• Haraaz

    -Muslimernas tråd-

    Svar på #179
    ??Du postar ju nu?
  • Haraaz

    Amin för din bön, må Allah alltid leda dig på den raka vägen Och  Syster teek, jag frågar dig istället eftersom ingen annan verkar kunna:

    Kopierar tidgare inlägg:

    Vet du vad Jakobs (Yaqoub) fruar hette? I kristendomen hette de Rakel och Lea, varav Rakel var mamma till Josef (Yousuf) och hans bror Benjamin, och Lea till deras 11 halvbröder (tror det var 11 iallafall).  Den Josef som blev slängd i brunnen och såld, och tolkade drömmar, man kan läsa det i surah (kapitel) Yousuf i Koranen.
    Hette de Rakel och Lea enligt Islam också? Har försökt hitta på nätet men det enda jag hittar är den bibliska versionen.

  • Haraaz

    Jo det var det jag tänkte. Historien stämmer ju i stort sett med namnen (Josef, Jakob, Benjamin) osv, men enligt bibeln så heter Jakobs mamma Rakel och det var vad jag undrade om enligt Islam hon också gör, har försökt söka och så men det som står i Koranen står bara "Jakobs moder", och inte något om hennes namn.
    Vet ju att väldigt mycket skiljer sig, men tänkte att eftersom de andra namnen var korrekta så kanske dessa också var det?

    Tänker inte på namn till barnet nu, det bestämde vi redan innan 1a månaden hade gått, haha. :) Sulayman om det blir en pojke och Azra om det blir en flicka.
    Men jag tycker Rakel är väldigt fint, så om jag inshallah får någon dotter i framtiden hade jag kanske funderat på det namnet. Det är bara det att jag hade viljat veta om Jakobs mamma verkligen hette så, då vet man ju att man inte tagit namnet från någon "dålig" person som hetat samma.

  • Haraaz

    BD:
    Var du ironisk?
    Jag vet ärlig talat inte, men jag hoppas inte det (inlägget där du tackade mig och teek taak).
    För att kunna respektera varandra på mer än ytligt plan tycker jag faktiskt att du kan svara oss nu om du är muslim eller ej. Jag har svarat på alla dina frågor om etnicitet och vilken inriktning av Islam jag följer.
    Tycker det är otrevligt att inte säga om man är muslim när man pratar med sina medmänniskor i tron, det kan ge en falsk bild. Menar inget illa men så ser jag på det.
    Så var vänlig svara nu när iallafall jag svarat på dina frågor!

    Tös: Salam aleikom betyder Fred vare med dig, det har vi skrivit högre upp i tråden.

  • Haraaz
    Svar på #209
    Teek:
    Men BD har ju inte svarat om han är muslim, så hur kan han då definitivt vara vår broder i tron? Jag är fundersam. Men iallafall.

    Lejonberg
    :

    Här står lite om Islam och hundar:
    www.islamonline.net/servlet/Satellite&pagename=IslamOnline-English-AAbout_Islam/AskAboutIslamE/AskAboutIslamE

    "The Islam rules regarding cleanliness do not apply to the saluki, which is not considered a dog. He is specifically sanctioned by the prophet.

    A bedu considers the saluki a gift of Allah. He will never sell his dog but he may give it away as a special and precious gift. There is such a strong bond between the saluki and his master that the dog will pine if separated from him."


    W Allahu alem

  • Haraaz

    BD, du kanske missade att detta inte var meningen att bli nån diskussion om namnförslag. Jag undrade vad Yousufs mamma heter enligt Islam, det var där dskussionen började... Och om någon vet svaret får ni gärna säga det.

  • Haraaz

    Du ska göra ghusl när du slutat menstruera helt. Oavsett om det är 5 dagar en gång eller 12 dagar en annan, så gör du ghusl när det slutat.


    minhalva skrev 2008-08-03 20:50:31 följande:
    tack för tipsen...hur många dagar kan en menustration vara enligt islam. Alltså för mig varar det ibland i 7 dagara och andra gånger 10 dagar. Hur ska jag veta när jag ska göra ghusl?Någon som kan hjälpa mig?När ska man göra ghusl?
Svar på tråden -Muslimernas tråd-