Inlägg från: Tokaungen |Visa alla inlägg
  • Tokaungen

    Kan man byta ut mjölet?

    Ja, dinkel är en vetesort så dt går utmärkt!

  • Tokaungen
    Pallas skrev 2008-08-21 09:33:40 följande:
    Vetemjölk special har väl extra gluten (för att hålla ihop bättre)?
    Det blir lite segare med durum- och specialvetemjöl än med dinkel. Alla mjölsorter har ju olika egenskaper så brödet blir ju inte likadant som om man bakar det med durumvete och vetemjöl special men det antog jag att TS insåg.
  • Tokaungen
    Pallas skrev 2008-08-21 11:00:02 följande:
    Tokaungen: Jo, jag antog också det, men det är ju svårt att förutspå vad som händer när man tar bort den där extra segheten. Var bara det jag menade. Har ändrat i något recept någon gång och brödet har fallit isär i molekyler efteråt. TS får lämna rapport sen, få se hur det gick!
    Ja, det är ju alltid det där överraskningsmomentet när man tar ut det ur ugnen... Men så länge man håller det inom vetefamiljen ska det vara lugnt.
Svar på tråden Kan man byta ut mjölet?