Inlägg från: Im Fabulous |Visa alla inlägg
  • Im Fabulous

    Jag ska steka en kycklingfilé. Hur gör jag?

    Eftersom att jag inte ätit kött sedan jag var liten har jag aldrig tillagat kyckling. Men sambon äter ju kyckling och ikväll tänkte jag steka kycklingfiléer åt honom.

    Han är inte hemma och kan därmed inte berätta hur man gör/steka dom själv..

    Hur gör jag? De är frysta nu.. Måste jag tina upp dem helt innan jag börjar steka?

  • Svar på tråden Jag ska steka en kycklingfilé. Hur gör jag?
  • Im Fabulous

    Låg värme/hög värme? Hur undviker jag att de blir torra?

  • Im Fabulous
    SchumiFerrari skrev 2008-08-05 16:58:03 följande:
    Du behöver inte alls tina innan du steker dem. Inte om du steker dem i ugnen. Jag brukar bara slänga ner dem i en form och in i ugnen. 200 grader, 45-60 minuter. Sköter sig självt
    Går det i en vanlig skitugn från 1993 utan funktioner? :P
  • Im Fabulous

    Då blir det nog i ugn då, damn vad smidigt

  • Im Fabulous

    De blev sega, tror jag.. Körde dom i ugn iallafall. Vi får se hur sambons utlåtande blir sedan

  • Im Fabulous
    helenasthlm skrev 2008-08-05 19:38:31 följande:
    lägg frysta i ugnen med gul lök och blanda olja,soja och kycklingbuljong och häll på....och svartpeppar och orientalisk curry smakar super bra och blir inte alls torra. Blev dom det så hade du dom för länge i ugnen.
    Men jag tittade ju till dom typ varannan minut och tog ut dom så fort de inte var rosa i mitten längre :s För det fick dom ju inte vara, eller?
  • Im Fabulous

    Det lär nog dröja något år innan han får kött igen, men jag ska försöka komma ihåg det

Svar på tråden Jag ska steka en kycklingfilé. Hur gör jag?