Inlägg från: tantbrun |Visa alla inlägg
  • tantbrun

    Fetaost

    Hej! Nu har jag en liten fråga!

    citerar slv´s hemisda:

    "Undvik ost gjord på opastöriserad mjölk. Undvik också mögel- och kittost även om den är gjord på pastöriserad mjölk, till exempel brie, gorgonzola, chèvre, vacherol och taleggio. Ost i matlagning som upphettas till bubblande het går bra att äta."

    fetaost innehåller getost eller fårost (wikipedia:En traditionell fetaost är tillverkad av får- eller getmjölk)

    Chevre innehåller också getost.

    Man får äta feta (som är gjord på getost), men inte chevre (som är gjord på getost)?

    Verkar det inte lite konstigt, eller är det något jag inte fattar?

  • tantbrun
    Kenzie skrev 2008-08-31 16:41:09 följande:
    tantbrun: Chevre och fetaost är två helt olika ostar med vitt skilda tillverkningsprocedurer. Bara för att de både är gjorda av get(får)mjölk behöver det inte betyda att de är likvärdiga. Fetaost är fritt fram att äta så länge den är pastöriserad. Chevre är en mögelost och ska inte ätas. På slv.se finns det jättebra information om man är osäker.Det är som att säga: Brie är gjord av komjölk och det är hushållsost också, varför får man äta hushållsost med inte Brie.
    Då fattar jag! Anade nästan att det var något sånt. Man är ju ingen expert på ostar!
Svar på tråden Fetaost