• Pajsarn

    Enkel men festlig mat i långpanna?!

    Ska ha 14 pers på middag och det skulle underlätta med mat som går att tillaga i ugn, helst ngt man kan förberreda.
    Har du något smarrigt recept får du gärna dela med dig!

  • Svar på tråden Enkel men festlig mat i långpanna?!
  • Dino78

    Blir lövbiff för dyrt? Annars har jag ett jättegott recept på det! Med smördegsplattor och doningar


    DIF i själ och hjärta
  • Marco och Mathias mamma

    Paj är toppen bjudmat när många ska äta, går ju även att förbereda...

  • QuteCat

    Receptet på tacopajen

    Deg:
    100 gram smör eller margarin
    8 dl vetemjöl
    3 dl mjölk
    4 tsk bakpulver

    Fyllning:
    1 kg köttfärs
    smör eller olja till stekning
    2 burkar tomatkross
    2 påsar tacomix

    Sås:
    5 dl lätt creme fraiche
    8 msk lättmajonnäs
    2-3 vitlöksklyftor (efter smak)

    Topping:
    Tomatskivor
    Lökringar
    Ost

    Arbeta samman degen, och tryck därefter ut den i en långpanna.
    Förgrädda pajskalet (gärna med aliminuimfolie runt kanterna, som annars tenderar att rasa samman) medan du fräser samman fyllningen.

    Rör ihop majonnäs, creme fraiche och pressad vitlök till en sås.

    Fyll pajskalet med köttfärsröra, bred över såsen.

    Lägg skivad tomat och lökringar ovanpå såsen, och avsluta med ost (det går lika bra med en magrare sort!).

    Grädda i 20-30 minuter på 200 grader.

  • Wiiilma

    Annars så kan man göra nån festlig gryta med ris eller couscous till.

    Eller varför inte stek/oxfile/fläskfile med potatisgratäng eller potatissallad. ( Det går att fuska och köpa gratänger som man bara kör in i ugnen som smakar helt ok)

    Tacobuffe - Stek ihop köttfärsen innan som du bara värmer upp, så skär du bara grönsaker och fixar lite röror timman innan det ska serveras.

  • Majsan71

    Flämtande uttern - roligt namn på en jättegod rätt som både barn och vuxna gillar. Receptet kommer från www.ica.se, bara göra mer av det så att det räcker till alla.

    Ingredienser
    Portioner: 4

    1 grillad kyckling eller kycklingfiléer
    1 paprika
    1 burk minimajs
    3 dl grädde
    1 tsk curry
    1,5 tsk sambal oelek
    1 dl mango chutney
    2 vitlöksklyftor

    Gör så här
    sätt ugnen på 225 grader

    Bena ur den grillade kycklingen (kycklingfiléerna brynes i lagom "mumsbitar") lägg i en ugnsform. Bryn paprika och minimajs i socker, fördela detta över kycklingen.
    Vispa grädden, blanda i curry, sambal oelek chutney och hackad vitlök. Klicka ut över kycklingen. in i ungnen 25-30 min
    Servera med ris och en härlig grönsallad!

  • Pajsarn

    Tack för tipsen! Har oxå ett kanongott recept på tacopaj men jag bjöd på det sist så tacobuffé känns också lite samma lika...
    Kycklingen lät ju god, ska testa den. Mera tips!!

  • Barbabok

    moussaka
    paj
    lasagne

    Har tyvärr inga recept för jag äter veganskt och gör om allt, men du kan alltid googla


    Jag är med parvel
  • Barbabok

    Lillasyster brukade göra nåt gott, kallas ? crepes ?

    Ganska fast het köttfärssås
    pannkakor, stora
    rulla in fyllning i pannkakorna, lägg tätt i form och strö ost över.


    Jag är med parvel
  • hennapenna

    Jag röstar på lasagne! Den blir bara godare om man gör den dagen innan dessutom. Och så en god grönsallad till.

  • Mamasnest
    Dino78 skrev 2008-09-19 09:57:35 följande:
    Blir lövbiff för dyrt? Annars har jag ett jättegott recept på det! Med smördegsplattor och doningar
    Det receptet vill jag ha!
    Trebarnsmamma på heltid
  • skidoo

    blev oxå nyfiken på lövbiffen..

  • LLNLLLNB

    Tjohoo! Vart är lövbiffsreceptet? Väntar och väntar....

  • Dino78

    Här kommer lövbiffsreceptet!

    Lövbiff 2-3 skivor per person
    2 st lök
    2 pkt bacon (kan uteslutas om man inte gillar bacon eller gillar att blanda olika köttsorter)
    2 paprikor, en röd och en grön
    Detta strimlas och steks i stekpanna.
    Sen lägger man steket i en långpanna och blandar:
    1 burk creme fraiche
    1-2 klyfotr vitlök (eller mer om man gillar vitlök!)
    1 tsk sambal oelek (eller mer om man gillar starkt)
    Sen späder man med grädde så man får en bra konsistens (vad man själv tycker). Sen brer man ut detta på köttfräset, lägger på riven ost och så täcker man med smördegsplattor. Pensla med vatten och in i ugnen 20 minuter på 200 grader.

    Jag har även testat att ha kyckling och bogfläsk istället för lövbiff vilket går bra det med!
    Man kan även använda smaksatt creme fraiche och ha i champinjoner och sånt. Går ju mixtra lite!


    DIF i själ och hjärta
  • LLNLLLNB
    Nu blir det lövbiff i helgen!
Svar på tråden Enkel men festlig mat i långpanna?!