Inlägg från: Heavenlyfaith |Visa alla inlägg
  • Heavenlyfaith

    Kall sås till grillad lax?

    1:
    Creme fraiche
    Rödlök
    Dill
    Rom
    Citronpeppar
    Flingsalt
    (gärna lite hackade kräftstjärtar)

    2:
    Majonäs
    Pamesan
    Vitlök
    Flingsalt

  • Heavenlyfaith

    3:
    Avokado
    Pressad citron
    Flingsalt
    Svartpeppar

    4:
    0,5 dl majonnäs
    2 dl creme fraiche
    3 msk mjölk
    4 msk finhackad dill
    Flingsaltalt
    dekorera med rivet skal från ½ citron

    5:
    1 dl majonnäs
    3 dl gräddfil
    2 dl krossad ananas
    2 finhackade äpplen
    2 msk Bostongurka
    4 msk finhackad dill
    salt och svartpeppar

    6:
    0,5 dl majonnäs
    2 dl creme fraiche
    3 msk mjölk
    0,5 paket saffran
    salt

    7:
    1,5 dl gräddfil
    0,5 matsked Dijon senap
    2 stycken avocados
    1 pressad vitlöksklyfta

    8:
    Sedan kan Du ju alltid slänga ihop en Sauce Verte.

    Ingredienser:

    1 äggula
    1/5 tsk dijonsenap
    2 tsk rödvinsvinäger
    1 krm salt
    1/2 krm vitpeppar
    2 dl matolja (ej oliv)
    2-3 msk hackad spenat
    ca 1 dl frysta örter (dill, gräslök, persilja i en lagom blandning)

    Rör ihop äggula, senap, vinäger, salt och peppar. Vispa ner (med handvisp) oljan droppvis i äggblandningen. Var försiktig, om du vispar för lite alt. häller i oljan för snabbt så kommer röran att skära sig. Men tar du det bara lugnt så är det lätt att ge majonnäsen rätt konsistens.

    Tina spenaten och låt den svalna. Blanda ner den i majonnäsen tillsammans med de frysta örterna. OBS: Örterna behöver ej tinas. Anledningen till att använda frysta ist.f. färska örter är att de frysta ger en mer intensiv smak. Men visst kan man använda färska istället om man vill.

    Mängden spenat och kryddor är egentligen helt enligt tycke och smak. Tänk bara på följande: Har du i mycket så kan det vara värt att smaka av med ytterligare salt. Och såsen bör även få stå några timmar i kylskåp. Då blir smaken mer sammansatt.

  • Heavenlyfaith
    scrapparlotta skrev 2008-07-23 18:12:38 följande:
    Heavenlyfaith:OJ, vad många goda recept du kom med:)Och alla andra åxå, jättegott. Nu får jag ta och fundera lite vilket jag ska använda:)
    Ja Det ska va lite o välja mellan!
  • Heavenlyfaith
    gustafssons skrev 2008-07-27 00:04:39 följande:
    Enklaste å godaste såsen jag gjort till lax (å vi äter det mycke)2  dl creme fraigh1/2 hackad röd lök1/2 burk röd romblanda å servera!Kanon god!!
    vart är dillen, saltet o pepparn?
Svar på tråden Kall sås till grillad lax?