Inlägg från: pussgurkan86 |Visa alla inlägg
  • pussgurkan86

    För/Nackdelar med att skaffa barn tidigt.

    det är inte bara unga föräldrar som har bostadsbidrag. det är även dom lite äldre.

    Jag är 21 år (22 i nov), min sambo blir 24 i dec och vi klarar oss ekonomiskt. Min sambo har fast jobb och jag är timvikarie.

    Jag tycker däremot att man ska ha gått ut gymnasiet först innan man skaffar barn och har ett stadigt förhållande.

  • pussgurkan86

    Nyfiken gul skrev 2008-10-07 12:06:49 följande:


    ja men vi pratar inte om några jättesummor man får.Det är också något jag stött på hos flera blivande tonårsmammor och andra unga mammor  - nu pratar jag generellt och inte om dig   -   många förstår inte att pengarna ska räcka till allting och att barn kostar en bra slant varje månad. i den åldern har man inga större ramar rent eknomiskt och kanske inte har pejl på vart pengarna faktiskt ska gå till. vilket kan ge stora eknomiska problem om man har otur.pengarna ska räcka till hyra, mat, el, telefon, blöjor/välling, kläder till sig o bebis, busskort, bensin, försäkringar, bredband, tv och andra utgifter... även om man tycker att man får ut okej med pengar ska det täcka precis allting också och i slutändan kanske man faktiskt går minus varje månad. bostadsbidrag är inga flera tusen utan handlar kanske om 1500-2000 kronor max... barnbidraget går åt till dagisavgiften och sen har man bara någon tusenlapp kvar att leva på..
    Det finns även många föräldrar som är 25 och uppåt som inte kan hantera pengar.
  • pussgurkan86
    Pallas skrev 2008-10-07 12:14:06 följande:
    Svar på #15Jag fick 900 kr i föräldrapenning per månad när min äldste son föddes. På det hade jag två jobb och min sambo pluggade och hade jobb. Vi klarade oss fint, men det är klart att vi var tvugna att gneta lite och jobba lite extra.
    fick du bara 900 kr i föräldrarpenning?? det kan ju inte stämma
  • pussgurkan86
    Tusseluren skrev 2008-10-07 13:17:50 följande:
    Jag är en (vad jag tycker) ung mamma, jag fick mitt första barn när jag precis fyllt 18, mitt andra när jag var 19, tredje när jag var 21 och mitt fjärde när jag var 24 och väntar mitt femte nu när jag är 28.Var ensamstående med mina 2 äldsta, då den biologiska pappan inte var närvarande, vi levde ihop men han var inte närvarande för 5öre. Och pengars värde lär man sig att använda rätt då man får barn/flyttar hemifrån, flyttade hemifrån när jag var 15 och man lär sig att vända på slantarna till rätt saker.uvudsaken man betalar hyra, räkningar och handlar mat först och det som råkar bli över får man se som bonus.Sen vill jag inte vara lastgammal när mina barn bli stora och flyttar hemifrån, man vill ju leva efter barnen oxå, jag kommer vara 48 när min son fyller 20 (den bebis jag väntar nu) och min äldsta dotter 30 och det känns bara bra.
    är det inte tufft med snart 5 barn???
  • pussgurkan86
    Tusseluren skrev 2008-10-07 14:35:53 följande:
    Vi sparar bara för körkortens skull, skiljer bara ett år på våra äldsta så d kan svida lite extra om man ska betala båda samtidigt, vi har bestämt att barnen ska få sitt körkort så att de inte finns någon ekonomisk anledning till att de inte tar det.Både jag och min sambo har fått våra körkort av våra föräldrar, likaså våra syskon.
    Mina föräldrar sparade inte något till mig och mina syskon och jag har inte tagit mitt körkort, inte min sambo iheller så därför vill vi ge vårt barn den möjligheten.
Svar på tråden För/Nackdelar med att skaffa barn tidigt.