispad), majonäs, en nypa socker, lite salt och dill! Helt undervart gott. (lika delar grädde & majonäs).
Turkisk yoghurt
rivet limeskal
sambal olek
salt
+ ev lite flytande honung i
creme fraiche och en klick wasabi. that´s it
1 Minifraiche
1/2 burk ishavsrom
1/2 pressad Lime
Smaka av efter behag
turkisk yoghurt blandat med thai sweet chili är jättegott till!
Annars gillar jag remouladsås utblandad med creme fraiche och lite extra kryddor eller hemmagjord tsatsiki som funkar till allt :)