• Mollie

    Dalatråden

    TvåTrollsMamma skrev 2009-01-14 09:32:03 följande:
    Ja det tycker jag, el iaf så kan de väl säga 10 minuter innan hämtning att snart kommer mamma el något.
    Ideén är bra men vi hämtar inte så regelbundet, det är dagsformen på mitt jobb som avgör hämtningen varannan vecka t.ex. Vi har en sluttid men detär sällan som han är kvar så länge.
    ~Kurbits~
  • Mollie
    TvåTrollsMamma skrev 2009-01-14 09:39:09 följande:
    Idag ville han inte alls till dagis, blev ledsen med tårar när jag skulle gå.Så jag var tvungen att ringa och kolla hur det gick. Men de hade satt igång honom med pyssling så de var frid och fröjd. Han älskar tydligen och pyssla men verkar vara en dagis grej, för hemma vill han då varken rita,måla el nåt annat Fick för övrigt en jätte söt ram med en bild på honom i från dagis i julklapp. Han hade målat ramen röd med guld färgat glitter. Fast 20% av ena hörnet hade han skippat att måla
    Ledsamt med tårar...
    Kul med julklapp!
    ~Kurbits~
  • Mollie
    Hoppe tossan skrev 2009-01-14 15:51:52 följande:
    Mollie: jag skulle inte "våga" begära det av personalen... Men jag är för feg när det gäller det där kanske.Så ni hämtar tidigare ibland utan förvarning? Det törs jag inte heller göra... i så fall ringer jag innan, i god tid, och berättar att jag kommer tidigare. Törs inte komma mitt i nån aktivitet liksom.
    Jag skulle nog inte våga sådär, bara utan anledning, men om vi ska på samtal nu här framöver så skulle jag kunna föra det på tal, ja.
    Nja, mitt i e aktivitet vet jag inte. vet att han sover och äter mellis 14.30 så innan 15, hämtar jag inte utan förvarning. De har bara fri lek efter mellis eftersom så många går hem då. Så det är ingen fara.  
    ~Kurbits~
  • Mollie
    Hoppe tossan skrev 2009-01-16 19:08:55 följande:
    Har fått influensan... Nästan 40 graders feber och en igentjockad hals. Så himla trist när man gjort planer för helgen. Jag och M skulle åka till min bästa kompis och hennes familj och sova över där. De har en bebis på 3 månader. Men fick ställa in... Så jag har varit lite deppig idag. Dessutom har jag mått så dåligt att jag knappt orkat ta hand om M. Gissa om jag känner mig som en dålig mamma... Dessutom är min man bortrest över natten och kommer imogon eftermiddag. Så från en toppenhelg till en bottenhelg.Men jag och M har haft en jättmysig kväll. Äppelpaj framför mackapacka på tv. Mys pys. Nu sover han. Han var jättetrött.
    Nej va trist!
    Så typiskt att det ska sammanfall med en inbokad plan! Och ännu mer typiskt om mannen är borta... Skönt att han redan sover så du får lite vila nu då... Vi har nog säkert en timme till med vaken kille som just nu speinger runt med mössa, hockeyhjälm, sin lilla motorsåg och sina gummistövlar och leker skogshuggare... Han är bara för fin! Kanske kan bjuda på en bild sen när jag laddat ur kameran.

    Jag har varit ledig idag och har hunnit med så otroligt mycket! Lagat 3 olika rätter och som ska äta över helgen och frysa in, verkligen storkok!
    Tvättade 2 maskiner tvätt, körde diskmaskinen, röjde i köket och sen åt jag och sonen. han somnade bums redan vid 11.20 då va han helt slut efter att hängt med i mammas tempo! På eftermiddagen var vi till en kompis och lekte lite, det var trevligt. Är ledig i helgen, första gången sen början av december, ska bli så skönt!  
    ~Kurbits~
  • Mollie

    INTE FÖR ÄCKELMAGADE!!!

    Sonen åt 3 stora pannkakor till lunch vid 11.30-tiden.
    Han somnade vid 13-tiden och sov gott till ca 15.30.
    När han vaknade så va han loj, ville inte ha banan till mellis vilket han aldrig tackat nej till. Han var inte alls sig lik .
    Till middag serverades det falukorv vilket är en favorit. Vägrade äta.
    Sen kom stans störta kräka... vid 17.30 tiden kanske. Sen dess inget mer. Han har nu ätit lite hårt bröd och druckit lite äppeljuice (Sempers 4 mån). Leker med pappa och vill helst busa på det hårdaste sättet, vilket pappa försöker avvärja... Rädd att bli nerspydd igen kanske?
    Hur ska jag tolka detta? Var det pannkakan som la sig som en degklump i magen och kom upp, för det som kom upp var enbart "deg" och bitar av pannkaka. Eller är det starten på vinterkräksjukan?


    ~var dig själv, det finns redan så många andra~
  • Mollie
    Tezz81 skrev 2009-01-17 21:29:26 följande:
    Uch, har inte ni varit sjuka nog nu??? Vi får väll hoppas att det bara var pannkakan som spökade
    blondecrazygirl82 skrev 2009-01-17 21:54:57 följande:
    Mollie: Wilma hade något liknande före jul, hämtade henne på dagis på onsdag em då hade dom ätit julmat på dagis...på kvällen kom det världens kräka och inget mer....villle inte riktigt äta på några dagar men pigg och ville leka och göra bus ändå....
    Ja, vi tycker att vi har haft nog nu! Men han åt ju lite hårt bröd och drack en del + en hel flasak vällning och han sover som en stock. Ingen tendes ännu att det ska komma upp nått och det är ju ca 2 timmar sen han åt vällingen.
    vi håller tummarna!
    ~var dig själv, det finns redan så många andra~
  • Mollie

    Vår natt har varit lugn! Vi har alla sovit hela natten utan kräkor. Jag har dock legat på spänn och varit in och kikat till honom. min stor skräck är att inte höra honom om han skulle ha kräkts.
    Idag har han dock bajsat, han är super hård i magen dock, och har ingen som helst matlust. Men vi vätskar upp honom och det enda som duger är Sempers 4 mån Pärondryck. Just nu äter han en liten riskaka och äter fruktpuré från 4 mån, verkar gå ner!

    Han har sovit i 3 timmar nu på dagen och är rät seg nu, vet ej om det beror på energibrist eller om han verkligen är sjuk... Han har än så länge ingen feber...


    ~var dig själv, det finns redan så många andra~
  • Mollie

    Vet inte om det är förstoppning, då skulle det ju vara totalt stopp och han har händå bajsat 2 gånger idag. En gång superhård och en gång lite, lite bättre.
    Vi har inte fått i honom så mycket mer än riskaka, vatten, dricka och litelite yoghurt nu på kvällen. Ska se om vällningen går ner sen.
    Ingen feber...


    ~var dig själv, det finns redan så många andra~
  • Mollie
    Hoppe tossan skrev 2009-01-20 19:58:25 följande:
    Mollie: Innehållsrikt!
    Haha, OJ! Vad hände?? Menade inte att va så informativ liksom...
    ~var dig själv, det finns redan så många andra~
Svar på tråden Dalatråden