• AMFA

    30+ men knodd på gång i januari 09, sällskap? (del3)

    Draken: Jag har kusiner som bor i Köpenhamn. Tyvärr åker jag jag och hälsar på dem väääldigt sällan. Men förhoppningsvis kan vi ta en fika när jag tar mig i kragen och åker dit. Jag kommer ju att vara mammaledig nästa år, så då är det svårt att hitta på ursäkter!

    De flesta från tråden var nog som jag förväntade mig. Någon var lite tystare och blygare IRL än vad jag uppfattat på nätet, men det tror jag mest berodde på att man får ta för sig lite mer när man träffas flera stycken samtidigt. Här i tråden kan man ju bubbla på hur mycket man vill utan att bli avbruten *ler*. Därför märks det ju inte om någon är mer "pratig" än andra. Men fortsätter vi att träffas så tror jag att alla kommer att finna sin plats i gänget.

  • AMFA

    Joka: Så det är en liten tjej! vad kul!!!! Både Nelli och Stella är jättefina namn, och du har så rätt, namnfrågan brukar lösa sig tillslut. Vad underbart att veta födelsedagen. Hoppas nu bara att det inte händer något innan, så att du slipper akutsnitt.

    Draken: Visst är det hääärligt med internet hemma. Grattis!

    Här i Västmanland hade vi jättefint snöväder förra helgen, men igår smälte allt bort hastigt och olustigt. Så nu är det +5 och mörkt och trist.

    Ikväll är jag solokvist hemma. Sambon dricker glögg och bowlar med jobbet. Imorgon ska det minsann pyntas och göras fint inför första advent. Massor av ljus ska det bli, juliga dukar och byta gardiner i köket. Första advent ska jag fira hemma hos ett par kompisar som traditionellt bjuder på fika sen ett par år tillbaka. På kvällen ska jag och kören sjunga adventsmusik i kyrkan, även det en tradition jag ogärna missar.

    Så glad advent och trevlig helg på er allihop

  • AMFA

    Draken: Måste få passa på att göra dig lite avundsjuk. Jag badade i vårt nya fina hörnbadkar i lördags. Sååå mysigt att få plats två och ligga och skvalpa med doftljus och bubbelbad.

    Kul med din kompis som är gravid. Tänk om alla barn kunde få bli önskade, oavsett hur de blivit till. Önskar henne all lycka till!

    Det blev ingen sjungning för mig i går. Foglossningen var för svår, så jag lät bli och vilade upp mig i soffan istället. Vila hjälpte verkligen, för idag har jag knappt kännt av något alls. Så nu är det vila som gäller om jag inte har något särskilt på agendan.

  • AMFA

    Men Draken, det måste finnas badkar som får plats i ditt badrum! Jag har bestämt för mig att jag sett badkar som är 140cm, det borde ju få plats eller? Sen finns det jättesöta sitt-badkar och de är djupa, men inte så långa. (ok, jag erkänner att det kanske inte är så lätt att komma ner/upp i när man är gravid, men nöden har ingen lag eller hur?)
    Vad skönt att du och P kommer överens. Det är ju viktigt inte minst för barnet att ha rätt till två föräldrar, oavsett om ni vill leva med varandra eller inte. Det gör mig varm om hjärtat!

    Joka: Om jag går några dagar över tiden så kan teoretiskt sett även jag föda samma dag som du. Jag är ju beräknad till den 9:e, så helt omöjligt är det ju inte

    Tycker lite synd om din sambo som blir ensam herre på täppan. Får han ett eget badrum tro?

    Kul med ny vagn! Jag längtar tills jag kan gå på långpromenader med min.

    Nu ska jag stupa i säng. Ögonen går i kors, och det är ju ett par dagar kvar denna vecka som ska "överlevas" innan det är dags för helg.

  • AMFA

    Alltså, jag blir inte riktigt klok på det där med magstorlek. Min mage är inte så jättestor. Tycker inte jag i allafall...
    Och många som inte vet säger att men oj! har du bara en månad kvar! Men när jag är hos BM och mäter så ligger jag på den övre delen av skalan. Jag följer ganska precis antalet veckor och centimetrar, vilket är lite över normalt, men inte tillräckligt högt för att reagera på. Ska se om jag lyckas hitta en kamera
    fotograf ikväll, så kanske jag dristar mig till att lägga ut en bild Så jag har bestämt mig för att inte bry mig så mycket. Huvudsaken är ju att bebben verkar må bra!

    Min bebis lever runt ganska mycket senaste tiden. Det förorsakar mig en besvärlig halsbränna, så jag äter mig nästan mätt på Link *haha*. Jag vaknar av halsbränna på nätterna, om det inte är för att det gör ont i fogarna när jag försöker vända mig om. Jag är
    förundrad över hur sambon kan sova när det är en val bredvid honom som försöker hitta en sovvänlig ställning. Nu är det bara sidorna som funkar. Ligger jag på rygg mår jag illa, trots att jag höjt upp huvudändan på sängen. Kanske kan funka med ett par kuddar till???
    Jag ska i alla fall jobba denna veckan ut. Sen är jag ledig från jobbet, och kan förhoppningsvis vila lite på dagarna också.

    (men tittar man i min kalender så fylls det raskt på med trådfika och julluncher...)

    Jodå, Joka- du är duktig som låter bli att dammsuga och tvätta. Även om du behöver lite hjälp från mannen, men det innebär ju bara att han sköter sitt jobb han med! (och så jätteonykter tycker jag nog inte att du låter)

    Draken: ser fram mot att få läsa hela romanen om USA-romansen,
    sen när du får tid att skriva ned den. Hoppas du hittar ett badkar snart!

    Fender: det är inte bara du som är förvirrad. Jag glömmer bort självklarheter och tappar ord, så ibland tror jag att jag har fått afasi. Mina vänner tröstar mig med att det blir värre när man ammar

  • AMFA

    Fender: Nu har jag bråkat färdigt med datorn och fått ut både ulj bilder och magbilder!

    Smärtlindring: Tänker börja med allt som inte är farmaka dvs bad, massage, akupunktur och TENS. Men när jag inte står ut längre får de pumpa mig full. Som det känns nu kommer jag att låta BM bestämma tillsammans med sambon. Men vem vet hur jag tänkter då???

    Namn: Vi funderar, men kan inte riktigt enas om något, vare sig flick- eller pojknamn. Vi är lite mer eniga kring pojknamn, men tänk om det inte passar när bebisen väl kommer? Som tur är har man ju 3 månader på sig innan Skattemyndigheten kräver ett namn.

    Idag har jag namnsdag och en månad kvar till BF!

  • AMFA

    Hello Girls!

    Välkommen tillbaka elvajran! Hoppas du blir bättre i händerna när du blir ledig och får vila lite!

    Men Joka då! Skulle du inte ta det lugnt???? Ditt dagschema låter inte som ett viloschema direkt! Vad glad jag blir förresten över att du gillar mina ultraljudsbilder. Det gör jag med

    Draken: Nej, den är inte så stor min mage? så när jag säger att det är 28 dagar kvar till beräknat datum så tror vissa att jag skämtar.
    Jag tycker inte att du valt konstiga namn. Tvärt om tycker jag att de är jättefina. Orla har jag aldrig hört förut! Idun är sååå fint. Skulle jag helt klart kunna kalla mitt barn för Idun. Jag önskar ibland att min sambo var lite mer ?vågad? när det kommer till namnförslag. Men han är lite mer försiktig och ?vanligare?. Så jag försöker tala om för honom att många av de namn som är lite äldre och konstiga idag kommer att vara vanliga när vårt barn blir vuxet, i alla fall om fler föräldrar vågar ge namnen till sina barn idag. (Men så överraskar han mig ibland. Som nu när jag frågade om vad han säger om namnet Idun. Varför inte? Helt tänkbart svarar han då!!!)

    Jag ska be några av mina väninnor att köra salttestet vid tillfälle. Om inte annat så är det ju kul att se om det funkar sen när man vet vilken sort det blir.

    Fender: Då ligger vi lika du och jag, vecka 35 SF-mått 33, huvudet ruckbart. Hjärtljud 135.

    Jag har jobbat min sista dag idag. Det var en skön känsla att ringa till växeln och be dem lägga in en hänvisning om att jag ska vara tjänstledig till 2010-01-01! Sen får vi se hur länge jag faktiskt kommer att vara borta. Nästa vecka ska jag klippa mig och färga slingor så att jag blir fin i håret inför jul. Resten av veckan ska jag ta det så lugnt jag kan och småpyssla lite hemma med paus för julbord på onsdag och torsdag.

    Nu är det dags för ?På spåret? och sen ska jag kika lite på Lucia-sånger inför morgondagens lussefirande i domkyrkan.

    Kram på er!

  • AMFA

    Halloj brudar!

    Joka: Jobbiga tankar, men jag tror att vi alla har dem till och från mer eller mindre. Jag har ju inga förlossningar alls bakom mig. För det mesta så tänker jag att det kommer att gå bra, det är ju såååå många kvinnor före mig som lyckats föda barn. Men så ibland i min ensamhet så blir jag gråtfärdig av att ens tänka tanken på att bebisen ska ut... Och så önskar jag att jag skulle kunna få somna och vakna om en månad och att allt är över, så att jag inte behöver vara med alls. Så jag förstår att det kommer mörka tankar hos dig ibland - med de erfarenheter som du har av förlossningar. Det är ju bara att hålla tummarna för att det blir en drömförlossning denna gång och att du faktiskt får upp ditt barn på bröstet "så som det ska vara".

    Fender: Julmys är bara bäst! Jag bakade igår, och idag tog jag en sväng på stan. Hemtex hade 50% på alla julsaker, så det blev dukar med tomtar på. Min bebis kommer definitivt att känna igen varenda julsång, så som jag går och sjunger här hemma

    Draken: Vad underbart med badkar!!! Vilken julklapp till dig själv! Låter även bra att du hade det trevligt ute i lördags. Lycka till med tentan!

  • AMFA

    Haha, jag kommer aldrig komma ikapp din mage Fender.

    Där jag bor får man inte föda i vatten. Däremot får man bada innan det är dags att krysta. Har inte bestämt mig för hur jag ska göra. Väntar och ser hur det känns när jag väl är där. Vem vet, det kanske inte ens blir tid, eller så kanske badkaren är upptagna av andra födande kvinnor???

    Huruvida bebisar i magen påverkas av mammans känsloliv har jag inte funderat så mycket på. Men å andra sidan så är ju humörsvängningar inget ovanligt när man är gravid och man är ju orolig, arg, ledsen, glad, hoppfull, harmonisk, livrädd och alla andra känslor om vartannat hela tiden. Så det talar ju för att det inte påverkar bebisen nämnvärt, för då borde väl moder natur ha sett till att man var mer harmonisk hela tiden, eller????

  • AMFA

    Ja!!!! Jag vill också se dreads på facebook!

    Joka: Vilket spännande liv du måste leva, när allt är nytt hela tiden *ler*, men jag kan tänka mig att det inte är idel fördelar med kort minne

    Fender: Hur är det med förkylningen? Hoppas det går över snart. Det är så jobbigt att hosta och snörvla!

    Själv har jag varit och ätit julbord idag. Sååå gott, men oj vad mätt man blir! Sen var jag hem till min bästa kompis och kikade på hennes nya hus, jättefint. Men jag är glad att vi bor i ett plan och slipper trappor.

    Imorgon tänkte jag fixa sista inköpet inför bebisens ankomst. Ett babyskydd till bilen. Jag skulle få köpa ett begagnat, men de bestämde sig att de ska använda det i någon månad till, och så länge kan jag inte vänta. Det vore ju lite trist att inte ha någon barnstol när det är dags att åka hem från BB

Svar på tråden 30+ men knodd på gång i januari 09, sällskap? (del3)