• Zaria

    Adopterade-mer separationsrädda?

    Vänder mig främst till adopterade i vuxen ålder.

    Är själv adopterad och kom när jag var 4 månader,4 månader av mitt liv vet jag ingenting om,vad som hänt och inte.

    Har alltid haft en fruktansvärd separationsångest,fick ha mamma med länge på dagis,fick ha med mamma till skolan.
    Vågade inte vara hemma ensam föränn jag var kanske 13 år (inte ens korta stunder)
    Har fortranade samma känsla litegrann än idag,inte när jag är ensam hemma men om jag och sambon åkt iväg,han skall in och tanka eller köpa något och sedan tar det extra lång tid,där kommer känslorna av övergivenhet upp...Nu kan jag ju hantera det men fram tills tonåren någongång rusade jag bara ut och gallskrek i full panik.

    Är idag otrolig rädd att bli lämnad,både av vänner och i förhållande,när ett förhållande tagit slut har jag i stort sett bara lagt mig ner för att dö,ungefär som att hela överlevnaden hadlade om att han skulle stannat (vilket det givetvis inte gör säger förnuftet)

    Är det någon mer adopterad som har dessa känslor? Kanske är mer separationsrädda än andra?

    Har en psykiater jag pratat med,han säger att det mycket väl kan hända att kroppen minns även om inte jag minns.
    Det enda jag vet om dessa 4 månader är att jag blev dumpad någonstans och att någon hittat mig,troligtvis ett bra tag efter jag blivit dumpad eftersom jag var väldigt sjuk och undernärd där.

    Någon som känner igen sig? Vet? Eller har någon teori?

    Pluggar själv mycket psykologi & Psykiatri men aldrig hört talas om detta faktiskt.

  • Svar på tråden Adopterade-mer separationsrädda?
  • Zaria

    en glad skrev 2008-09-04 22:40:07 följande:


    Läs boken "hitta hem" tex, (antologi skriven av vuxna adopterade) så läser du om fler som lever med denna, enligt anknytningsteori, helt förklarliga övergivenhetskänsla...
    Vad härligt,får beställa böcker på en gång.

    Har bara känt mig så otroligt ensam i detta.

    Som sagt jag minns ju inget men kroppen minns,som jag snurrigt försökte förklara för psykologen,det känns precis som jag blir som en liten hjälplös bebis,som ligger och skriker medan folk bara går förbi utan att titta,ungefär den känslan är det jag får när det sätter igång.
  • Zaria

    Och jag som dragit flera år på att våga skriva en sådan här tråd,tyckt att det varit så himla pinsamt och onormalt.

  • Zaria
    mammatillvictor skrev 2008-09-05 09:08:47 följande:
    Gumman! *kramar om* du är inte onormal!!!
    Tack,nu funderar jag på varför jag inte skrivit denna tråden för längesedan.
  • Zaria

    Fru hemlig skrev 2008-09-05 08:56:30 följande:


    Kankse ska du försöka hitta en psykolog som är kunnig inom adoption? Du kan fråga adoptionsrådgivarna om de känner till ngn. www.adoptionsradgivarna.se/Lycka till!
    Ska kika på det. Detta är ju inget jag störs av dagligen,men som exempel när jag & sambon hade det bråkigt och han inte visste vad han ville och sedan skulle vi försöka igen,Han försökte rädda ett trasigt FÖRHÅLLANDE,jag försökte rädda mitt LIV iaf kändes det så. I såna situationer blir det jättehemskt med ångest och andnöd,precis som att "går du så dör jag" och jag tror verkligen på det också även om förnuftet säger att "visst dör man inte"
  • Zaria

    Fröken Joper skrev 2008-09-05 12:37:15 följande:


    Jag tillhör den skaran av människor som absolut tror att kroppen minns mer än huvudet...Även om du inte minns det i dina tankar så sitter känslor och minnen "lagrade" i kroppen. De går inte att komma åt förrän man får hjälp att "se" dem och förstå dem.Låter flummigt men är det inte! Kroppen är bara så fantastisk! Är du mer intresserad läs en bok som tex "Resan".Det finns absolut hjälp att få!!Kram Vännen!
    Ja det är så jag fått det beskrivet också,att kroppen minns även om jag inte minns,samt att den går tillbaka till bebistadiet "man kan bara skrika för livet" (nu skriker jag inte men det känns som jag gör det)
  • Zaria
    VNmamma skrev 2008-09-05 13:12:01 följande:
    Instämmer.Rosenterapi är en massageform som hjälper kroppen att "minnas" och därmed hjälpa själen att bearbeta.Lycka till Zaria! Du är inte ensam.Fröken Joper skrev 2008-09-05 12:37:15 följande:
    Tack
Svar på tråden Adopterade-mer separationsrädda?