• Hanah

    Lasagne

    Hur gör ni lasagne??

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-10-03 14:03
    Jag menade 'hur' som i vilket recept använder ni?

  • Svar på tråden Lasagne
  • Birgitta2

    Hur? Kan man göra på FLER sätt?

    Jag gör en bechamelsås, och köttfärssås med lite extra vätska. I bechamelsåsen lägger jag ett par nävar ost. Sen lägger jag bechamelsås i botten, sen lasagneplattor, sen köttfärssås och så bechamelsås på det. Och så fortsätter jag att varva och sen in i ugnen. När det är 6-7 minuter kvar tar jag ur formen, öser på med massor av riven ost och så in i ungen igen.

  • Nyfiken gul

    olja i botten på långpanna

    ett lager plattor
    bechamelsås
    köttfärssås
    plattor
    bechamelsås
    köttfärssås

    osv... tills jag fått önskad höjd.

    Översta lagret plattor häller jag bechamelsås + egengjord tomatsås över.

    in i ugnen. När 10 min återstår av gräddningen strör jag över riven ost och låter det få färg.

    Köttfärssåsen gör jag på tomatkross, köttfärs, hackad lök, oregano, salt, peppar och lite vatten.

    bechamelsås enligt förpackningen på lasagneplattorna. Men jag gör alltid en halv sats extra eftersom plattorna suger åt sig mer sås än vad som anges.


    Victor född 10/6 - 2008- - vår älskade son!
  • danitra

    Jag brukar göra en spenat- och tomatlasagne som är gudomligt god. Vanlig lasagne gör jag sällan.


    danitra.blogg.se - läs den, den är skitbra!
  • Birgitta2
    danitra skrev 2008-10-03 13:56:46 följande:
    Jag brukar göra en spenat- och tomatlasagne som är gudomligt god. Vanlig lasagne gör jag sällan.
    Recept tack!! Låter jättegott.
  • annca

    Färska lasangplattor. Mycker godare och snabbare än torra.
    Köttfässås, gjord på brynt blandfärs (inget annat!), gul lök, vitlök, buljong, krossad tomat och kryddor (oregano, svartpeppar, paprika, lite lite socker).
    Färdig ostsås, gärna varvad med ädelostsås.
    Färska tomater.

    Varva alla komponeneter i en hög ugbnsform. (margarin i botten, plattor, köttfärs, ost, plattor tomater, plattor, köttfärs ost osv. Ostsås överst.)

    Gratineras ca 15 min i 225 grader.


    ~*~ Ursäkta mig men hey! Man har väl rätt att ändra sig...? (W.Crafoord)~*~
  • danitra
    Birgitta2 skrev 2008-10-03 13:58:32 följande:
    Recept tack!! Låter jättegott.
    Oj, jag höftar mest men ungifär så här:
    Spenatröra:
    Förväller spenat (helst färsk) och grovahackar
    Kesella eller ricotta (kanske 250g)
    Ost, vällagrad (cirka 3dl)
    Muskotnö
    Salt 
    Peppar
    Tomatsås:
    ARDITAs färdiga med lök
    Basilika
    Vitlök (tillkrossad med en knivs bredsida, cirka 2-3st)
    Lasagneplattor (jag använder hemmagjorda, färska)
    Fyller upp med mjölk (mindre om jag har färska)
    Säg till om du vill ha mer exakta instruktioner.
    danitra.blogg.se - läs den, den är skitbra!
  • Birgitta2

    Låter jättegott. Skall nog kunna svänga ihop något gott även av det receptet, trots att det är på en höft. Tack!

  • Ellensmamma

    Brukar varva plattorna med köttfärssås med extra vätska, använder tomatkross med chili i köttfärssåsen. Sedan pulver-ostsås när det ska gå snabbt. Blir jättegott.

  • Hanah

    Hm.. ok, jag förstår att ni varvar köttfärssås med plattor, det är ju det som är lite av poängen i att göra lasagne... Jag var mer ute efter era RECEPT.

  • Birgitta2

    Det viktigaste i en klassisk lasagne tycker jag är vitlök. Mycket vitlök. Och mycket ost i bechamelsåsen. Salt och peppar är ju självklart. Och en nypa cayennepeppar om man vill ha rejäl sting i det hela.

  • uniMog

    Världens enklaste..

    färska lasagneplattor
    en burk keso
    en förpackning kelsa ostsås
    en burk färdig tomatsås
    en näve/ett par nävar spenat

    Varva och krydda. 20 min i ugnen. Ät


    the advance of civilization is nothing but an exercize in limiting of privacy
  • flipperkulan

    Den här brukar vi göra och den är så god!

    500g fryst hackad spenat
    300g kallrökt lax,
    1-2 vitlöksklyftor, pressade
    1 purjolök, skivad
    salt och peppar
    Fräs allt tillsammans.

    Bechamelsåsen:
    50g smör
    1 dl vetemjöl
    2 dl grädde
    8 dl mjölk
    Smält smöret, blanda i mjölet och sedan rörs mjölken och grädden i och 'kokas' upp innan den används.

    Lasagneplattor, färska eller torra.

    Häller lite sås i botten på ugnsformen.
    Sedan lasagneplattor, spenatröran, lax, riven ost, plattor, sås och förtsätt varva tills indredienserna är slut.


    (¯`°?.¸ ღ♥ MAJA 2008.04.29 ♥ღ ¸.?°´¯)
Svar på tråden Lasagne