• MaC

    Fler som testat pos i dagarna med BF mars/april09?

    Själv testade jag positivt i går och beräknas då få en liten till i mars/april. Tredje barnet, har en flicka född 04 och en pojke född 06. Känns otroligt spännande och roligt - samtidigt som det hela känns bekant vilket inger lugn.
    Fler som är nygravida? Ska vi följas åt under graviditeten?
    /Magdalena

  • Svar på tråden Fler som testat pos i dagarna med BF mars/april09?
  • Kemy

    Hallooo!!!
    Ja, nog ligger vi däckade alltid... Är så fasansfullt trött trots att jag lägger mig samtidigt med sonen vid 19-20 och sover till 6-7 på morgonen. Vissa dagar sover jag dessutom middag 1-2 timmar med honom. Det går väl an nu när jag är ledig men nästa vecka börjar skolan igen så det är bara att bita ihop... Illamåendet går upp och ner nu men jag har en konstant äcklig smak i munnen (inte metallsmak, dock) som bara lindras av att jag stoppr något där, typ lakrits Magen ser fortfarande ut som en spärrballong och jag har fullt sjå att försöka dölja den för obehöriga. Så nu har jag gnällt lite så nu ska jag bara vara glad och tacksam och lycklig!!! Hoppas allt är bra med er andra också Kramar fråm mig!

  • Mamma till en

    Roligt med lite nya i tråden. Välkomna och GRATTIS

    Ska på inskrivning nästa vecka och hoppas då få tid för NUPP, vill så gärna se så att allt är bra. Känns viktigare denna gången då vi redan har ett barn att tänka lite på, sen är jag så grymmt nyfiken att se den lill*

    Magen börjar bli svullen på kvällen, men på dagen så går det än att klämma in den i vanliga jeans. Men jag ska nog se om jag kan köpa mig ett par fina och sköna mammabyxor snart. Vill bara gå förbi v 12 först!

    Skönt med helg snart! Blir en lugn helg, man är ju inte direkt på party humör

  • branca

    Hej,

    Här är en som är totalt däckad i v 9+4. Illamåendet är inte det värsta dock, jag har fått hemsk magkatarr som gör jätteont och som gör att jag mår illa av det också. Har tagit receptfri medicin i 2 veckor nu, men det hjälper inte längre. Är sjukskriven från jobbet sen en vecka.

    Det är så tråkigt att må dåligt och inte kunna njuta av graviditeten något än.. Hoppas verkligen att det går över snart.

    Ska på vul imorgon dock, och då blir kanske allt lite bättre :=) och så får jag ju se bebisen!!!! Är lite nervös, men hoppas allt går fint därinne!!

  • akristiansson

    hej hej. Har inte varit så aktiv det sista så fick gå tillbaka och läsa lite. va skönt att det inte bara va jag som började få mage redag tidigt fick i vecka 7 så att det syndes. Kan inte ha på mig mina vanliga kläder men för mig är det inte den där svullen magen som man får av tarmarna den bara växer och växer och nu är jag i vecka 13. ska till bm imorgon för andra gången för att ta extra prover. jag hoppas att dom är bra.

    Är det någon som har gått upp mycket i vikt??

    Jag har ont i magen hela tiden och det huger till jätte ofta är det nått som är vanligt innan sa alla att den molande värken berode på att livmodern växer å det tror jag nog att det kan va så men varför huger det hela tiden då??

  • Mamma till en

    Branca, ja vist är det lite trist att inte fullt ut kunna njuta av graviditeten! Men det brukar ge med sig, jag hoppas i alla fall på det!
    Stackars dig som fått magkatarr oxå Lider med dig och hoppas att du snart blir bra!
    Hoppas att allt går bra på vul imorgon!

    akristiansson, Hoppas att proverna går bra. Får man fråga varför du ska göra extra prover? Kolla med din bm om varför det hugger. Alla är ju olika och det kan ju bero på hur tarmarna lägger sig eller något?

    Har än så länge inte gått upp något, har dock gått ner 1,5 kilo. Detta då illamåendet slår till och då är det omöjligt att äta något och sötsuget är helt borta!

  • akristiansson

    jag har b12 brist sen gamalt och äter extra tillskott av det och då vill hon göra extra koller under hela graviditeten så att det inte ändrar sig så att jag eller bebisen blir sjuk så därför ska jag in och ta extra prover. ja jag tänkte att jag ska fråga henne vad det kan bero på jag tror att det är mina äggstockar som hugger. jag har haft både livmoder och äggstocks inflamation så jag vet på ett ungefär var allt ligger i mig så det är ganska lätt att lokalisera smärtan. men jag ska fråga henne. 

    jag har redan gått upp 9kilo och tycker att det är jätte jobbigt. men men det är väl bara att vänja sig.

  • kattfru

    Mamma till en:
    Jag har precis som du gått ner ca 1,5 kg sen jag blev gravid. Sötsuget är ju inte på topp och sen kan man ju inte dricka öl och vin vilket det är mycket kalorier i. Hälsokur att vara gravid alltså! :o)
    Nej men med egna erfarenheter så vänder detta snart och då vill man ha massa mat och annat gott! Mitt illamående har börjat bli bättre så jag hoppas aptiten kommer snart.

  • Mamma till en
    akristiansson skrev 2008-09-01 13:19:44 följande:
    jag har b12 brist sen gamalt och äter extra tillskott av det och då vill hon göra extra koller under hela graviditeten så att det inte ändrar sig så att jag eller bebisen blir sjuk så därför ska jag in och ta extra prover. ja jag tänkte att jag ska fråga henne vad det kan bero på jag tror att det är mina äggstockar som hugger. jag har haft både livmoder och äggstocks inflamation så jag vet på ett ungefär var allt ligger i mig så det är ganska lätt att lokalisera smärtan. men jag ska fråga henne.  jag har redan gått upp 9kilo och tycker att det är jätte jobbigt. men men det är väl bara att vänja sig.
    Skönt att de håller koll på sånt Passa på att fråga din bm när du träffar henne!

    Hmm ja kilona får man vänja sig vid, du kanske väntar tvillingar
  • Mytis

    Jag har gått upp ca 7 kg redan.. och jag kan inte äta godis eller liknande alls.. allt sött gör mig spyfärdig.. kasnke har lite med att göra att jag avslutade min bantningskur tvärt när jag fick veta att jag var gravid.. Men magen är enorm smidig som en blåval sa min sambo när jag råka knäa honom i magen i gårkväll när jag skulle vända mig *asg*

    vill oxå skriva in mig.. men har inte tid förns i den 19/9 och nu är jag i vecka 9+5

    Men men den som väntar på något gott väntar aldrig (alltid) för länge

  • Lottetottan

    Angående vikt så har jag fortfarande många kilo kvar sen förra graviditeten, så jag HOPPAS inte att jag går upp några 25 kilo den här gången också, för då vet jag inte hur det här skall sluta!?!? Förra gången gick jag upp minst 5 kilo till vecka 12. Nu låg jag på den vikten när jag blev gravid, och eftersom jag varit sjuk nu så vägde jag plötsligt 2 kg MINDRE igår morse!!! Så får det gärna fortsätta med tanke på att jag har "lite att ta på"!!


    ღღ Stolt mamma till Elton, 10/10-07 ღ Och med en liten groda i magen, bf 10/4-09ღღ
Svar på tråden Fler som testat pos i dagarna med BF mars/april09?