Inlägg från: Birgitta2 |Visa alla inlägg
  • Birgitta2

    Lasagne

    Hur? Kan man göra på FLER sätt?

    Jag gör en bechamelsås, och köttfärssås med lite extra vätska. I bechamelsåsen lägger jag ett par nävar ost. Sen lägger jag bechamelsås i botten, sen lasagneplattor, sen köttfärssås och så bechamelsås på det. Och så fortsätter jag att varva och sen in i ugnen. När det är 6-7 minuter kvar tar jag ur formen, öser på med massor av riven ost och så in i ungen igen.

  • Birgitta2
    danitra skrev 2008-10-03 13:56:46 följande:
    Jag brukar göra en spenat- och tomatlasagne som är gudomligt god. Vanlig lasagne gör jag sällan.
    Recept tack!! Låter jättegott.
  • Birgitta2

    Låter jättegott. Skall nog kunna svänga ihop något gott även av det receptet, trots att det är på en höft. Tack!

  • Birgitta2

    Det viktigaste i en klassisk lasagne tycker jag är vitlök. Mycket vitlök. Och mycket ost i bechamelsåsen. Salt och peppar är ju självklart. Och en nypa cayennepeppar om man vill ha rejäl sting i det hela.

Svar på tråden Lasagne