Inlägg från: Themis |Visa alla inlägg
  • Themis

    Tips för att inte få en torr tårta

    Min prinsesstårta:

    Fixa botten i tre lager (hemlagad eller köpt)
    Gör snabbmarsankräm på 3 dl mjölk och 7.5 msk pulver
    Vispa 4 dl grädde
    Köp hallonsylt, helst björnekulla vildhallon eller Önos prima samt en burk Robertssons lemon curd

    Lägg ihop bottnarna tre timmar innan

    Första lagret: tunt lager marsankräm och sen ett par rejäla matskedar hallonsylt bres ut ovanpå.

    Andra lagret: Bre försiktigt ut några matskedar lemoncurd över sockerkakan, lägg ett tunt lager grädde ovanpå för att blöta ner lite mer.

    Lägg på sockerkakslocket.

    Blanda sedan ner resten av marsanen i nästan all grädde (spara lite till dekor om du vill spritsa) och bygg en kulle av krämen så tårtan blir som den ska vara i formen.

    Lägg på färdigköpt marsipanlock, grönt eller rosa, eller eget. Låt stå i kyl ett par timmar. Precis innan servering spritsar du grädde eller sätter på övrig dekor, florsockrar etc.
    --
    Ingen har klagat på torr tårta hittills i alla fall, men har man en vanlig gräddtårta så händer det att jag häller ananasspad eller mandellikör på bottnarna också.

Svar på tråden Tips för att inte få en torr tårta