• Mollie

    Dalatråden

    Bläää för magsjuka!! Inget sånt på vårt dagis, men väl förkylningar med rejäl slemhosta! Men idag är sista dagen på dagis inför jullovet. Så nu blir vi hemma till 8 januari, känns skönt! Tjohoo! Misstänker dock att vi kommer att längta till dagis och jobb allihop när det blir så dags. Vi ska vara hemma allihopa i nästan 3 veckor ju!


    ~Kurbits~
  • Mollie
    Hejsan på er!

    Lägesrapport... SJUKT! Sonen börjar nog piggna i nu, men feber sen i torsdags kväll och snorigt men framför allt hostigt! Igår slog det ut mig. Hade feber igår, inte idag, hr förbaskat ont i halsen och är hes. Maken blir väl till jul?

    Alla klappar är inslagna och granen klädde vi nyss innan sone gick och la sig. Det var inte lätt heller! Alla kulor var på golvet i vardagsummet och han sa "bollar, bollar" och sparade på dem! Ja, vad mer akn man begära då han aldrig varit med om detta innan, jo, förra julen men då va han ju så liten! 
    Sista städningen är gjord så nu kan gästerna (svärföräldrar och svåger med sambo) komma! Men själva firandet blir hos mina föräldrar så vi slipper fixa julmaten iaf!

    Maken har griljerat kalkonskinka och kokat knäck idag så nu blir det julgröt och kalkonskinka och lite honungsvatten för min stackars hals! Ska ju orka jobba (jo, jullov från ett jobb, då kör jag extra på det andra!) i 2 dagar till!

    sitamoia - Falun - Vincent 8,5 månader (född 080410)
    gurkan76 - Falun - Hannes 10 veckor (född 081009)
    blondecrazygirl82 - Mockfjärd - Wilma 070219 och Viktor 080227
    Dream83 - Avesta - Oliver 22mån (född 070214)
    Tess82 - Rättvik - Linnea 19 mån (född 070509)
    Hoppe tossan - Falun - Pojke (född mars 2007)
    MammaTillFlisan - Falun - Felicia 13 månader (född 070923)
    Mollie - Falun - son, mars -07
    ~Kurbits~
  • Mollie

    Hoppe, ni verkar få en bra jul ni med!

    Ser era barn på julkalendern? Sonen ser varje program, sitter som klistrad hela kvarten medans andra barnprogram inte alls är lik attraktiva. Egentligen tycker jag att den  är lite hemsk och inte all barnvänllig för en 2 åring...


    ~Kurbits~
  • Mollie
    Tess82 skrev 2008-12-24 20:39:28 följande:
    Jag är numer förlovad med min kära sambo så jag är också jätteglad och nöjd med dagen.
    Grattis!

    Ja, tänkt att det blev en vit jul! Jämförelsevis så blev det massor med snö! Trevligt! Idag är det desutom kallt, -15. Brrr...

    Vi har haft en bra jul (dock konstig då vi undangick traditionen för fösta gången sen jag föddes tror jag... ) och vi njutit av sonen på max, vilken kille vi har! Han är ju för ljuvlig!
    Men vi har varit krassliga! Jag har varit hes, haft ett enormt halksont med svårigheter att äta, dricka och svälja. Har sovit dåligt för att det känns stopp i halsen och kvävningskänsla. Blir jämnt så här då jag får ont i halsen. Misstänker jag skulle behöva ta bort mandlarna...
    Sonen har haft diaré (konsistens vatten) i 2 dagar, julafton och juldagen. Inget idag än så länge. Vi misstänker att det är en tand på G. Ingen av oss har blivit smittade så vi tror itne på någon magsjuka heller. Kanske en förkylning som satt sig på magen? Så efter x antal mskiner mad sängkläder, kläder, handdukar och div annat, så kanske vi ser en rätsida på det nu? Det har varit så synd om honom. Är sviden i baken och vi får inte torka honom längre, bara att ställa honom i duschen direkt... Trots det har han varit i normal form, lekt med nya julklappar, ätit som vanligt och busat på... SÅ det känns inte som magsjuka, nej!

    I helgen ska vi föröksa komma iväg till IKEA, längtar! Tanken var att vi skulle ha åkt innan jul men tiden räckte inte till alls. Pratade nyss med vänner och de ska åka dit och köpa kök, så nu kanske vi får en barnfri dag med vänner på Ikea, vilket känns törträffligt! Måste bara se så blir friska igen!

    God fortsättning på er!
    ~Kurbits~
  • Mollie

    Hoppe, men nej så trist (i flera bemärkelser) med er jul! Vad jobbigt det blir då ens förväntningar ej uppfylls. Vad fult gjort av dem att medhava en massa alkoholhaltiga drycker då ni inte vill ha så på julen. Är av samma åsikt och hade blivit arg, ledsen och vansinnig på dem som gjorde så. Sa ni ifrån? Av vilken anledning hade de med sig det?

    Vi hade gäster här också och det blev ett litet missförstånd, men inget av den allvarligare graden, så det rättades till. Men måste säga att mina åsikter fortfarande är de samma ang min svärfar, han är too much! Tar plats, snor energi av en och pratar kontant och inte alls är speciellt lyhörd. Matade sonen med div mat TROTS att jag sagt ifrån p.g.a hans mage bl.a., tog fram en julklappa och började att meka ihop den, trots att vi sagt nej (vi ville inte frakta hem den ihopmonterad) m.m. Lite sånna grejer som jag stör mig på och när de hastade hem på juldagen redan vid 10-11-tiden så missträstade vi inte, skönt det!


    ~Kurbits~
  • Mollie

    Skogsjäntan!

    Nej va trist att ni med var jsuka över julen, men tror det är rätt vanligt! Det är då man ska slappna av och vila, då kryper alla baciller fram och tar över i kroppen...

    När sonen hade hosta så körde vi med Bisolvon, det enda receptfria som man kan köpa till de som är under 2 år. Det hjälpte föga så det belv frabror doktorn och hon skrev ut Lephton, tror jag det heter. Hjälpte bra!


    ~Kurbits~
  • Mollie

    Hoppe...

    Men jösses Amalia. Förstår om du är less på dem (henne) nu! Fy så trist. Å bara ha mage att bli sur över nått så simpelt att låta bli att dricka vin och öl... Ja, vad ska man säga?

    Så vad händer för er vid nyår nu då? Inget? Det måste ju inte hända nått iofs, men det kan bli lite antiklimax om man trott att man ska iväg och fira och blir det inget..
    Vi har inte pratat om nyår alls, tog upp det idag vid middagen, och vi ska nog avbryta våra traditioner och faktiskt vara hemma och softa alldeles allena... Kan bli mysigt det med ju! Grannen brukar ha världens fyrverkeri så det får vi nog ta del av dessutom.


    ~Kurbits~
  • Mollie

    Uuu, vart på IKEA idag! Vi skulle verkligen bara ha ett par få saker, bl.a 2 lampor till hallen, stekapanna, maken skulle ha ett nytt täcke och sen lite leksaksförvaring.
    Ja och hem kom vi med 3000 kr MINDRE på kontot! Hur gick det till? Vad köpte vi egentligen? Ruggigt hur det kan bli! Men å andra sidan var det nog inte en enda pryl som vi inte behövde, allt kommer nog till användning faktiskt. Kändes som om vi var nöjda då vi kom hem. Förutom täcket.
    Han hade lyckats plocka på sig ett dubbeltäcke, sånt för 2 personer! det upptäckte vi när han hade rivit sänder hela förpackningen och vecklat ut det nedför trappräcket. Nu hoat jag med att han får använda det ändå, typ vika det dubbelt i sått påslakan... Antar man INTE för lämna igen det då hela förpackningen är trasig? *suck* Tillråga på allt så var det den dyraste prylen som vi köpte!

    Nyår är inför intågande... Vad ska ni göra?
    Känns som om det blir ett lungt nyår (ja, det är det för oss varje år iofs) i år och vi blir hemma med oss själva. Är man trist då?


    ~Kurbits~
  • Mollie
    Hoppe tossan skrev 2008-12-29 21:09:14 följande:
    MOllie: UNNA er ett nyår för er själva! Det är mysigt.Så njut!Efter många missuppfattningar hit och dit så blev det nyår hos mamma. Det blir nog mysigt. Fast ett tag tänkte jag bjuda hem oss till er Mollie! Men en annan gång kanske.
    Ja, det hade ni gärna fått göra! Synd du inte frågade innan allt ordnade sig med din mor... Men ni får det säkert mysigt där med!
    ~Kurbits~
Svar på tråden Dalatråden