Inlägg från: La Linda |Visa alla inlägg
  • La Linda

    Fler förstföderskor i Göteborg med BF i oktober?

    hej hopp! jag är här hehe bf 17/10
    vilket har du tänkt östra/mölndal annat?

    Kram!

  • La Linda

    jag har bara vart på östras information å då frågade jag just det om det är större chans för pappan att få stanna över på mölndal, å enligt den barnmorskan så hade dem lika många enkelrum nu pga östra renoverar 4 st var.. men om du hör annorlunda när du går dit så kan du väl hojta =) vill verkligen att sambon ska få stanna över, är lite nojjig över det.. det som är bra med östra är ju att allt finns där i fall nått skulle gå fel, det känns ju tryggt!
    Har precis börjat må illa om dagarna igen, puh å idag spydde jag usch, blir jätte konstig å måste ligga mestadels av dagen =( hur är det med dej? sd går upp å ner under dagen också å mensvärk vill ju att det ska dra på så det ska vara dax nu hehe

  • La Linda

    pattisza: har du fött på östra tidigare? va tyckte du i sånna fall.. kanske lite annorlunda i dax läget men ändå =) har vart inne där en gång å dem va väldigt trevliga iaf!

  • La Linda

    det låter ju bra =) tycker det viktigaste är att amn känner sig trygg.. å det gör jag nog där nu känns det som hehe
    hur startade din första förlossning?
    förresten gud va fint du syr, riktigt gulliga barbapappa figurer! ...avundsjuk, är helt talanglös när det gäller sånt =D

  • La Linda
    Tiiah skrev 2008-10-01 18:53:01 följande:
    La Linda: Jag mår bara bra, har inte så mkt sd, och molvärken har nästan avtagit helt...förlossningen känns mer avlägsen nu än någonsin...Vet inte riktigt hur det blir alls när det väl är dags, anledningen till att jag har Mölndal som favorit är väl mest för att jag har blivit ganska illa och nonchalant bemött på Östra när jag ringt dit. Riktigt synd, eftersom jag bor väldigt nära Pattisza: Klart du ska hänga med oss trots att du är omföderska vilken vecka födde du första gången? Hade du mycket förvärkar/sd eller kom dina värkar bara spontant? Det verkar som om din förlossning var väldigt snabb och smidig!
    nej va tråkigt, då förstår jag! jag har haft tur dem gånger jag ring å vart där har jag blivit bra bemött så jag känner mig lite hemma där =) berätta gärna hur det går imon på infot, spännande!
  • La Linda

    Tiiah: har du hyrt TENS apparat? vart i sånna fall? är nyfieken på den =) har världens sämsta BM som man absolut inte kan prata med *suck*

    har precis samma tankar kring smärtlindring hehe EDA om/när jag inte står ut, fast har tatuering på ryggen så jag vet inte iktigt om det är okej, den sitter högre än svanken å min BM kunde såklart inte svara på om det gick elller ej, det märker man då sa hon bara...

  • La Linda

    åh tack, ska kika där då =) har du testat den?

    Jag går på MVC här jag bor i backa, närmast så.. fast nu i efterhand så ångrar jag mig att jag inte bytt, men det år bli till nästa gång kanske =)
    du då?

  • La Linda
    Tiiah skrev 2008-10-02 11:02:57 följande:
    nej jag har inte testat TENS faktiskt...har knappt haft ont ännu Jag går på branmorskegruppen. Först var jag inte alls nöjd, men så slutade den bm jag hade runt v 20, och jag fick en bm som jag är jättenöjd med!Infoträffen på Mölndal var kanon...kopierar vad jag skrev i en annan tråd mölndal verkar supernice! Jag har iofs varit där innan när min svägerska fick barn, så jag vet hur det ser ut där inne. Nu samlades man några par i en förläsningssal och pratade lite om känslor inför förlossningen, andning (testa den här länken allihopa: www.sahlgrenska.se/upload/SU/omrade_oss/obste... )och så fick man se ett bildspel på hur det ser ut inne på förlossningen och så berättade de lite kort om varje bild, och även om BB.Man försöker i möjligaste mån att se till att pappan får sova över, iaf första natten, men det kan hända att han får åka hem också...sedan så får man stanna på BB så länge man vill, och man vill se att amningen kommit igång innan man åker därifrån sa bm..Sedan har de efterskottsbetalning vilket är jättebra om man inte vet hur lång tid man är på förlossningen (t ex om man blir hemskickad) men det kostar ca 70 kr/dag att stå utanför! Så mitt tips är om Mölndal blir aktuellt för dig att parkera runt omkring, Mölndals bibliotek ligger inte så långt bort därifrån och bakom där kanske man kan hitta en parkering iaf när man är på BB.Sedan tipsade BM att man bör ha med sig mer än en hjälmmössa, då den första oftast blir smutsig, kan vara bra att ha i åtanke!Mamman få mat på förlossningen om det tar tid, men pappan bör ha med sig matsäck. Ett tips som jag som är uppväxt i Mölndal kan ge att om man ska åka in nattetid, så finns det ett nattöppet smörgåscafé vid knuten på Mölndalsbro (ligger i ett stort gult hus vid tåget) som säljer jättegoda baguetter för avhämtning för en schysst peng. Café Skåne heter det, och har riktigt goda mackor...Kommer inte på så mycket mer nu.Men shit vad jag längtar nu kan jag lova! Tror jag ringer till Mölndal i första hand när det väl är dags, trots att jag bor 10 min ifrån Östra...
    vilka bra tips, tackar =) nu blir jag lite tveksam.. hehe
    Ja längtar varje sekund av dagen tror jag, blir galen snart! vill bara snusa på bebis hihi
    har nån tagit reda på kön?
  • La Linda
    Domoni skrev 2008-10-02 11:29:21 följande:
    Hej! Bor också i Göteborg och har BF den 13 oktober. Tiden går så fort nu! Har Östra som första val när det gäller förlossningen. Har inte varit på Mölndal plus att jag bor närmare Östra. Någon mera som knappt sover på nätterna nu? Jag är uppe minst en gång i timmen och besöker toan. I natt vaknade jag vid 3 och var super hungrig, fick gå upp och fixa en skål med flingor. Ont har jag också, i alla möjliga ben och muskler runt höften, vilket inte hjälper i sovtider. Annars mår jag bra och både jag och mannen längtar såååååå.
    känns igen! fast dem senaste 4 nätterna har jag sovit ofärskämt gott utan smärta i höfter, bebis som väcker mig å allt för många kiss besök, klagar inte =)
    har du testat med en kudde mellan låren som stöd? det funkar lite för mig ibland, men den smärtan är jobbig å man vänder å vrider men inte blir det bättre för det.. usch..
    längtan är så STOR här med!!! man kan ju inte tänka på annat nu..
  • La Linda

    Tiiah: när min halsbränna är som jävligast så tar jag ett glas naturell fil lägger sig som ett lock =) har du provat??
    fast ibland kommer det tillbaka dock men det är skönt en stund =D

Svar på tråden Fler förstföderskor i Göteborg med BF i oktober?