Inlägg från: MosterMaggi |Visa alla inlägg
  • MosterMaggi

    BEHÖVER SNABBT SVAR! Hur fungerar det att frysa in egen lax??

    Shoppa på du och frys in. Upp till ett halvår borde inte vara några bekymmer, fast lax är en fet fisk. Fryspåsar på rulle eller såna plastlådor man fryser in mat i blir bra.

    Välj själv hur stora bitar du vill frysa in. Hur vill du äta dem? Kotletter, sidor, filéer... Låt dina favvorecept styra.

    //Hungriga laxomanen Maggi

  • MosterMaggi

    Mmmmm *drelar och drömmer* min fasters (hon är tyvurr inte kvar i livet) ugnsstekta inkokta lax i folie gjord i ugn med dill i magen. Serveras med kokt potatis som skalats innan kokningen och med salt och en klivk smör i kokvattnet, och så dillmajonnäs med vispad grädde och majonnäs. Och så kokta grönsaker till det, och en fräsch grönsallad. Åååååå jag dööör av hunger!! *smask smask*

  • MosterMaggi

    Jämrans vilket tangentsnubbel i förra svaret. *suck*

    Iallafall älskar jag också gravad lax, om man gör den hemma enligt konstens alla regler blir den tusen gånger godare än den färdigköpta från affären. Loooove it! Det blir faktiskt riktigt bra på odlad lax också, sån billig "pink" eller vad den kallas som man köper billigt i djupfrysta bitar. Yummie!

  • MosterMaggi

    > Pallas: MMMm gravad TAX så smaskigt.... *ASG* näeh du, jyckarna pussar jag och kramar. Men äter upp dem - naaaaaäääeh :D

    >elims: en laxkotlett med bara salt o vitpeppar på, grillad över träkolsglöd. Serverad med kokt färskpotatis med mycket assalt och dill i kokningen. Och så en gräddfilssås med fint hackad färsk citrontimjan, en smula finhackad färsk oregano,lite finhackad rödlök, en smula senap och lika lite majonnäs för avrundning av smaken. Till det en tomat-och basilikasallad med olivolja och balsamvinäger... *aaaarghh*

  • MosterMaggi

    ojjjjjj hopppsan.......... Ja det lät inte så gott iallafall.....

Svar på tråden BEHÖVER SNABBT SVAR! Hur fungerar det att frysa in egen lax??