• cizzim

    Får ditt barn känna på ditt könsorgan?

    Pelargonen skrev 2008-10-28 22:50:14 följande:
    Jag lovar dig att det INTE händer alla. Finns information att hämta, både i litteratur och i artiklar, att vuxnas sexuella beteenden kan vara mycket svårt att hantera för små barn. Så att de ska behöva bevittna sina föräldras samlag (för att ta ett exempel) tror jag de allra flesta föräldrar försöker undvika så gott det bara går. Man avråder ju t.o.m föräldrar att ha sex i samma rum som spädbarn, finns info att hämta från BVC i form av en liten bok t.ex. Så jag håller inte med dig.
    Jag tror att hon menade att det är ganska vanligt att ett barn ibland råkar tex gå in i föräldrarnas sovrum mitt i natten och råkar se något. Exempelvis att pappa snabbt slänger sig ifrån mamma. Det är nog en ganska vanlig företelse i de flesta hem, och många har nog upplevt det, jag tror inte direkt att man tar speciellt stor skada av en sådan situation. Jag har svårt att tro att Louvre menade på att hon skulle ha öppet sex framför sina barn, det är nog inte många som anser det är vanligt eller bra.

    Och att man inte ska kunna ha sex med varandra i samma rum som spädbarn är i låter som en kass psykologisk studie i mina öron, om det ens gjorts en ordentlig studie över huvud taget. Jag kan inte se hur man på ett övertygande sätt ska kunna bevisa att det på något sätt skulle vara skadligt för ett spädbarn eller hur det skulle kunna skada deras psyke då de blir äldre. Den studien vill jag gärna läsa annars och kolla igenom hur de genomfört det, för det låter högst intressant i mina öron.
  • cizzim
    Svar på #88
    Det finns många teorier som flyger runt i psykologi, men det viktigaste redskapet man har är ändå kritik, man får inte svälja allt man ser och läser, oavsett vart det kommer i från. Som sagt, jag har svårt att tro att man skulle kunna mäta spädbarns eventuella "skador" av att varit i samma rum som sina föräldrar då de har sex, man kan ju inte direkt fråga dem om saken.
    Om det nu finns ett experiment eller en studie som visar att så här är fallet, vill jag se att det finns flera liknande studier/experiment som kommit fram till samma sak, gjord av olika psykologer.

    Därmed inte sagt att jag tycker att man ska ha sex framför sina barn, jag är bara kritisk till information som flyger runt på internet där man inte talar om exakt hur man fått reda på informatonen.
Svar på tråden Får ditt barn känna på ditt könsorgan?