• sveago­s
  Äldre 8 nov 17:06
  8126 visningar
  4 svar
  4
  8126

  Okulomotor apraxi

  Hej
  Jag har en underbar dotter på snart 3,5 år som också har den diagnosen. Jag trodde aldrig att vi skulle hitta någon med samma diagnos i Sverige! Svea fick sin diagnos när hon var ca 8 månader (hon klarade heller inte Boeltestet). Hon har varit ganska sen grovmotoriskt och är överrörlig, men har bra finmotorik, hon kröp vid ca 1 års ålder och ställde sig upp strax efter. Hon gick vid ca 1 år och 9 mån, hon har precis lärt sig att hoppa och har lite problem med att springa men det är nog bara en tidsfråga innan hon gör det.
  I takt med ökad ålder har ögonrörelserna blivit mycket bättre.Hon har bra syn och går regelbundet hos ögonläkare.

  Svea har även vissa problem som vi inte tror har med diagnosen att göra, bla är hon mindre än sina jämnåriga och ligger lite efter i den mentala och språkliga utvecklingen.På senare tid har har hon tagit jättestora kliv framåt i sin utveckling både språkligt och mentalt och hon är en liten gåta för läkarna som söker ett svar på vad det är som har ställt till dessa problem för henne.

  Jag brukar vara härinne och kika ibland, men jag har aldrig kommit mig för att skriva här förut (jag har även en kille med adhd och autistiska drag). Men när jag nu har hittat någon med samma ovanliga diagnos som min dotter så bara måste jag skriva. Det finns verkligen jättedålig information om diagnosen på svenska, den info som jag har hittat har varit på utländska sidor.Du får gärna berätta mer om din lille kille (om du vill)Eller ställa frågor om du har några.

Svar på tråden Okulomotor apraxi
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.