Inlägg från: Anne Yone |Visa alla inlägg
  • Anne Yone

    Fläskfilé kall

    Jag har ett supergott men jag hinner inte skriva in det nu och kommer vara borta två dagar... Men kan lägga in det närmare helgen om du vill!

  • Anne Yone

    Det här receptet har jag fått här på FL men inte provat än. Det receptet jag brukar göra är lite enklare och mindre tidskrävande, då kryddar man köttet, helsteker det, skär upp och låter svalna och stå i en marinad ett tag före servering. (en timme räcker) Men det receptet kommer som sagt senare... Men här är det jag inte provat iaf!

    Rosmarin- och citronfilé

    1 kg fläskfilé
    1 msk smör

    Marinad 1:
    6 dl vatten
    1 dl grovt salt
    6 kvistar färsk rosmarin
    4 vitlöksklyftor
    2 citroner i halvor

    Marinad 2:
    Strimlat skal + saft från 2 citroner
    1 ½ dl olivolja
    2 pressade vitlöksklyftor
    2 kvistar färsk rosmarin (finhackade)
    flingsalt och nymald svartpeppar

    Sätt ugnen på 200 grader, lägg i filén tillsammans med smöret. Sätt ev. i en ugnstermometer i köttet och ställ in köttet i ugnen. När termometern har nått 65 grader efter ca 25 minuter så är köttet färdigt.
    Koka under tiden upp ingredienserna till marinad 1 i en kastrull. Låt svalna.
    Lägg ner den avsvalnade fläskfilén i marinad1, täck över och förvara kallt över natten. Ta upp köttet och skiva det tunt, lägg upp skivorna på ett fat. Blanda ingredienserna till marinad 2 och slå den över fläskfilén. Låt dra en halvtimme före servering?

    Man kan ha potatisgratäng till också.

Svar på tråden Fläskfilé kall