Inlägg från: Karlsson |Visa alla inlägg
  • Karlsson

    Jordärtskockor?

    Jag brukar skala dom med en liten vass kniv.

    Sen gör jag soppa på dom eller ugnsrostar dom tillsammans med potatis, morötter, palstersnacka, rotselleri och vitlök tex.

    Jordärtskockspuré är väl också en bra idé

  • Karlsson

    Äsch jag kastar in ett recept också på soppan

    500 g jordärtskockor
    1 gul lök
    klick smör
    1 dl torrt vitt vin
    5 dl vatten
    2 grönsaksbuljongtärningar
    2 1/2 dl grädde
    1 krm vitpeppar, lite salt
    Gör så här
    Skala och hacka löken. Skala och skär jordärtskockorna i mindre bitar. Fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt jordärtskockor, vin, vatten och buljongtärningar. Låt koka under lock ca 15 min eller tills jordärtskockorna är mjuka. Mixa soppan slät. Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt grädden. Värm och smaksätt med peppar och salt. Garnera gärna med persilja.

    Ibland knapersteker jag bacon och strösslar över innan servering

Svar på tråden Jordärtskockor?