Hur gör man såndär glasyr man har på pepparkakor?
Ni vet sådan vit glasyr som man brukar spritsa på pepparkakor?
Eller sån glasyr man har på mazariner.
Hur gör man sånt?
Ni vet sådan vit glasyr som man brukar spritsa på pepparkakor?
Eller sån glasyr man har på mazariner.
Hur gör man sånt?
hm... florsocker å vatten?
5 dl florsocker
1 äggvita
Köper färdig?
Varning varning! Det finns kristyr och glasyr. För många år sedan gjorde jag misstaget att slå upp ett recept på glasyr när jag skulle göra ett pepparkakshus och det blev bara snöslask på taket eftersom glasyr är mycket rinnigare än kristyr. Så är det till mazariner du ska använda det - gör glasyr, är det till pepparkakor - gör kristyr.
Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med recept men det borde ju gå att googla fram rätt lätt.
Har för mig att man har med några droppar ättika för vithetens skull?
Kunde ju inte låta bli att googla på kristyr själv:
svenska.yle.fi/matochfritid/matartikel.php