• Jozze

    Cp-prinsar och prinsessors skryttråd nr 9!

    Vår fantastiska cp-tråd fortsätter här.
    Fram med en kopp med något gott och berätta litet som stort!
    Kram

  • Svar på tråden Cp-prinsar och prinsessors skryttråd nr 9!
  • Deanna

    Numberone:
    Förstår precis hur ni känner! Vi kände starkt att vi ville ha syskon redan vid förlossningen, långt innan vi förstod att vårt barn var cp-skadat och den känslan har inte blivit mindre pga vårt barns handikapp, snarare tvärtom. Det enda är att jag är jätterädd för att det ska hända igen, speciellt som vi inte vet vad som hände förra graviditeten trots många utredningar. Nu ska vi försöka igen under hösten och jag funderar på att söka stöd av terapi för min rädsla.

    Jag hade en okomplicerad vaginal förlossning (skadorna skedde ej under förlossningen), men funderar trots detta på kejsarsnitt om jag skulle lyckas bli gravid igen(för att utesluta risk för förlossningrelaterad cp-skada).

    Vi hade ju också mycket svårt att få barn och därför känns det inte som om vi kan vänta hur länge som helst, man blir ju dessutom bara äldre och därmed blir graviditeterna riskablare.
    Och det är som du säger, man kommer inte över att man har fått ett handikappat barn, man bara vänjer sig gradvis att leva med att det har hänt...
    Det är nog bara man själv som kan känna efter om man är redo!

    Det är skönt det ni säger om att det har varit bra för era barn att få syskon, för lite dåligt samvete har man för att man är rädd för att det äldre barnet inte ska få lika mycket tid till träning etc. Samtidigt kan det kanske främja ett större oberoende - man blir lätt överbeskyddande med bara ett barn som dessutom har ett handikapp, tror jag.

    Samtidigt har jag tänkt mycket på de praktiska aspekterna, hur det funkar om man ska ha två barn och det ena inte kan gå, kanske nästan svårare ju längre man väntar? När barnen är små kan man ju har syskonvagn tex, men det är lite svårt med rullstol + barnvagn...Hur har det funkat för er som har småsyskon?

  • Deanna

    För er som bor i Skåne!

    Stiftelsen för bistånd åt rörelsehindrade i Skåne delar i december ut bidrag enskilda för främjande av vård fostran och utbildning av barn och ungdomar med rörelsehinder i Skåne.

    Sista ansökningsdag 30 sept.

    Kolla på www.stiftbistandskane.se

    Kan kanske bli en julklapp?

  • Jontesfru

    när man läser vissa trådar här på familjeliv blir man mörkrädd! Varför ska människor trycka ned föräldrar till funktionshindrade? De måste må väldigt dåligt! Jag fattar det inte! Just nu är tydligen DS mobbing-offren. När är det våra gullungar??? O vad gör att man mår bättre av att starta trådar som tex "vill du att ditt nästa barn har DS?"

    Jag må vara dum, men jag fattar det INTE!!!


    Mamma till Anton 11år och Axel 1 år
  • Deanna

    Ojoj, läste trådarna du syftar på. Förstår framförallt inte hur folk kan störa sig på att andra tycker att deras barn är gulligast och bäst- alla tycker väl att deras barn är gulligast och bäst oavsett diagnos eller handikapp! 

    Och om de stör sig, varför gå in och läsa på trådar som är "interna" för DS-föräldrar?

    Jag tror att det som gör just DS-ämnet så känsligt, är att det är en av de få grejer man kan få reda på i förväg och välja om man vill föda barnet eller inte. Men detta borde få vara var och ens val.

  • Deanna

    ...Men det påminner en om att alla trådar på Familjeliv är öppna för alla att läsa i (och gamla trådar kommer ganska ofta upp om man gör sökningar på google i ämnen som diskuterats).

    Det är ett väldigt offentligt rum som vi diskuterar mycket privata saker i!
    Hur tänker ni andra om detta?

  • Jontesfru

    Deanna

    Jag har också funderat en del på det. Hur utsatt man kan bli genom öppenheten. Vet faktiskt inte hur jag ska ställa mig egentligen. å ena sidan behöver i varje fall jag denna plats med uppmntran o att man kan ställa frågor. å andra sidan blottlägger man sig för andra också.


    Mamma till Anton 11år och Axel 1 år
  • Zilvia
    Svar på #135
    Deanna
    Jag försöker hålla min familj lite anonym, men det är svårt. Samtidigt är det viktigt att de som behöver prata om känsliga ämnen kan göra det. Det är lätt att hitta den här länken för de som behöver. Här kan jag få stöd och uppmuntran genom att läsa hur andra har det och dela med mig av mina erfarenheter. Om jag vill skriva om något som känns väldigt privat så inboxar jag.
  • ulricaa

    YES YES... idag fick vi svar från PSR!!! Liam får en förskottutbetalning på 100 000 kr samt 30 000 för sveda o värk. Efter hembesök o lite annat kommer det bli mer!!!
    Jippi!!!


    stolt mamma till Dancing Soul Liam
  • mamman i skogen
    ulricaa skrev 2008-08-15 13:02:06 följande:
    YES YES... idag fick vi svar från PSR!!! Liam får en förskottutbetalning på 100 000 kr samt 30 000 för sveda o värk. Efter hembesök o lite annat kommer det bli mer!!! Jippi!!!
    Grattis ulrica vad härligt!!!!
    varje ar far 200 barn i sverige en cp skada
  • Jontesfru
    Svar på #138
    GRATTIS!!!
    Mamma till Anton 11år och Axel 1 år
Svar på tråden Cp-prinsar och prinsessors skryttråd nr 9!