Inlägg från: Maria40 |Visa alla inlägg
  • Maria40

    Hur få ihop pirogerna?

    Glad i sinnet gav jag mig på att göra köttfärspiroger, nu skulle frysen fyllas med bra-ha-saker.

    Allt gick bra ända tills jag skulle "knipa ihop" pirogera, fyllningen trillade ur, degen fastnade inte trots pensling med ägg, mitt sinne började tryta...

    Någon som har tips på ett enkelt sätt att få ihop pirogerna.
    Funkar de pirogformar som finns, ser ut som en rundel med "sneda tänder" som man klämmr ihop?

  • Svar på tråden Hur få ihop pirogerna?
  • Maria40

    Då blir det fyrkantiga piroger, eller hur?
    Hur stora gör du dem?

  • Maria40

    Tror en del av mitt problem kan vara att jag ville ha i massa god fyllning - jag får nog sansa mig med fyllningen.

  • Maria40

    Varför är formarna opraktiska?

  • Maria40
    Thursday skrev 2008-10-19 15:32:54 följande:
    I vanliga fall tar jag bara lagom stor degbit och kavlar smäcker på fyllning och drar i andra halvan tills det passar ihop. Så mycketn enklare.
    ...så enkelt du får det att låta. Jag får nog träna mer och inte ge upp så kanske jag också kan smäcka på, dra och få ihop det.
Svar på tråden Hur få ihop pirogerna?