Jordärtskockor?
Jag brukar skala dom med en liten vass kniv.
Sen gör jag soppa på dom eller ugnsrostar dom tillsammans med potatis, morötter, palstersnacka, rotselleri och vitlök tex.
Jordärtskockspuré är väl också en bra idé
Jag brukar skala dom med en liten vass kniv.
Sen gör jag soppa på dom eller ugnsrostar dom tillsammans med potatis, morötter, palstersnacka, rotselleri och vitlök tex.
Jordärtskockspuré är väl också en bra idé
Äsch jag kastar in ett recept också på soppan
500 g jordärtskockor
1 gul lök
klick smör
1 dl torrt vitt vin
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 1/2 dl grädde
1 krm vitpeppar, lite salt
Gör så här
Skala och hacka löken. Skala och skär jordärtskockorna i mindre bitar. Fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt jordärtskockor, vin, vatten och buljongtärningar. Låt koka under lock ca 15 min eller tills jordärtskockorna är mjuka. Mixa soppan slät. Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt grädden. Värm och smaksätt med peppar och salt. Garnera gärna med persilja.
Ibland knapersteker jag bacon och strösslar över innan servering