Inlägg från: Novalies |Visa alla inlägg
  • Novalies

    Svårt att bli gravid efter att ha förlorat barn del 7

    Hej!

    Jag tänkte att ni kunde hjälpa mig :)
    Vi har påbörjat utredning och igår var vi hos läkaren för att få svar på spover och VUL. Det som oroar är spermierna. Det var bara 1,6 miljoner och de ville helst att det skulle vara 3 miljoner. När jag har läst runt lite så verkar det som om 20 miljoner spermier är ett gränsväre?? Men våra 1,6 miljoner? Då måste det ju vara väldigt lågt?

    Är det någon som kan hjälpa mig? Tack på förhand!

  • Novalies

    Tänker på Er Englabella idag! Äntligen är det dags och er tur! Kram kram

  • Novalies

    Grattis Englabella till sonen! Må så gott och njut av livet....

  • Novalies

    Hej tjejer!

    Nu tänkte jag titta in lite i denna tråd då vår remiss är skickad för IVF! Det kommer ju dröja innan vi kommer igång men det är ändå ett steg på vägen!

    Grattis Meryl till 5 befruktade ägg!! Tjoho! Lycka till imorgon med ET. I helgen får du ruva....... Grattis igen!

    Tummeliten: Hoppas det gick bra på VUL igår. Väntar med spänning på en rapport.

    Englabella: Tack för rapporten! Låter underbart att vara nybliven mamma...Grattis!

    Amis: Ska hålla tummarna för att det blir FET v. 13. Det är ju snart! Kram.

    Jaxon: Du och jag känner ju varandra lite sedan tidigare... :) Skönt att veta att allt är bra med dig!

    Just det, vi kommer att hålla till på Sahlgrenska. Bor ca 10 mil norr om Göteborg.

  • Novalies

    God morgon och tack för att ni välkomnar mig så varmt här!
    Tummeliten: Håller tummarna för att det ser bra ut idag på VUL!
    Kyoko: Tack för tipset! Så då kan jag alltså ringa om en vecka och kolla så den kommit fram? Tack, det ska jag givetvis göra!

    Jag har ett annat litet probelm som ni kanske kan råda mig i? Under utredningen har det visat sig att jag inte är immun mot röda hund, trots att jag vaccinerats som barn. Det är konstigt att detta inte upptäcktes när jag var gravid med Ängela Isabella men men. Vi kom fram till att jag skulle vaccinera mig nu så att det är klart. Eftersom man vid vaccinationen får en dos av röda hund så ska man inte planera graviditet 3 månader efter vaccinatinen. Vi tyckte att det ändå var lika bra att göra det direkt eftersom det ändå är 3 månaders väntetid (ca) innan vi kan köra igång med IVF. Barnmorkan skulle gå iväg och hämta vaccin men kommer tillbaka och säger att det är slut!!! De har beställt och jag får snällt komma tillbaka om en månad, efter nästa mens, och ta vaccinationen. Det innebär ju att vi inte kan planera graviditet på 4 månader. Vi kan ju välja att inte ta vaccinationen nu, risken att smittas av röda hund OM jag nu skulle bli gravid är ju minimal. Så nu har vi ett litet dilemma, vaccinera eller inte???? Kan ni råda mig?? Hur skulle ni gjort??
    Tacksam för hjälp.....

  • Novalies

    LYCKA TILL MERYL!!! Ska hålla tummarna stenhårt för er....
    Tack för svaren tjejer! Om man får röda hund när man är gravid kan det ge allvarliga fosterskador. Det är om man får röda hund tidigt i graviditeten (fram till v. 17). Men det finns inte mycket dokumenterat men det är vad man tror. Det är ju väldigt ovanligt med röda hund i Sverige.
    Jo, jag hinner väl vaccinera mig innan IVF startar och givetvis får vi skjuta upp den om jag skulle vaccinera mig och vi får börja inom 4 månader. Grejen är den att vi ju inte får försöka under 3 månader om jag vaccinerar mig. Det känns inte bra! Det är jobbigt att vänta och om man inte får försöka ens att bli gravid under 3 månader så skulle det ju kännas som en evighet....

    Vi har ju en månad på oss nu och ett försök, så får vi bestämma efter det. Men det är många tankar...

    Kram på er

  • Novalies

    Härligt Meryl!!!! Skönt att allt gått bra!! Åh va jag hoppas nu......kram på dig och ruva på :) Låter lovande inför framtiden! Go girl....

Svar på tråden Svårt att bli gravid efter att ha förlorat barn del 7