• AMFA

    30+ men knodd på gång i januari 09, sällskap? (del3)

    Draken: Beundrar dig för att du är så stark och orkar! Du är en av de tuffaste tjejer jag vet!!! You go girl!!!

    Att P inte är något att hänga i julgranen är ju för tragiskt. Men jag anser att det finns åtminstone perioder i livet när man framförallt som kvinna måste var så dj#¤%vla egoistisk och bara ta hand om sig själv. Även om du inte varit gravid så måste P ta eget ansvar för hur han mår. Visst kan behöva lite hjälp och stöd emellanåt, men han kan ju inte vara helt beroende av dig och hur du känner för att kunna överleva. Särskilt inte nu ? då är det ju som du säger själv ? du som behöver hjälp och stöd.

    Men nu vet du ju hur han är, och du vet också att ni inte kommer att vara ihop någonsin mer. Och du ÄR snygg, självständig, rolig och smart och allt annat du kan komma på som är positivt. Du har ju skapat ett jättebra liv åt dig och E och det kommer du att fortsätta göra när bebisen kommer. Sen kommer du att plugga klart, få ett skitbra, välbetalt jobb, kunna välja och vraka var du vill bo, i en lägenhet som kommer att vara ?to die for?. Däremellan kommer livet att var pissigt och för djävligt ? för inget är rosenrött hela tiden, men då vet du ju också att det kommer att lösa sig och bli bra igen!

    Joka: Vad trist att du oroar dig så över snittet. Jag har inga egna erfarenheter, men jag har också kompisar som gjort planerade snitt. De flesta var jättebesvikna först för att de inte fick föda ?på riktigt?. Men när det väl blev dags så har det i de allra flesta fall varit en väldigt positiv upplevelse, där de definitivt känt att de fött barn på riktigt. De har mått bra efteråt och bebisen har mått bra. Några har stannat någon dag extra på BB, medan andra har åkt hem efter 2 dagar (ung den tiden alla nyförlösta stannar på vårt BB).

    Jag förstår att det är jobbigt att inte få sova, och det kan ju vara en bidragande orsak till att du inte mår så bra! Håller med Draken, finns det inget du kan få av barnmorskan att sova på? Det kan man ju få på förlossningen, så du borde kunna få något även nu??? Det måste ju vara bättre för bebisen att ha en mamma som mår bra jämfört med en som mår dåligt???

    Fender: Hur är det hos dig?

    Elvajran: Kan bara föreställa mig hur läskigt det måste vara när hjärtljuden bara försvinner. Men när det beror på tekniken så undrar man ibland om det inte vore bättre om de plockade fram den gamla hederliga tratten och lyssnade istället?

    Jag var hos BM idag. Allt var normalt och såg bra ut. Så det är bara att fortsätta vänta på att något ska hända. Jag var ner på stan en sväng efter besöket. Köpte ett 7-pack med bodies på HM och tre tröjor till sambon. Själv fick jag en semla. Inte så illa. Väldigt nöjd med mina inköp måste jag säga.

    Nyss var min goaste bästis på ett spontanbesök med sin sambo och tre barn. De hade vägarna förbi, så jag fick lite bebisgrejer och bröstskydd för såriga ammande bröstvårtor. Sånt gör att jag blir glad och varm om hjärtat!

  • AMFA

    Joka (Doris) Jag tror jag dööör av skratt. Alltså min gamla farmor hade probem med namn på oss alla mot slutet, men hon gick i alla fall igenom namn som faktiskt fanns i familjen. (typ kallade mig för min pappas namn).
    Plastfolie i kylskåpet har nog hänt ett flertal gånger hemma hos oss oxå. För att inte tala om nycklar och annat bra som man kan behöva när man ska hemmifrån och håller på att leta ihjäl sig! Så jag skrattade igenkännande åt det med!

    Draken: Kurator och samtal låter som en jättebra idé. Jag tror stenhårt på att ha en tredje person som proffesionell "samtalspartner". Precis som du säger så ger det dig en chans att säga precis vad du tycker och känner utan att såra för mycket.

    Sen det där med besök efter förlossningen är ju jättesvårt! Självviskt kanske, men jag känner att det är mycket mer ok med min familj och mina vänner än med sambons familj och vänner. Mår jag hyfsat ok så är det väl ok att folk hälsar på, men annars får de banne mig vänta. Visst är alla nyfikna o så, men ungen kommer ju att finnas kvar! Så det tror jag också är jättebra att ni pratar igenom innan det är dags. Precis som Joka säger så blir det ju en sak mindre för dig att gå och grubbla på. Och bara det att du funderar på detta redan nu är väl början på lösningen???

    Måste också få kommentera detta med cykeln. Människa hur i all sin dar fixar du att cykla!!!!! Jag har visserligen läst att det kan vara skönare för ömmande fogar att cykla än att gå, men det är ju en sak när det är sommar och en helt annan grej när det är vinter och man är i 9:E MÅNADEN!!! Älskade knäppgök var försiktig!

    Själv har jag masat mig ner på stan idag och tittat på min kör som var med på levande julkrubba på torget. Blev vänligt upplyst om att de var säkra på att jag var på BB eftersom jag inte varit inne på facebook på 2 dagar. Så jag får väl kika in där när jag är klar här Sen köpte vi hem mat och svullade i BK och tittade på Lennart Nilssons "Kärlekens mirakel" Alltså att det blir några barn överhuvudtaget är ju så fascinerande, och att få se hur spermie+ägg växer samman till ett litet foster som blir till ett barn är ju bara så häftigt! Men det känns inte som att det är någon bebis på g här inte. Ingen slempropp/vattenavgång. Inga värkar, inget illamående INGENTING. En och annan sammandragning som inte gör ont. Så det kan mycket väl dröja innan något händer.

    Sambon har tippat på 14:e och en kompis på den 16:e. Själv tror jag att jag ställer in mig på att gå 2 veckor över tiden, så runt den 25:e?

  • AMFA

    Draken: Jag har inte heller reagerat på att du skrev termin, var tvungen att gå tillbaka i inlägget och kolla.

    Idag blev jag lite överraskad.... Skulle till och äta en kiwi som mellis. Är lite uttråkad idag och vad är då inte ett bättre tidsfördriv än att äta???

    I vanliga fall om jag spiller så brukar det alltid hamna på tröjans övre del där bysten sticker ut. Jag har en ganska stor hylla även som ogravid, så jag är van vid att det är där mina kläder blir fläckiga av tomatsås mm. Så döm min förvåning när jag idag äter den tidigare nämnda kiwin och känner att det blir blött/kallt på magen! Japp, min mage sticker ut låångt utanför tuttarna och är numera föremål för mina klantiga stänk. Så nu behöver jag inte haklapp utan magklapp istället

    Annars händer det inte mycket här. Idag är jag sååå uttråkad. Första dagen på evigheter som jag är ensam hemma. Sambon har ju varit ledig så länge. Jag som inte brukar ha några svårigheter att sysselsätta mig här hemma. Lider verkligen med dig Joka, jag får ju ialla fall tvätta mm. Jag trotsade till och med kylan och gick ut på promenad i 45 minuter. Kanske hjälper att "pressa" ner bebben liiite längre ner mot förlossning. Kan knappt bärga mig innan det är dags att gå på vårens första övning med kören. Ska bli så kul att få lämna tillbaka alla julnoter och få nya sånger att sjunga.

    Groundhog och Elvajran nu får ni uppdatera oss lite! Hur mår ni vad händer??? (sååå nyfiken)

  • AMFA

    *skrattar gott* Det börjar låta lite som de skamliga förslag jag fick när jag var singel och surfade på diverse dejting sidor. Funderingarna på min byst alltså....

    Tänker INTE lägga ut några tuttbilder, men kan för infons skull meddela att BH:n som håller upp behagen i dagsläget drar strl F. och så får vi ju inte glömma att jag gav upp den stora magkampen innan jag ens börjat. Min bebis ligger ju och kramar min ryggrad *ler*

    Hm, att läsa alla trådarna från början låter ju som en superidé, om jag är lika rastlös imorgon som jag var idag. Annars har jag ett helt rum att ställa i ordning.... Så egentligen finns det ju ingen som helst anledning för mig att ha tråkigt. Jag började faktiskt riktigt bra idag, och städade ur garderoben och lade in alla kläderna som vi fått. De är ju sedan tidigare sorterade i storlekar, så det var ju bara att lägga in dem. Ska ta och sortera lite papper imorgon om allt vill sig väl. Det är vårt gamla kontor som ska bli bebisens rum, så papper finns det gott om. Fy vilken liten samlare jag är! Men nu ska det bort och göras plats för min lilla skatt istället.

  • AMFA

    Förresten Draken: Jag tycker att det låter jättroligt med ett mamma-barn-pyjamasparty!

  • AMFA

    God morgon tjejer!

    Joka: Välkommen till de sovandes skara! Jag sov också till 5 innan det var dags för nattens kisspaus. Sen sov jag gott vidare till 7 när sambons väckarklocka ringde. Hade egentligen kunnat vända mig om och sovit vidare, men nu när han jobbar så ses vi nästan inte känns det som, så jag går glatt (nåja)upp och äter frukost med honom. Så nu runt 9 är jag som en zombie... Borde väl passa på att sova lite till, men då känns det som att hela dagen har gått. Så jag kämpar på en liten stund.

    Vi har haft så otroligt fint väder ett tag nu, kallt men soligt. Idag som skulle vara min energidag så är det kallt, -10 eller så och så snöar det småspik. Inte sådär mysigt utan kall snö om ni fattar vad jag menar. Så täcket är bra mycket mer lockande än papprena på kontoret...

    Vi hörs!

  • AMFA

    Halloj!

    Sitter här och tjuter av skratt. Ni är ju för härliga tjejer. Önskar såå att vi bodde i samma stad, jag tror att vi hade klickat.

    Joka: Beundrar dig verkligen som ringde till FK. De är ju ÖKÄNDA för att inte få fram några pengar trots att man har fyllt i alla papper och skickat in alla intyg. Helt dj..la otroligt egentligen. Inte har man något val heller. Det är ju därifrån pengarna kommer och inget har man att sätta emot. Privatisera skiten kanske???

    Draken: Det låter bra att du har vänner du kan vända dig till om du behöver. Tycker också att det starkt av dig att inte prata med P förrän ni har en tredje part med. Han verkar ju inte kunna hantera det, och då är det ju ingen idé. Risken är ju bara att han misstolkar allt du säger och att det blir helt fel.

    Fender: Visst är det märkligt att hur bra karlarna än är så finns det alltid vissa saker de inte ser??? En liten undran, om det blir för jobbigt att ha både Nilas och lilltjejen hemma, kan inte Nilas börja dagis då trots att du är hemma? Barn som redan går på dagis får ju vara där i några timmar om dagen när de får syskon. Fast vem vet? Det kanske funkar jättebra, så det är väl ingen idé att måla fan på väggen.

    Lägesrapport hos mig: Ingen bebis på BF i alla fall. Trodde här efter middagen att det kanske, kanske var något på g. Dels blev jag sååå otroligt varm och dels fick jag en helt ny typ av sammandragningar i "mensmagen". Men nu efter att ha haft dem relativt tätt - typ var 15:e minut, så har de försvunnit och jag har inte haft en enda på över en timme nu. (svallningen har också gått över) Så en liten föraning om att något ev. är på gång kanske det är, men jag tror inte att det händer något på ett par dagar till.

    jag kommer ev inte att sitta lika klistrad vid datorn i helgen. Nu är ju sambon hemma och håller mig sällskap, men jag ovar att hålla er uppdaterade om det händer något mer.

    Trevlig helg på er!

  • AMFA

    Dagens bästa kommentar kommer från sambon... Jag läste precis Fenders inlägg om att det var så det började för henne. Berättade om detta för sambon varpå han utbrister.

    - Tänk om det faktiskt händer i natt. Guud vad spännande. Men vad ska jag ha på mig??

    Japp, det är tydligen det viktigaste i hans värld... Vilka kläder han ska ta på sig när vi ska åka till förlossningen...

  • AMFA

    Hej!

    och nej, ingen Lambretta på BB här inte.... Gick och lade mig ganska sent igår, så vi sov fram till 11 idag. Sen var vi ute på promenad i 45 min. Tryck neråt hela tiden under promenaden, men inget annat. Inga SD eller så utöver det vanliga. Resten av dagen har jag spenderat med att fika, tvätta, och kollat på Beauty and the Geek på TV... Nu fick jag äntligen datorn.

    Draken: hoppas att du slipper förkylning/influensa. Det är ju inte så kul så här i förlossningstider.

    Joka: Stundtals önskar jag att BF inte bara var beräknat utan säkert. Då hade jag ju inte behövt fundera på när det ska sätta igång. Just nu verkar det som att min bebis bestämt sig för samma födelsedag som din Precis som du säger, nu är det inte så många dagar kvar tills ni har det lilla underverket i era armar!

    Fender: Precis! Det är ju en sak att tänka för sig själv och sina barn, men att behöva tänka för en annan vuxen är lite mer än vad som ska förväntas av en tycker jag. Projektledarrollen för "projektet Hem" kommer vi nog aldrig ifrån, men man önskar ju att man får bra teammedlemmar som man kan förlita sig på.

    Gällande alkoholen så jag varit stenhård gällande att jag inte vill ha någon bredvid mig på BB som luktar alkohol, så fram till och med jul fick han dricka, men nu är det totalt alkoholförbud.

    Angående klädval, så har jag sett till att tvättstugan är tömd på smutstvätt, så han kan välja och vraka *asg*. Jag skulle väl föreslå jeans, t-shirt och en tröja.

    Elvajran: Fattar inte att din barnmorska inte vill boka tid med dig när det var fyra veckor till BF. Hos oss träffar man BM varannan vecka fram till BF och sedan är det en gång i veckan. När man gått över 2 veckor tror jag att man blir hänvisad till spec.MVC så bedömer de hur länge man ska gå innan man blir igångsatt. Jag tycker absolut att du ska byta BM om det blir fler barn. Det har du dessutom rätt till även nu, fast jag förstår om du tycker att det är lite sent i det här läget. Håller tummarna för att det går bra för dig på förlossningen och kom ihåg att även där har du rätt att byta BM om du känner att det inte stämmer mellan er. Be mannen säga till i sådana fall så slipper du göra det själv.

    Nu ska jag kika på Fenders mage

  • AMFA

    Ja, visst är det spännande att se vem som hinner först! (inte för att det är någon tävling, men ändå)

    Kunde för mitt liv inte somna i natt. Gick och lade mig halv elva.Vid halv två ringde jag förlossningen eftersom jag upptäckte blod på pappret när jag var upp och kissade. BM på förlossningen tyckte dock inte att jag behövde komma in och kolla eftersom det inte var så mycket blod, bebisen rörde på sig som vanligt och eftersom jag inte hade några sd utöver det vanliga och inte några värkar. Så jag gick och lade mig istället, funderandes på att jag ABSOLUT måste hinna tvätta håret innan jag ev. åker in till förlossningen, och därför somnade jag inte förrän vid 4-tiden? i väntan på att värkarna skulle komma.

    Men inte har jag fått några värkar inte, och inte har jag blödit mer heller, så jag är väl tillbaka på ruta 1. Väntar på att något ska hända....

    Draken: hur gick det på akuten???? Är du hemma än?

    Joka: Vilka fina före/efter bilder.

    Måste bara tillägga att jag tror jag har en fetisch. Jag tycker gravida magar är det vackraste som finns. Och så är det så häftigt att det ligger en bebis där i.

Svar på tråden 30+ men knodd på gång i januari 09, sällskap? (del3)