Recept från vegetariskt.se
( går säkert att byta ut augberine mot squash eller ta feta i den andra röran..)
2 burkar krossade tomater
2 gula lökar
några kvistar basilika
1/2 dl olivolja
3 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olja
2 auberginer
1 dl riven parmesanost
1 dl vetemjöl
400 g grovriven mozzarella
Fakta
Portioner: 6
Tillagningstid: 50 min
Betyg
(5 betyg)
Logga in för att rösta
Tillagning
Skala och hacka löken. Plocka basilikabladen från kvistarna. Hetta upp oljan och fräs löken en stund tills den blir mjuk. Rör ner tomater, basilikablad och pressa i vitlöken. Låt puttra i 15 minuter. Krydda. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med olja. Skär auberginerna i skivor. Blanda parmesanost och mjöl. Vänd aubergineskivorna i det. Varva tomatsås med aubergineskivor och mozzarella, avsluta med tomatsås och ost. Grädda ca 40 minuter mitt i ugnen, tills auberginen blivit riktigt mjuk.
Servera med klyftpotatis och en sallad.
Ingredienser
3-4 st squash
2 gula lökar
1 st rotselleri
1 brk krossad tomat
1 msk tomatpuré
persilja
75-150 g cheddarost - kan ökas på efter smak
Fakta
Portioner: 4
Tillagningstid: 50 minuter
Betyg
Ej betygsatt
(0 betyg)
Logga in för att rösta
Tillagning
1. Koka squashen i 5 minuter
2. Gröp ur squashen och hacka sedan det urgröpta fint
3. Hacka lök och selleri och lägg i en panna med lite olja och bryn.
4. Blanda i krossad tomat, persilja och "squash-urgröpet".
Låt puttra ihop i ca 20 minuter.
5. Lägg de urgröpta squashskalen i en smord ugnsfast form.
6. Lägg i blandingen i skalen.
7. Strö över osten
8. In i ugnen i ca 25 min i 175 grader.
Låt väl smaka!!