Kan du poppa pocorn?
själv? eller köper du micropop?
(det är ju betydligt mer fett i micropop)
själv? eller köper du micropop?
(det är ju betydligt mer fett i micropop)
Hihi!
Jag brukar ta en STOR kastrull.
Först värmer jag upp olja en stund,sen tar jag en klick smör.
Sedan häller jag på popcorn så det täcker botten ordentligt med lite råge...
Jag stänger sedan av plattan när det börjat poppa ordentligt och låter det sedan poppa färdigt.
På så vis blir de sällan brända,när jag stängt av plattan så är jag kvar i köket så jag hör när det avtar...så det inte blir bränt i botten.
Hellre några opoppade än att få alla förstörda av bränd smak.
Oljan gör att det blir riktigt hett,då blir de stora,och smöret är för smakens skull.
Saltar gör man ju efter smak
Om man poppar själv kan man ju välja en bra olja och ett bra smör.
Det som finns i micropoppåsarna är säkert transfetter,för de är billigast!
Micropop är nästan lika fett som chips medans hemmapoppade ligger ungefär på hälften i fettmängd.