Enchiladas, ditt bästa tips/recept?
Enchiladas hur gör ni?!Jag har aldrig gjort det men det låter ju sååå gott!!
Det här receptet ska jag testa nån dag med, men har inte gjort det ännu:
Biffenchiladas
Ingredienser
4 port
500 g lövbiff
1 purjolök
smör
1/2 tsk salt
Arla Köket lätt crème fraiche paprika & chili
6 stora tortillabröd
1 dl Arla Köket riven ost gratäng
Gör så här
Sätt ugnen på 250°. Strimla köttet och purjolöken. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Lägg i purjolöken och krydda med salt. Rör ner crème fraiche och låt allt koka ihop 1?2 min. Bred ut röran på tortillan och rulla ihop. Lägg rullarna på ett ugnssäkert fat. Strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen ca 5 min tills osten fått färg. Servera med sallad, paprika och majs.
Jag gör "vanliga" enchiladas också
Gör en vanlig köttfärssås fast med mindre vätska så det blir en röra. Rulla in den i bröden och på med ost. Också jättegott!
Jag brukar steka kyckling, paprika,champinjoner och sen smaskar jag i en burk chili keso.
Klickar ut på tortillabröd som man rullar ihop. Strör ost på och gratinerar i ugnen.
Mumsfilibabba det med.
Min högsta önskan skrev 2008-09-24 12:59:13 följande:
Brukar steka köttfärs, tillsätta creme fraishe av valfri smak tex paprika/chili 1 burk ska det vara. Rulla in röran i tortillabröden, stö över riven ost och in i ugnen.
Det här receptet brukar jag göra
8 tortillas, mediumstorlek
1 gul lök
400 g köttfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
1 dl vatten
3 tomater
Sås:
3 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 msk tomatpuré
2 dl crème fraiche
1-2 vitlöksklyftor
1/2 tsk oregano
1 burk grön chili
salt, peppar
Gratinering:
2 dl riven ost
Ugn: 200° Gör så här:
1. Hacka löken, fräs den i smör. Tillsätt köttfärs och stek. tillsätt salt, peppar & vatten. Låt småkoka tills vätskan kokat in
2. Lägg ut tortillabröden och fördela färsröran på. Rulla ihop. Lägg i en form. Tärna tomater och lägg ovanpå.
3. Häll vatten, buljongtärning och tomatpuré i en kastrull. Låt koka upp. Rör ner crème fraiche, pressad vitlök, oregano och grön chili. Låt såsen koka upp på nytt och koka några minuter. Smaka av med salt, peppar och oregano.
4. Häll såsen i formen. Riv osten och lägg på. Ställ in i ugnen ca 20 min.
Receptet kommer från Hemmets Journal
här kommer mitt bästa!
3 kycklingfileer
5dl creme fraiche
1 purjolök
spiskummin
salt peppar
tortillabröd
riven ost
2-3 tomater
strimla kycklingen och stek i lite olja.
strimla purjon och häll över kycklingen, krydda med salt, peppar och mycket spiskummin (ca 1-2 msk). Låt fräsa en stund.
Häll över creme fraichen och smaka av. tillsätt ev. mera spiskummin.
Låt puttra en stund.
Lägg sedan upp på tortillabröden och rulla ihop dem, lägg i en smörad form.
Strö över riven ost och hackade tomater.
ställ in i ugnen tills osten har smält och har blivit lite grat.
såååå gott!! en riktig favvo här hemma!
Jag brukar göra enchiladas med köttfärs, men jag har majs i också! Det blir supergott. Och finhackade champinjoner ibland, kanske lite paprika och/eller bönor om man gillar det :)
Här är mitt favoritrecept på enchiladas. Supergoda!
Ingredienser 4 portioner:
8 tortilla bröd
3 dl vatten
1 påse enchiladamix
1,5 dl tomatpuré eller passerade tomater
500 gram kycklingfilé
2 msk smör
300 gram ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C. Koka upp vatten, kryddmix och tomatpuré under omrörning.
Tärna kycklingköttet. Bryn kycklingen i matfettet. Riv osten.
Tillsätt cirka hälften av tomatsåsen och hälften av den rivna osten. Rör om och låt koka upp.
Fördela 2-3 msk fyllning på varje tortilla. Rulla ihop och lägg dem med skarven ner i en smord ugnssäker form.
Häll resten av tomatsåsen över tortillas i formen och strö resten av osten över.
Grädda i 15-20 min eller tills osten har smält.