• Mollie

    Dalatråden


    VÄLKOMMEN TILL DALATRÅDEN!
    Här samlas vi som bor i Dalarna och vill prata om allt mellan
    himmel och jord.

    Är du i barnplaneringsstadiet?
    Är du gravid?
    Är du förälder?
    Är du sugen på att bara snacka?
    Är du ibehov av lite tips och råd?
    ALLT är du välkommen med!



    En gång i tiden har vi en fikatråd, men den var svår att hålla vid liv då vi bodde så utspritt i landskapet och vi som träffades någon gång som gravida och nyblivna föräldrar har nu börjat att jobba/plugga och tiden räcker inte till.
    Är det någon som vill dra igång en fikatråd är det bara att gör det! Säg till så kan jag lägga in en länk till den tråden i såfall.

    Välkommen hit och ha trevligt!

    Länk till förra tråden;
    www.familjeliv.se/Forum-11-271/m36124788.html
    Tror detta är vår 11e tråd nu.
    ~Kurbits~
  • Svar på tråden Dalatråden
  • viföralltid
    Tess82 skrev 2008-12-24 20:39:28 följande:
    God Jul! Här har vi haft min mamma med karl och mina bröder på jullunch. Linnea är lite förkyld så det blev en lite jobbig dag för henne med allt men hon fick jättebra julklappar och var på relativt bra humör ändå.Jag är numer förlovad med min kära sambo så jag är också jätteglad och nöjd med dagen. Imorgon fortsätter firandet med sambons släktingar.Hoppas att alla andra haft en bra dag med.
    grattis
  • Tezz81

    God kväll tråden!!!
    Grattis till förlovningen!!

    Ville lägga till mig på listan men datorn är helt SLUT!

    Någon annan får gärna lägga till mig:

    Tezz81-Falun-Jonatan -(född 041103)-Linnéa-(080924)

  • LillaVi

    sitamoia - Falun - Vincent 8,5 månader (född 080410)
    gurkan76 - Falun - Hannes 10 veckor (född 081009)
    blondecrazygirl82 - Mockfjärd - Wilma 070219 och Viktor 080227
    Dream83 - Avesta - Oliver 22mån (född 070214)
    Tess82 - Rättvik - Linnea 19 mån (född 070509)
    Hoppe tossan - Falun - Pojke (född mars 2007)
    MammaTillFlisan - Falun - Felicia 13 månader (född 070923)
    Mollie - Falun - son, mars -07
    Lillavi- Grycksbo- Rasmus 050909 Emil 081031
    Tezz81-Falun-Jonatan -(född 041103)-Linnéa-(080924)

  • Mollie
    Tess82 skrev 2008-12-24 20:39:28 följande:
    Jag är numer förlovad med min kära sambo så jag är också jätteglad och nöjd med dagen.
    Grattis!

    Ja, tänkt att det blev en vit jul! Jämförelsevis så blev det massor med snö! Trevligt! Idag är det desutom kallt, -15. Brrr...

    Vi har haft en bra jul (dock konstig då vi undangick traditionen för fösta gången sen jag föddes tror jag... ) och vi njutit av sonen på max, vilken kille vi har! Han är ju för ljuvlig!
    Men vi har varit krassliga! Jag har varit hes, haft ett enormt halksont med svårigheter att äta, dricka och svälja. Har sovit dåligt för att det känns stopp i halsen och kvävningskänsla. Blir jämnt så här då jag får ont i halsen. Misstänker jag skulle behöva ta bort mandlarna...
    Sonen har haft diaré (konsistens vatten) i 2 dagar, julafton och juldagen. Inget idag än så länge. Vi misstänker att det är en tand på G. Ingen av oss har blivit smittade så vi tror itne på någon magsjuka heller. Kanske en förkylning som satt sig på magen? Så efter x antal mskiner mad sängkläder, kläder, handdukar och div annat, så kanske vi ser en rätsida på det nu? Det har varit så synd om honom. Är sviden i baken och vi får inte torka honom längre, bara att ställa honom i duschen direkt... Trots det har han varit i normal form, lekt med nya julklappar, ätit som vanligt och busat på... SÅ det känns inte som magsjuka, nej!

    I helgen ska vi föröksa komma iväg till IKEA, längtar! Tanken var att vi skulle ha åkt innan jul men tiden räckte inte till alls. Pratade nyss med vänner och de ska åka dit och köpa kök, så nu kanske vi får en barnfri dag med vänner på Ikea, vilket känns törträffligt! Måste bara se så blir friska igen!

    God fortsättning på er!
    ~Kurbits~
  • Tess82
    Mollie, Tack! Tråkigt att ni varit sjuka men i övrigt så låter det som att ni haft det bra.
    Linnea -07
  • Hoppe tossan

    Grattis Tess till förlovningen!

    Julafton här blev inte riktigt som vi tänkt... Syrran fick magsjuka (bodde ej hos oss tack och lov) och svärföräldrarna kom betydligt senare än vad som var tänkt, svärmor had emissuppfattat att vi skulle ha julklappslek så det blev ingen sån och så hade de med sig massa dricka, starköl och vin, trots att det var i MITT hem de var och jag ville inte ha nåt sånt i år, inte innan M gått och lagt sig. Är man hemma hos någon får man vin OM MAN BLIR BJUDEN. till råga på allt så kritiserade hon mig som mamma. Plus att jag känt mig som en gäst i mitt eget hus och det HATAR JAG. Skönt att vara själva igen.

    sen har vi massa trots här hemma ohc det driver mig verkligen till vansinne... Usch va jag skriker till M ibland. Han rivs, nyps, slåss och skriker. Vi har det tufft nu. jag vet inte längre hur jag ska hantera det här... Men det är väl bara "en fas" hoppas jag... suck.

  • Mollie

    Hoppe, men nej så trist (i flera bemärkelser) med er jul! Vad jobbigt det blir då ens förväntningar ej uppfylls. Vad fult gjort av dem att medhava en massa alkoholhaltiga drycker då ni inte vill ha så på julen. Är av samma åsikt och hade blivit arg, ledsen och vansinnig på dem som gjorde så. Sa ni ifrån? Av vilken anledning hade de med sig det?

    Vi hade gäster här också och det blev ett litet missförstånd, men inget av den allvarligare graden, så det rättades till. Men måste säga att mina åsikter fortfarande är de samma ang min svärfar, han är too much! Tar plats, snor energi av en och pratar kontant och inte alls är speciellt lyhörd. Matade sonen med div mat TROTS att jag sagt ifrån p.g.a hans mage bl.a., tog fram en julklappa och började att meka ihop den, trots att vi sagt nej (vi ville inte frakta hem den ihopmonterad) m.m. Lite sånna grejer som jag stör mig på och när de hastade hem på juldagen redan vid 10-11-tiden så missträstade vi inte, skönt det!


    ~Kurbits~
  • Hoppe tossan

    Mollie: Antar att det är deras "kultur" att göra så... Troligtvis ser det på alkohol på samma vis som på mat... För de hade med sig massa mat. Mer mat än vad som var sagt. Så stackars min mammas köttbullar som blev utmobbade av svärmors...
    Är så ofantligt less på svärmor nu. Orkar inte ta en strid till. Och ja. Vi sa ifrån. Så det blev inget vin eller öl just den kvällen men måntro att hon blev sur.

    Till råga på allt så har det blivit missförstånd angående nyår också. Sen länge var det planerat att vi skulle fira nyår hos min mamma. Men så ringer hon idag och undrar om vi kommer... PÅ NYÅRSDAGEN!!! och då har redan min syster planerat in annat på nyårsafton. Suck. Jag blir så ledsen.

    Trotset får vi tacklas med varje dag nu. usch usch för trotsåldern... Han testar oss hela tiden nu. Men vi har ny taktik nu och det tror jag hjälper. Nappstriden har vi gett upp. Vi tar nya tag om några månader. Nu får han styra över nappen själv.

  • Skogsjäntan

    sitamoia - Falun - Vincent 8,5 månader (född 080410)
    gurkan76 - Falun - Hannes 10 veckor (född 081009)
    blondecrazygirl82 - Mockfjärd - Wilma 070219 och Viktor 080227
    Dream83 - Avesta - Oliver 22mån (född 070214)
    Tess82 - Rättvik - Linnea 19 mån (född 070509)
    Hoppe tossan - Falun - Pojke (född mars 2007)
    MammaTillFlisan - Falun - Felicia 13 månader (född 070923)
    Mollie - Falun - son, mars -07
    Skogsjäntan - Smedjebacken - Kajsa (född 070207)

    Julen har vi firat i Skåne med min familj. Kajsa har varit jätteförkyld med feber, likaså maken. Sen tyckte nog Kajsa att det var lite mycket med alla människor + sjukdom så det var bara mamma som gällde. Vi kom hem i natt och nu är de jag som är förkyld som tusan Är dock glad att jag klarade julen.

    Någon som har tips mot hosta hos småttingarna? Kajsa hostar så hon nästan spyr ibland, blandning mellan ret- och slemhosta. Har köpt något receptfritt som jag inte kommer ihåg vad det heter (börjar på N) och hoppas vid min Gud att detta hjälper. Tycker så synd om henne!!!

    Föräldrakooperativ låter smart, synd vi inte har sådant i Smedjebacken. Fast vi trivs bra på vårt dagis.

    Tänk vad julklappar de små får! Hur ska man få plats? Får väl rensa ut lite gammalt Det värsta (eller bästa för Kajsa förstås) är att vi inte firat med Tommys familj än, det gör vi i dagarna, då blir det ÄNNU mer

Svar på tråden Dalatråden