• Biene

    Tätt mellan syskon?

    Är det någon som fått barn i separata adoptioner, där det blivit ganska tätt emellan barnen i ålder?

    Man kan ju styra lite med medgivandet, men i slutändan kanske det ändå blir så att barnen är födda i olika år men att det är mindre än 1 år emellan födelsedagarna. T.ex. om man blir matchad med ett barn som ligger över ens medgivande.

    Någon som har erfarenhet och kan berätta hur det har gått med anknytningen med båda barnen?

  • Svar på tråden Tätt mellan syskon?
  • Solvår H

    Jag har erfarenhet av detta.

    Vi har tätt mellan våra barn (två adoptioner), dock inte mindre än ett år.
    Har kontakt med en familj som adopterat två barn där det till slut blev ca 10 månader mellan barnen (ja, familjen är svensk) och barnen var (liksom våra) barn i den åldern som räknas som "äldre" i adoptionsvärlden. Den familjen hade ett medgivande som var till 1,5 år yngre än det befintliga barnet men deras hemutredare gick med på att ändra det då rätt barn plötligt dök upp.
    Anknytningen har gått bra, i båda familjerna, och barnen har mycket glädje av varandra då de kunnat leka med varann direkt. De yngre syskonens utveckling har gått betydligt snabbare än de barnen som kom först då de dragits med av de äldre syskonen och deras kompisar.

    Självklart har det förekommit syskonrivalitet men inte mer än vad man ser hos en vanlig biofamilj som får ett syskon magvägen.

Svar på tråden Tätt mellan syskon?