Min prinsesstårta:
Fixa botten i tre lager (hemlagad eller köpt)
Gör snabbmarsankräm på 3 dl mjölk och 7.5 msk pulver
Vispa 4 dl grädde
Köp hallonsylt, helst björnekulla vildhallon eller Önos prima samt en burk Robertssons lemon curd
Lägg ihop bottnarna tre timmar innan
Första lagret: tunt lager marsankräm och sen ett par rejäla matskedar hallonsylt bres ut ovanpå.
Andra lagret: Bre försiktigt ut några matskedar lemoncurd över sockerkakan, lägg ett tunt lager grädde ovanpå för att blöta ner lite mer.
Lägg på sockerkakslocket.
Blanda sedan ner resten av marsanen i nästan all grädde (spara lite till dekor om du vill spritsa) och bygg en kulle av krämen så tårtan blir som den ska vara i formen.
Lägg på färdigköpt marsipanlock, grönt eller rosa, eller eget. Låt stå i kyl ett par timmar. Precis innan servering spritsar du grädde eller sätter på övrig dekor, florsockrar etc.
--
Ingen har klagat på torr tårta hittills i alla fall, men har man en vanlig gräddtårta så händer det att jag häller ananasspad eller mandellikör på bottnarna också.