Forum Barns utveckling - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • jobbigt utvecklingsstadie... Är ni lika rädda som jag?

  Lör 11 okt 2008 18:01 Läst 2135 gånger Totalt 24 svar
  Lör 11 okt 2008 18:01

  Vår son på 8 månader ställer sig upp överallt... men han har inte lärt sig att sätta sig bra själv än så han välter och slår då oftast i sig i huvudet..

  Eftersom att han inte kan sätta sig själv så är jag där och lyfter bort han direkt som han ställt sig. Är så otroligt rädd för att han skall ramla och slå sig. Han blir ju självklart så ledsen.

   men man kan ju inte hela tiden lyfta bort han. då lär han sig ju aldrig... 

  hur gör ni andra i denna utvecklingsdel?

 • Maria med 3
  Visa endast
  Lör 11 okt 2008 18:07 #1

  Alldeles fel enligt många, men en gåstol älskade mina barn i den åldern och då kan de träna på att ställa sig och när de dunsar ner så sätter de sig bara i sitsen på gåstolen. Ont gör det dock på andras fötter när de blir överkörda.

 • Jesste­r
  Visa endast
  Lör 11 okt 2008 18:19 #2

  Släng kuddar bakom honom där han står så slår han sig inte när han ramlar Jag var också livrädd när sonen började ställa sig mot saker


  Den som söker han finner - www.google.se
 • Lör 11 okt 2008 20:48 #3

  Maria med 3: Har funderat på en gåstol men vet inte om vi vill lägga ut så mycket pengar på nått som kanske inte kommer att användas så mycket... Känns som om vi skulle köpt den tidigare...

  Jesster: Han står ju alldrig still han skall upp och ner hela tiden så det blir ett himmla spring och flyttande på kuddarna..

 • Vinga8­4
  Visa endast
  Lör 11 okt 2008 21:00 #4

  Det finns tyghjälmar som man kan köpa och ha på deras små huvuden. Skaffa en sån:). Han måste ju lära sig som du säger själv.

 • Lör 11 okt 2008 21:12 #5
  Vinga84 : vi har faktiskt köpt en sån och har börjat använda den men jag är endå skit nojig. han blir endå så jätte ledsen och det är så hemskt varje gång han ramlar och drar huvet i golvet...
 • Lör 11 okt 2008 21:41 #6
  Längtandsfull skrev 2008-10-11 21:12:50 följande:
  Vinga84 : vi har faktiskt köpt en sån och har börjat använda den men jag är endå skit nojig. han blir endå så jätte ledsen och det är så hemskt varje gång han ramlar och drar huvet i golvet...
  Min dotter var en sån som din son...fast hon började göra detta när hon var ca 18 mån-hon blev två år
  Hon ärde sig att sätta upp sig själv när hon fyllde två år
  Så fram tills dess ramlade hon på huvudet och ryggen

  Jag skaffade en tyghjälm....UNDERBART, mkt nytta av den, FAST den var för liten för henne så huvudet tog stryck ändå
  Nu ska hon få en speciell hjälm eftersom hon har börjat på dagis och kan hända att hon ramlar så fort ngn knuffar på henne

  GÅSTOL har varit bra för min barn
  Du kan köpa en för 100-150 kr på blocket:) gjorde jag
 • buffyb­us
  Visa endast
  Lör 11 okt 2008 21:48 #7

  men låt han trilla lite.. du kan inte rädda honom varje ggn.. min är snart 8 mån nu och har lärt sig att man kan sätta sig ner så nu behöver jag aldrig jaga honom.. även nu lärt sig gå längs möbler.. köp inte en gå stol nu!! onödigt.. vi har en o använder aldrig.. dem vill stå o gå själva och dem utvecklas mkt bättre utan gå stolen..


  va där o fånga honom ibland.. ibland kanske du inte hinner men gråt inte för det.. dem lär sig!! låter kanske hemskt men så farligt är det inte.. 
  hoppas han lär sig snart  
  Jocke+André älskar er mest av allt!!
 • Lör 11 okt 2008 22:04 #8
  buffybus: Men det högger till i hela mitt hjärta när han ramlar och slår sig. det kan ju faktiskt ga riktigt illa... jag vill ju värkligen inte att det skall gå helt galet..
 • Sön 12 okt 2008 10:59 #9

  Det man kan göra är att försöka får bort vassa hörn och sånt som de kan skada sig allvarligt på. Annars är det bara att vänta ut det, det tar 1-2 veckor sen brukar de lära sig att sätta sig själva.

  Som du själv skriver så måste han ju lära sig, och när han ramlar så är det enda man kan göra att trösta dem.

  Sen är det bara att bita ihop, han kommer att ramla så många gånger i sitt liv och du kan inte lyfta bort honom från sånt som han kan slå sig lite på. Då tror jag tyvärr att du istället hämmar hans utveckling.
  Riktigt farliga saker som spisen och knivar ska man naturligtvis skydda dem ifrån tills man tror att de kan börja hantera det.

 • Sön 12 okt 2008 11:29 #10

  Dom måste ju få ramla lite för att lära sig att det gör ont att ramla.
  Man KAN INTE passa dom resten av livet. Klart att man ska sätta grind för trappan, lägga undan knivar mm mm - allt sånt som är livsfarligt. Men att jaga efter barnet alla timmar som han/hon är vaken är ohållbart i längden.


  Leo kom till oss 16/2
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll