• Joka

    30+ men knodd på gång i januari 09, sällskap? (del3)

    Fenderine: Tack för att du påminde mig om den nya tråden.

    Jorå, med mig är det rätt okej ändå... Var till MVC i tisdags.

    Lite fakta:

    V 32+3
    Bldtryck: 100/60
    Bldvärde: 111
    Vikt: -1,5 kg
    Hjärtljud: 144/minut
    SF-mått: 29

    Imorgon ska vi till Hudik och träffa vår förlossningsläkare. Vi skall få vårt snittdatum och göra en del undersökningar. Pirrigt!

    Dagarna går, ibland går det jättebra, ibland mindre. Man får på tok för mkt tid till att grubbla när man går hemma.
    Men idag så var jag och köpte små strumpor, en mössa och lite adventspynt. Det var j-vligt nära att julskivan fick gå ett varv, men jag hejdade mig. Ska försöka att hålla mig till helgen åtminstone.

    Jag=julfreak! Just love julen!

    Jag hör av mig imorgon och rapporterar hur besöket gick.

    Snart ska jag försöka knyta upp svansen och krypa in i sambons famn. Han ligger och drar sina stockar redan.

    Go´kväll på Er!

  • Joka

    Draken: Grattis till INTERNET, välkommen till världen igen!

    Ingen aaaaning om varför jag tappat vikt. Och SF-måttet brukar följa ex antal veckor. Alltså om det är som jag är nu i v 32 (31+6) skulle SF-måttet normalt sätt ligga kring 31-32 cm. Men jag fick fina besked igår.

    Bebisen mår prima och väger 1928 gr enligt UL-beräkningen som de gjorde. HA! Så det är då ingen fara med tösabiten alls. Hon tar vad hon vill ha, det är jag som blir lite mindre bara.

    Snittdatumet blir den 14 januari!!!!!!

    Nu gäller det att knipa så in i hel...

    Hur ser det ut i Köpenhamn då, Draken? Har de julpyntat och donat? Jag längtar så till helgen att få insupa lite julstämning på julskyltningen.

    Fenderine: Varför inte ta Stenegård i helgen? JÄTTEmysig julstämning där! Lovar! I så fall förväntar jag mig att du hör av dig!

  • Joka

    Tjena brudar! Ursäkta skrivtorkan här uppe i Hälsingland!

    Jag har hunnit att besöka Förlossningen två ggr sen sist jag skrev. Men det har varit planerade besök, så no worries!

    Jepp, den 14 januari kommer HON. Jajamensann, det blir en tjej till. En i gänget liksom. Känns lite overkligt på något sätt. Då blir vi 5 tjejer å sambon. HA HA HA! Lätt att säga nej, när vi lägger huvudet på sne och ber snällt om något? Blinkar lite med låååånga ögonfransar och säger: "Snääääälla??"

    Vi var och träffade vår goa förlossningsläkare förra veckan. Det är alltid roligt .
    Jag har något magiskt över mig. Varje gång vi får en läkare som är specialliserad, eller som vi ska ha kontakt med en längre tid så är personen ifrån Tyskland! Så även denna. Min yngsta tjej (Ester), har varit mkt sjuk från förlossningen fram till hon var ca 3,5 år och då hade vi också en underbar läkare - från Tyskland.

    Jag bara älskar den brytningen. Dessvärre så blir jag en smula paralyserad och sitter mest och nickar och säger (med värsta "Silvia-brytningen" som väser liksom); "Jaaaah....jaaaaah..." Sen har vi den brrrytningen kvaaarrr hela dagen därrr hemma!

    När vi sen är på de vanliga besöken hos MVC får vi en annan slags brytning eftersom vår goa barnmorska också besitter ett talfel. Hon kan inte säga R. Det är inte så att skorrar, utan R:et försvinner liksom. HELT UNDERBART! Så när hon frågar; "Jaha, huth ÄTH det idag då?" Så bubblar det genast i mitt bröst. Sambon och jag fortsätter sen hela dagen att PHTATA som hon. GAAAH! Just love.

    Okej, seriöst då. Snittdatumet är alltså klart. Den 14 januari på morgonkulan skall jag snittas. Om jag nu håller mig till dess? Om inte så är alla papper klara så det finns att ta till vid ett eventuellt akut snitt. Det känns ganska tryggt.

    Fenderine: Det kan alltså, rent hypotetiskt, bli att vi föder samma dag? Coolt!

    Julstämningen börjar infinna sig. Julfint har jag fått det i mitt hus, men stjärnor, adventsstakar, julljus av doftande slag. Jag har räknat ut att när jag tänder upp på kvällskvisten så är det ca 31 ljus som brinner i mitt hus. 33 om jag ska räkna lyktorna på farstubron. Underbart med ljus!

    Igår hämtade sambon hem vagnen, ny och fin med plasten kvar på och allt. Det bidde en svart Emmaljunga City Cross. Dessutom hämtade han även babyskyddet till bilen. Sen började han riva gammel tapeten inne i hennes rum, så snart ska jag få börja inreda det med hennes nyinköpta säng, skötbord, byrå osv. Jag lyxade till det lite och köpte en fotölj med fotpall som jag skall ha i hennes rum. Skönt att amma i. Tänk vad jag är förutseende? Guud, så bra!

    Näe, nu ska jag ta och lägga upp benen en stund och bara göra NADA. Det har jag blivit ganska bra på nu faktiskt. Tänk sen, när man kan snöra på sig löparskorna igen, ta sig en morgonrunda, bara jag och fågelkvittret en tidig sommarmorgon... Lite skillnad emot nu, när man vaggar från köket till vardagsrummet, håller i magen för att på något konstigt sätt tro att man kan liksom kan motverka sammandragningarna om man bara håller i den? HA HA HA!

    Ha det gott alla!

  • Joka

    Lambretta: Japp, han har redan "spottat" in ringen på sin toalett! ha ha ha... Näe, men det räcker ju med att han har "det där utrycket" i ansiktet så vet alla tjejer att just den toan ska vi välja bort... ett tag! HA HA HA

    Ja, jäklar du.. vi kan ju vara 3 st från den här tråden som kan få samma dag. Cool!

    Ja, det ska bli härligt att ta promenader sen med vagnen och bebisen! Vi hade sån lyx och fick vagnen av mamma min. Hon är snäll hon! Brorsan fick barn förra året så då fick han också en ny vagn till sin son. Fast... då bjöd hon ju mig till Cypern förstås... okej, hon är bara snäll och jävligt bra helt enktel!

    Draken:
    Va skönt att det känns "föräldrar-bra" med P! Då har ni ju vunnit mycket! Hur går det med dottern och hur ser hon på bebisens ankomst?

    Näe, fasiken... om man skulle ta och ta fram skurhinken en sväng, damsuga lite och kanske skura badkaret? Sen kanske man skulle ta och koka lite hemgjort buljong, och ett litet storbak med lussebullar och julgodis...??!

    Eller, när tanken slår mig igen så - Nej, jag intar min dagliga position istället: SÄNGLÄGE. Kul...jättekul!

    Ha det gött!

  • Joka

    Fenderine: Kul att se att du lever och vaggar fram! Du är ju saknad, märker du väl??! Du jobbar och står i, har du tänkt att jobba fram till jul och vara ledig och vänta på bebisen sen eller? Hur går det med sömnen, är det ngt bättre?
    Ja! Vore kul om du la in ngn ny magbild! Vet inte hur vi ligger till i vår mag-duell ? Och ja, jag HAR legat i sängen, jättelänge, men sen tog min "sängork" slut kring 03-tiden.

  • Joka

    Eh... Draken: Var det där med ironi du skrev att jag är så duktig som låter damsugaren stå? Känner du mig lika väl som min sambo? Har tar nämligen munstycket till damsugaren med sig på jobbet... tvättstugenyckeln likaså... Mår förjävla dåligt över att se skiten gro, kan inte låta bli. Men när hälsa inte tillåter mig ens att gå från säng till soffa, då har jag inte mkt till val.

    Men vet ni då? HA HA HA... sitter här och är lite i småfylla! Japp, ni läste rätt. Jag har fått ngt så underbart som morfinsprutor i natt! Helt fantastiskt, jävlar vilken skönt känsla!!!

    Traddilallaidadadiiiddddaaadaaaaaaaaam!

    Njursten är ett fantastisk tillstånd. Först har man en smärta som är obeskrivlig, sen när de otroligt snälla sjuksköterskorna så hiiiimla vänligt sprutar in det ljuvliga morfinet... Då är hela världen rosa, skimrande och alla är så snälla och fina!

    Rullar eller... ja, hasar mig fortfarande fram på ett lycklig rus. Jag ska sova lite nu och åka tillbaka i em. Ville hem, pronto! Den stackars taxi-chauffören hade fanimej svettpärlor i pannan och på näsan, så nervös han var... Jag bedyrade flera ggr att det inte var dags ännu, utan bara ett fint litet njurstensanfall. Det verkade inte som om han trodde mig. Hans bil gick jättebra... och fort!

    Vet inte hur nyktra dessa rader är egentligen. Men..ja, ni fattar säkert. Myser i fyllan... ha ha ha!

    Puss på er alla!

  • Joka

    Fenderine: Ja, svinont är nog i underkant när det gäller att beskriva smärtan vid njursten. Ingen lek!!! Det finns ingen smärta som den, faktiskt. Att föda barn gör också ont, men då får du ngt för det. Här kallsvettas och kräks du, kravlar omkring och tror att man ska dö innan man får morfinet! Men sen... GAAAAH! Då är livet ljuvligt. Lite tråkigt bara att de inte kan göra så mkt åt saken nu när jag är gravid, det gnor och molar på där bak i ryggen. Bara hoppas och hålla tummarna att jag slipper fler såna anfall innan flickebarnet är fött. Då brukar det ge sig.

  • Joka

    Hello girls,

    Ang smärtlindring: Jag pratar ju av en bred erfarenhet när det gäller morfin-intag... ha ha ha! Närå, men med mina två tidigare VAGINALA (med utropstecken!) förlossningar har jag fått epidural bägge gångerna. För mig har det ju fungerat fantastiskt. Men det är mkt för att jag har (som det heter på fackspråk) "kopplade värkar". Alltså inte så mkt till mellanrum och tid för att andas, utan de sitter liksom ihop och kommer i ett kör. Men mina förlossningar har ju heller inte varit normala, så jag är väl kanske inte den bästa att jämföra med.

    Men jag har kört lustgas, vilket gav mig mest stora läppar, rusigt huvud, och ett jävla eko i öronen! Inte alls som de där fina grejorna sjuksköterskorna hade i sprutorna härom natten...
    Epiduralen har fungerat fantastiskt på mig! Helt ljuvligt när man kan ligga och glo på CTG-maskinen och se att; "jahaja, nu kommer det en värk" och det enda man känner är själva trycket.

    Utdrivningsskedet kan jag inte säga om det blir värre eller inte med den, men som sagt... har ju heller inte haft normala såna.

    Nu har jag ju ett snitt som skall läggas, vilket också blir en ny erfarenhet. LÄSKIGT!!!

    Njae, namn har vi inte hittat ngt som känns "YES" ännu. Men vi får väl hoppas att det kommer så flickebarnet inte får gå under arbetsnamnet Olle så väldigt länge. Kan ju bli tokigt i skolan...

    Näe, här hinner det inte ligga nå krossat glas innan damsugaren åker fram. Jag försöker verkligen att låta bli, det gör jag. Men fan, här ligger man hemma hela dagarna och gör INGENTING. Känns onödigt med tid att bara ligga! Igår var jag ähum... duktig? Först var jag ut och rensade upp lite på gården, det var ju så RÖRIGT! Sen spolade jag isen med en vattenkanna ett par ggr. Småtjejerna ska få sig en egen hockeyplan! Tvättstugan och körde en kulör och en vit-tvätt, damsög och dammade, tvättade badrumsmattorna. Grattade en polare på födelsedagen, köpte tapet och lite el-grejor, en och annan julklapp också. Men när jag gör det så tar det ju lite tid och det ser nog... ähum rätt obekvämt ut! Sen blir man ju liggandes, då är det bara att ta det!

    Mitt i allt det där ringde en kompis och jag svarar rätt anfådd,

    Jag: "flås, flås, Hallå?"
    Hon: "Oj, men det var inte meningen att få dig att springa till telefonen!"
    Jag: "Ingen fara... jag låter så här... flås... när jag ...flås..flämt... hämtar...ähum... tidningen...??!"

    Guuud, vad jag ljuger illa! HA HA HA HA!!!

  • Joka

    Lambretta: Shit, vilka fina UL-bilder. Kul att få se magen!!!

  • Joka

    Hello bruders! Fender: Im a live!

    Fast ibland tappar jag stinget lite... så jävla mkt strul hit och dit, sjukhus så man liksom känns lite ja.. nästan pinsamt. Men men, ja thats life!

    Draken: hur många djur har du EGENTLIGEN? Kissemiss? Marsvin? Vad mer, förutom silverfiskarna på toan? Jag har nog bara silverfiskar. Löss har jag inga.

    Lambretta: Skönt att få vara ledig!! Nu kan du slänga upp benen och käka praliner bara, mysa och vänta... HÄRLIGT!

    Usch... såna där piss-tankar har börjat härja i min hjärna nu. Ni vet... "tänk om det är ngt fel på bebisen"... "tänk om de har missat ngt som de skulle ha sett på UL".... "tänk om den här bebisen inte heller skriker, hamnar på Neo med div skador osv"

    Jag har ju inga normala förlossningar att luta mig emot.

    Näe, bort med dessa dystra tankar! Nu jäklar ska här sjungas julsånger istället. Upp med humöret. Jag är så fruktansvärt sexig när jag dansar, ska ni veta! Framför allt när jag liksom rullar med höfterna framför spegeln i min ensamhet!

    Nej, jag har inte blivit galen.. det har jag ju varit hela tiden!

    HA HA HA hahahaha.....???

Svar på tråden 30+ men knodd på gång i januari 09, sällskap? (del3)