• Jozze

    Cp-prinsar och prinsessors skryttråd nr 9!

    Vår fantastiska cp-tråd fortsätter här.
    Fram med en kopp med något gott och berätta litet som stort!
    Kram

  • Svar på tråden Cp-prinsar och prinsessors skryttråd nr 9!
  • ulricaa
    suz75 skrev 2008-08-12 12:46:50 följande:
    Jag vill dela med mig något som känns så ofartbart att det inte går att beskriva.Jolina satt upp alldeles själv igår, inga spänningar helt avslappnat satt vi båda på soffkanten jag höll Jolinas ena hand och den andra höll hon sig på soffkanten. Efter en stunds skrattande och bus, släppte jag Jolinas hand som jag höll i och lade den på andra kanten, tänkte i samma stund nu trillar hon bakåt som hon brukar men nej 5 hela minuter satt hon och log och sa "mamma titta"..tårarna rann för min kind visste inte om jag skulle skratta eller gråta av glädje. Det är så underbart att se framstegen komma. Sedan Jolina fått PEGEN så har det bara gått frammåt. Idag pratar hon jätte mycket något litet oförståerligt, men för det mesta så säger hon verkligen till när hon vill saker eller inte vill. Resursen på förskolan förstår inte vad som har hänt, att framstegen bara kommer så fort nu..man vågar hoppas lite
    Grattis duktiga Jolina och duktiga mamma o pappa!!!!
    stolt mamma till Dancing Soul Liam
  • mamman i skogen

    Vad kul suz!!!

    Här har vi en kille som är på strålande humör också och gör framsteg med att häva ur sig långa haranger med ljud precis som om han försökte säga ngt viktigt. River saknar ju helt tal men har på sista tiden fått en annan mimik och det ser verkligen ut som om han pratar och ibland så tror jag att han verkligen säger ngt även fast man inte uppfattar mer än en antydan till ord. Vem vet kanske i framtiden så kan vi få ett ja eller nej eller tom mamma. Har min teroi om att sommaren är bra för våra barn när det inte är så mycket infektioner i omlopp så hinner de må bra och utvecklas och slipper lägga krutet på att snora och hosta osv..

    Taldator är vi sugna på nu till herrn han har ju visat att han förstår blissymboler och bilder ögonpekar och kommunicerar med hela kroppen så det känns som ett viktigt steg att han får ngn form av hjälpmedel för att kunna prata nu


    varje ar far 200 barn i sverige en cp skada
  • mammat2

    Hejsan

    Så otroligt glad jag blev när jag läste om Jolina.
    jag tror också att sommaren är bra för våra barn. För Elias är det så. Han får vara något så när frisk från förkylningar. Och han får hämta krafter. Sedan brukar det blir enorma framsteg för att sedan under vinterhalvåret stå still eller bli några bakslag för han.
    just nu har vi pottträning. Han fick en toalettsitts så att han ska sitta mer avslappnat på toaletten.Innan spände han sig i hela kroppen. Den nya toastolen var han intresserad av första veckan. Sedan var det inte roligt längre. Han är totalt ointreserad av att bli blöjfri. Vi tänkte att när han ser att lillebror går på toa så blir det bättre. Men inte nu är lillebror blöjfri och Elias är ännu mindre intresserad av att gå på toa. Vi vill att han iallafall bajsar på toaletten. Har ni några förslag som vi kan ta till. Har försökt med läsa en bok, sjunga. Men det hjälper inte.

  • gohappy
    gohappy skrev 2008-08-12 16:52:17 följande:
    Hittade detta på familjelyckas forum...några här som kan bistå med att hjälpa till att fyllai ankäten!?www.familjelycka.se/ShowThread.asp...
    ooops! Killarna hade tydligen redan en tråd under funktionshinder! sorry !
  • Jontesfru

    kommer in här efter att ha varit bortrest under några dagar. Och OJ vad det hänt mycket. Stort grattis till en del och stora styrekramar till andra!


    Mamma till Anton 11år och Axel 1 år
  • marre 84

    Jozze
    Jag kan inte heller komma in på din sida,
    Vilken stor steg din dotter gör Heja Heja vad kul..

    Här känns det som man inte kommer nån vart man står stilla känns det som, Det känns att min son inte kommer nån vart.... men nästa dag så tänker man det kommer gå, det måste gå. Han är bara 10 månader nu så tid kommer det ta..

  • Jontesfru

    Jozze jag kommer inte heller in så att jag kan beundra din fina flicka!


    Mamma till Anton 11år och Axel 1 år
  • ulricaa
    mammat2 skrev 2008-08-12 15:32:29 följande:
    HejsanSå otroligt glad jag blev när jag läste om Jolina. jag tror också att sommaren är bra för våra barn. För Elias är det så. Han får vara något så när frisk från förkylningar. Och han får hämta krafter. Sedan brukar det blir enorma framsteg för att sedan under vinterhalvåret stå still eller bli några bakslag för han. just nu har vi pottträning. Han fick en toalettsitts så att han ska sitta mer avslappnat på toaletten.Innan spände han sig i hela kroppen. Den nya toastolen var han intresserad av första veckan. Sedan var det inte roligt längre. Han är totalt ointreserad av att bli blöjfri. Vi tänkte att när han ser att lillebror går på toa så blir det bättre. Men inte nu är lillebror blöjfri och Elias är ännu mindre intresserad av att gå på toa. Vi vill att han iallafall bajsar på toaletten. Har ni några förslag som vi kan ta till. Har försökt med läsa en bok, sjunga. Men det hjälper inte.
    Ett klistermärke för varje gång han går (sätt en tavla att ha dem på bredvid toan). Kanske ge två klistermärken när han bajsat. När han fått ihop ett visst antal får han byta dem mot en present! Är det inte så ni andra har gjort? Tror att Move & Walk har ett sådant system!
    stolt mamma till Dancing Soul Liam
  • numberone
    Zilvia skrev 2008-08-12 11:12:29 följande:
    Svar på #103Jag känner med dig. Det är svårt att komma hem från neo. Det var så många saker jag funderade på och matningen var jättejobbig. Samtidigt som jag var glad över att vi var hemma var jag osäker på hur jag skulle ta hand om dottern på bästa sätt. Hon var ju ingen vanlig bebis och jag visste inte alls hur framtiden såg ut.Kan ni få hemsjukvård/stöd? Har ni en bra BVC-kontakt? Du skulle må bra av stöd, någon som kommer med friska krafter. Ta en sak i taget, en timme i taget. Försök att gå ut och få lite luft. Kanske någon vän kan vara hemma hos dig och hålla dig sällskap. Vi umgick med min mans kompis och hans tjej någon kväll i veckan när vår dotter mådde dåligt. För oss kändes det skönt att äta en vanlig middag och få känna oss lite vanliga. Skickar massvis med styrkekramar!
    Vi har varit hemma med hemsjukvård i en månad ungefär och är nu helt utskrivna från neo. Nu är det bvc som skall ta över samt hab. Det finns en underbar barnsjuksköterska där som har jobbat i många år på neo tidigare som vi tycker mycket om....
    ulricaa skrev 2008-08-12 13:00:05 följande:
    Precis så var det med Liam också... jag undrade så om jag någonsin skulle få kontakt med honom! Men så en dag, på kompisen Elias (Janis här i tråden) dopdag, så började han helt plötsligt le mot mig! Hela tiden, under en hel eftermiddag! Då, för en liten stund undrade jag nästan om inte alla i vården hade haft fel... det var en sådan skön känsla... även om jag hela tiden visste att han var allvarligt skadad! Men på nåt sätt var det den största framgången vi sett på hela tiden. Han var 2 månader då!Lägg inte för mycket kraft på maten... visst testa att ge, men det viktigaste är ju att hon får i sig tillräckligt med näring. Hon kanske behöver växa på sig lite först.Jag hade grymt dåligt samvete under ett helt år, när Liam var ca 7 mån o framåt, för att vi inte orkade hålla på att matträna (det var så mkt annat just då). Jag trodde att det skulle vara kört för all framtid, ändå orkade jag inte; men nu äter han ju faktiskt två mål mat om dagen med munnen! Jag sitter på jobbet nu, men skriver mer sen! Inboxa din hemadress så ska jag skicka lite information om synstimulering. Hon är ju iofs väldigt liten ännu, men det brukar kännas lite skönt för en själv att ta reda på så mycket som möjligt!!!Stor kram till dig o Liam skickar en slabbig (men god) puss till lilla Ellen!!!
    Hihi Ellen skickar många pussar tillbaka till Liam....

    Underbart att höra om framsteg... Jag hoppas så innerligt att få ett liiiitet leende från henne men å andra sidan har hon ju bara visat missnöje å skrikit sen ca 2 veckor tillbaka så det lär väl ta lite tid antar jag.... får leva på att mycket har kommit igång på henne efterhand....

    Är det fel av oss att börja fundera lite på syskon och kanske börja försöka så smått vid jul (hade jätte svårt att bli gravid med Ellen) för både vår och Ellens skull....borde väl inte vara jätte svårt att få ett planerat snitt?
Svar på tråden Cp-prinsar och prinsessors skryttråd nr 9!